Αρχική / Υγεία / Δερματολογία / Aυτό είναι το καλύτερο κόλπο για τον ιδρώτα και την κακοσμία!
Aυτό είναι το καλύτερο κόλπο για τον ιδρώτα και την κακοσμία! thumbnail

Aυτό είναι το καλύτερο κόλπο για τον ιδρώτα και την κακοσμία! Γράφει ο Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας
 

To σύστημα Sweat X είναι ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα για τη θεραπεία της Υπεριδρωσίας και Οσμιδρωσίας. Συνδυάζοντας πολλαπλές τεχνολογίες, το Sweat X καθοδηγεί τους μηχανισμούς των ιδρωτοποιών αδένων, που διακρίνονται σε δύο τύπους: α) τους εκκρινείς και β) αποκρινείς ή απεκκριτικούς αδένες, αντιμετωπίζοντας και τις δύο περιπτώσεις ανάλογα με τις ανάγκες των ασθενών. Η θεραπεία πραγματοποιείται γρήγορα και ανώδυνα, δίχως τη χρήση τοξινών και παρενεργειών, επιτυγχάνοντας άμεση βελτίωση με αποτελέσματα μεγάλης διαρκείας.

 

ΥΠΕΡΙΔΡΩΣΙΑ
Ως Υπεριδρωσία ορίζεται η κατάσταση υπερβολικής εφίδρωσης, πέρα από ότι είναι φυσιολογικά αναγκαίο για τη θερμορύθμιση. Πρόκειται για διαταραχή που συσχετίζεται με τους εκκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες. 
Οι εκκρινείς ιδρωτοποιοί αδένες βρίσκονται σε όλη την επιφάνεια του σώματος. Παρ’ όλα αυτά, η πυκνότητα της κατανομής τους στο σώμα διαφέρει, με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση να είναι στη μασχάλη, τις παλάμες, τα πέλματα των ποδιών και το πρόσωπο. Οι αδένες αυτοί κατανέμονται σε όλη την επιφάνεια του δέρματος και σε βάθος 2-6 χιλιοστών και εκκρίνουν ένα καθαρό και άοσμο υγρό, που αποτελείται από ~99% νερό και ~1% χλωριούχο νάτριο και κάλιο.


ΟΣΜΙΔΡΩΣΙΑ 
Η Οσμιδρωσία ονομάζεται η κατάσταση που χαρακτηρίζεται από έντονη και δυσάρεστη οσμή του σώματος. Η οσμή προκύπτει από τα βακτήρια που βρίσκονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας και τα οποία διαλύουν το υγρό που απελευθερώνεται από τους αποκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες. Οι αποκρινείς αδένες βρίσκονται σε μέρη του σώματος με μεγάλη συγκέντρωση τριχοθυλακίων, όπως μασχάλη, περιπρωκτική περιοχή και η περιοχή των γεννητικών οργάνων. Οι αδένες βρίσκονται στο σημείο που εφάπτονται τα στρώματα της δερμίδας και της υποδερμίδας σε βάθος 6-8 χιλιοστών, οι οποίοι συγκρατούν ένα πηχτό, άοσμο υγρό, πλούσιο σε πρωτεΐνες, αμμωνία, λιπίδια και υδατάνθρακες.Πηγή: www.drboukouvalas.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X