Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Aυτά είναι τα 4 μυστικά για τον κολπικό οργασμό
Aυτά είναι τα 4 μυστικά για τον κολπικό οργασμό  thumbnail

Aυτά είναι τα 4 μυστικά για τον κολπικό οργασμό

Πολλά έχουν ειπωθεί κατά καιρούς σχετικά με τον γυναικείο οργασμό. Εξ αυτών πολλά αρθρώνονται στο πλαίσιο της εικασίας, άλλα εκφέρονται ως αποστάγματα εμπειρίας, ενώ κάποια ντύνονται με την αίγλη των επιστημονικών ευρημάτων. Παράλληλα, πολλές προσπάθειες έχουν γίνει για να κατανοηθεί ο μηχανισμός του γυναικείου οργασμού. 


Γράφει η Αλεξάνδρα Γυφτοπούλου
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, επιστημονική συνεργάτιδα του Ανδρολογικού
Ινστιτούτου Αθηνών
www.andrologia.grΟι γυναίκες φαίνεται να φτάνουν πιο συχνά σε οργασμό με τον ερεθισμό της κλειτορίδας, να πετυχαίνουν δηλαδή τον λεγόμενο κλειτοριδικό οργασμό. Ο κολπικός οργασμός από την άλλη, δηλαδή αυτός που ξεκινά με μοναδικό ερέθισμα την πεο-κολπική επαφή, είναι μάλλον πιο δύσκολο να επιτευχθεί και δημιουργεί πολλά ερωτήματα, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Οι πιο συχνές διαταραχές της σεξουαλικής λειτουργίας της γυναίκας είναι αυτές της επιθυμίας και του οργασμού. Παράλληλα, η σύγχρονη βιβλιογραφία αναδεικνύει πως ο κολπικός οργασμός σχετίζεται με την καλύτερη ψυχική λειτουργία. Μήπως τελικά η επιστήμη και η εκπαίδευση, οι δύο παράμετροι δηλαδή που μπορούν να τροποποιήσουν ζητήματα σχετικά με τη σεξουαλικότητα, δεν έχουν δώσει στον γυναικείο οργασμό τη δέουσα σημασία; Μήπως η έρευνα πρέπει να φωτίσει το σκοτεινό αυτό κομμάτι της γυναικείας απόλαυσης, με σκοπό την προαγωγή της ψυχοσεξουαλικής υγείας της γυναίκας;

Μια πρόσφατη μελέτη διερεύνησε σε ποιο βαθμό η επίτευξη κολπικού οργασμού σχετίζεται:

• με την ύπαρξη σεξουαλικής αγωγής κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία, η οποία αναδεικνύει τον κόλπο ως ερωτογόνο ζώνη και ως σημαντικό σεξουαλικό όργανο
• με την ικανότητα συγκέντρωσης της γυναίκας στις αισθήσεις του κόλπου κατά τη συνουσία
• με τη διάρκεια της συνουσίας
• με την ενδεχόμενη προτίμηση σε πέη με μέγεθος που ξεπερνούν τον μέσο όρο

Σημαντική συσχέτιση βρέθηκε ανάμεσα στην επίτευξη κολπικού οργασμού και το περιεχόμενο της ενημέρωσης κατά την παιδική ηλικία ή την εφηβεία σχετικά με τον κόλπο ως σεξουαλικό όργανο. Παράλληλα, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που διαπιστώθηκε ότι επηρεάζει την πιθανότητα μια γυναίκα να φτάσει σε κολπικό οργασμό είναι η ικανότητά της να συγκεντρώνει την προσοχή της στην αίσθηση του κόλπου κατά την πεο-κολπική επαφή.

Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, η προσοχή να εστιάζεται στο παρόν της ερωτικής επαφής. Στην ιδιαίτερη αυτή αίσθηση που κάνει κάθε στιγμή της ερωτικής πράξης μοναδική. Η γυναίκα που διεκδικεί την ψυχοσεξουαλική της υγεία και τα οφέλη του κολπικού οργασμού είναι βασικό να αναγνωρίσει τον κόλπο της και τη λειτουργία του κατά τη συνουσία και να αντιληφθεί τη σεξουαλική απόλαυση ως εμπειρία που βιώνεται στο παρόν της συνουσίας.


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X