Αρχική / More / Ιδέες DECO / Tι χρώμα και τι υλικά να βάλω σε μια μικρή κουζίνα για να γίνει φωτεινή;
Tι χρώμα και τι υλικά να βάλω σε μια μικρή κουζίνα για να γίνει φωτεινή; thumbnail

Tι χρώμα και τι υλικά να βάλω σε μια μικρή κουζίνα για να γίνει φωτεινή;

Aναγνώστης μας ρώτησε: 
Καλησπέρα και συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα Θα ήθελα να ρωτήσω σε σπίτι στην βόρειο Ελλάδα με πολύ κρύο όπου επικρατεί το χοντρό σκούρο ξύλο πόρτες παράθυρα ταβάνι κλπ τι χρώμα και υλικά θα επιλέγατε για να φτιάξετε τη μικρή σε χώρο κουζίνα έτσι ώστε να είναι φωτεινή αλλά και συνάμα να δένει με τον υπόλοιπο χώρο Το πάτωμα είναι λευκό πλακάκι Ο χώρος της κουζίνας με τραπεζαρία σαλόνι είναι ναι μεν ενιαίος αλλά σε χωριστό σημείο σαν Γ Ευχαριστώ πολύ


To έρωτημά σας απάντησε η αρχιτέκτων κυρία Μάγδα ΜαυρίκηΚαλησπέρα! Το ξύλο ενώ είναι πολύ ωραίο δομικό στοιχείο, όταν αποκτά όγκο και σκούρα απόχρωση δίνει του αίσθηση του πιο βαρύ και μικρού χώρου. Επομένως, ειδικά όταν πρόκειται για κουζίνα, που αποτελεί έναν από τους βασικότερους χώρους διημέρευσης, θα πρέπει να προσπαθήσουμε αυτή την αίσθηση να την κάνουμε πιο ήπια. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να επιλέξουμε ένα ανοιχτό χρώμα. Από την άλλη πλευρά, για να καταφέρουμε να το δέσουμε με το πιο παραδοσιακό στοιχείο θα πρέπει σαν υλικό να μείνουμε στο ξύλο (καλό είναι να αποφύγουμε μεγάλες μεταλλικές και γυάλινες επιφάνειες). Επομένως αυτό που θα πρότεινα θα ήταν ξύλινη κουζίνα (ντουλάπια, πάγκοι, νησίδα αν χωράει), σε χρώμα είτε λευκό (απόχρωση βανίλια, που αντιστοιχεί σε πιο γλυκό λευκό), είτε ανοιχτό βεραμάν που ταιριάζει με σκούρο ξύλο. Έπειτα καλό θα ήταν να επιλέξετε την τεχνοτροπία του πατιναριστού ξύλου ώστε να δίνει την αίσθηση του παλαιωμένου, είτε την τεχνοτροπία του σκισμένου καπλαμά με εσωτερικό σκουρότερο χρώμα , ώστε να δίνεται η υφή του φθαρμένου. Με αυτόν  τον τρόπο φωτίζεται ο χώρος χρωματικά ενώ οι υφές παραπέμπουν στο πιο βαρύ-παραδοσιακό στοιχείο. Τέλος για τους πάγκους θα πρότεινα κάτι εντελώς διαφορετικό, όπως επένδυση με korian, υλικό εντυπωσιακό και παράλληλα "ήσυχο" στην όψη, σε απόχρωση του καθαρού λευκού ώστε να δώσει την αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου"

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X