Αρχική / Υγεία / Δερματολογία / Ίσως το καλύτερο φάρμακο για την τριχόπτωση: Το γνωρίζετε;
Ίσως το καλύτερο φάρμακο για την τριχόπτωση: Το γνωρίζετε;  thumbnail

Ίσως το καλύτερο φάρμακο για την τριχόπτωση: Το γνωρίζετε;Γράφει ο Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας


Ένα πρόβλημα που απασχολεί τον άνθρωπο από τα παλιά χρόνια είναι η αλωπεκία ή κοινώς φαλάκρα, περισσότερο τους άνδρες και πολύ λιγότερο τις γυναίκες. Στα χρόνια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας οι άνδρες στο φαλακρό κεφάλι ζωγράφιζαν μαλλιά και οι συγκλητικοί έβαζαν περούκα. Σήμερα οι φαρμακευτικές αγωγές δεν μπορούν να δώσουν μόνιμη θεραπεία στο πρόβλημα. Οι παραφαρμακευτικοί τρόποι εκμεταλλεύονται το πρόβλημα των συνανθρώπων τους χωρίς το αναμενόμενο αποτέλεσμα.Η αλωπεκία ανδρογεννητικού τύπου έχει πολυπαραγοντική αιτιολογία. Βασικό ρόλο παίζει η κληρονομικότητα (DNA), το stress κτλ. Την κληρονομικότητα θα πρέπει να την αναζητήσει κανείς ακόμα και 6 γενιές πίσω. Επίσης τα γονίδια είναι αυτά που καθορίζουν το ρυθμό της γήρανσης των θυλάκων των τριχών.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ


Είναι η μεταφορά ομάδων τριχών (θυλάκων) από περιοχή σταθερής τριχοφυΐας της κεφαλής στη γυμνή περιοχή. Η μέθοδος παλαιά (τουφάκια), έλυνε μεν το πρόβλημα οριστικά αλλά δεν το έλυνε αισθητικά. Αυτό γινόταν διότι τα «τουφάκια» έχοντας ανομοιογενή πυκνότητα δε μπορούσαν να δώσουν ένα φυσικό αποτέλεσμα παρά έδιναν αίσθηση «μαλλιών κούκλας». Έτσι, οι γιατροί προσπαθώντας να λύσουν οριστικά και το αισθητικό πρόβλημα μετά από πολλές εφαρμογές, κατέληξαν στη φυσική τριχοπροσθετική. Είναι η απευθείας μεταφορά 800-1500 μεμονωμένων υγιών θυλάκων. Η διαφορά με όλες τις μέχρι τώρα γνωστές μεθόδους είναι η τεχνική και τα μέσα της λήψης που είναι πρωτοποριακά για την Ελλάδα με τη δυνατότητα ασφαλούς ελέγχου του υγιούς θύλακα.
Τα μαλλιά που μεταμοσχεύονται συμπεριφέρονται ακριβώς όπως και τα υπόλοιπα, δηλαδή μεγαλώνουν, κόβονται και βάφονται κανονικά όπως και τα υπόλοιπα. Για να έχουμε σωστή θεραπεία πρέπει να γίνει έλεγχος των υγιών τριχών με τη βοήθεια τριχογράμματος. Με την εξέταση αυτή βρίσκουμε εάν η αλωπεκία βρίσκεται σε εξέλιξη ή έχει σταθεροποιηθεί. Επίσης, αυτή η εξέταση καθορίζει την καταλληλότητα του ασθενούς για τριχοπροσθετική.
Το κέντρο «Αναγέννηση», λόγω του πεπειραμένου συνεργάτη μας στο πρόβλημα της ανδρογεννετικής αλωπεκίας καθώς επίσης την πρωτοποριακή Αμερικάνικη τεχνογνωσία, μπορεί να δώσει οριστική λύση και άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.Πηγή: www.drboukouvalas.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X