Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Aπίστευτο! Πώς μια αγκαλιά επηρεάζει το παιδί σου!
Aπίστευτο! Πώς μια αγκαλιά επηρεάζει το παιδί σου! thumbnail

Aπίστευτο! Πώς μια αγκαλιά επηρεάζει το παιδί σου!

Aπό τον Αναπτυξιακό Εργοθεραπευτή  Στέλιο Μαντούδη (www.mandou.gr)


Μαντούδης Στέλιος


 


Ερευνητές του Πανεπιστημίου, σε πρόσφατη μελέτη τους, διαπίστωσαν ότι η αγκαλιά της μαμάς ενισχύει την υγεία του παιδιού.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι συχνές αγκαλιές της μαμάς και οι μεγάλες «δόσεις» προσοχής και τρυφερότητας, στα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού, μπορούν να αλλάξουν την ανοσολογική αντίδραση του εγκεφάλου του έτσι ώστε να θωρακίσουν το ανοσοποιητικό του σύστημα σε βαθμό που να μη χρειάζεται να παίρνει αργότερα στη ζωή του, αναλγητικά φάρμακα !
Επιπλέον, τα βρέφη που έχουν την αμέριστη φροντίδα της μητέρας τους πρώτους μήνες της ζωής τους, έχουν καλύτερη ρυθμιστική λειτουργία στους τρεις βασικούς παράγοντες:
•ύπνος
•σίτιση
•και έλεγχος του συναισθήματος

«Μπορούν και ρυθμίζουν τα συναισθήματα τους και έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαταραχές στην συμπεριφορά», ανέφερε ο κύριος Στέλιος Μαντούδης Αναπτυξιακός εργοθεραπευτής,  στο Παιδιατρικό Συνέδριο στην Ρόδο.
Σε έρευνα που έκαναν σε βρέφη διαπίστωσαν ότι τα μωρά που δέχονταν περισσότερα αγγίγματα από τις μητέρες είχαν σε υψηλότερα επίπεδα την ουσία ιντερλευκίνη-10.
Μια ουσία που θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού και το κάνει πιο υγιή. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X