Έχεις μικρό δωμάτιο; Με αυτές τις 5 ιδέες θα αποκτήσεις επιπλέον χώρο για να βάλεις τα ρούχα σου!

Είναι απαραίτητο να έχεις μερικούς καλοσχεδιασμένους χώρους αποθήκευσης ρούχων σε ένα υπνοδωμάτιο ακόμη και αν έχεις μικρό υπνοδωμάτιο, ανεξάρτητα από το πόσα ρούχα ή χώρο έχεις μπορείς να έχεις την κατάλληλη ντουλάπα. Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις για να ξεκινήσεις είναι μια λεπτομερής απογραφή όλων όσων θέλεις να αποθηκεύσεις.

Κρέμασε σχετικά αντικείμενα το ένα κοντά στο άλλο μπλούζες πάνω από παντελόνια, πουκάμισα δίπλα σε σακάκια. Θα χρειαστείς τουλάχιστον 60 εκατοστά βάθος για κρεμαστές και 50 εκατοστά για εσωτερικά ράφια.

Ποιος τύπος είναι καλύτερος για ένα μικρό δωμάτιο;

Σε ένα μικρό δωμάτιο οι ντουλάπες με καθρέφτη και αυτές με συρόμενες πόρτες είναι χρήσιμες. Οι ντουλάπες με καθρέφτες αντανακλούν το φως γύρω από το χώρο και βοηθούν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο, ενώ εκείνες με συρόμενες πόρτες εξαλείφουν την ανάγκη να έχεις χώρο μπροστά για να τις ανοίξουν. Υπάρχουν όμως και ακόμη 6 τρόποι για να αποκτήσεις την ιδανική ντουλάπα ακόμη και χωρίς να αγοράσεις καινούρια.

1. Βάλε περισσότερους γάντζους

Τα επιπλέον γαντζάκια είναι μία πρώτη ιδέα όταν αναζητάς περισσότερο χώρο. Πρόσθεσε επίσης ένα εσωτερικό καθρέφτη και κατακόρυφα υφασμάτινα ράφια ή μεγάλα καλάθια και αμέσως θα έχεις και άλλο χώρο για αποθήκευση.

2. Όχι μόνο ντουλάπες

Εάν δεν έχεις ντουλάπα λόγω χώρου προσάρμοσε τα έπιπλα στις γωνίες και κόλλησέ τα στον τοίχο, έχοντας για παράδειγμα μία μικρή ντουλάπα και μία συρταριέρα που αποθηκεύουν τα πάντα και σε συρτάρια. Με αυτό το σχέδιο κρεβατοκάμαρας, θα έχεις εκτεταμένο χώρο αποθήκευσης και μάλιστα προσαρμοσμένα στον χώρο σου.

3. Ντουλάπα με πόρτες αφής

Όχι δεν μιλάμε για κάποιο τεχνολογικά εξελιγμένο έπιπλο αλλά για μία ντουλάπα που απλά σπρώχνεις ελαφρά την πόρτα και ανοίγει. Ακόμη καλύτερα θα είναι να την έχεις εντοιχισμένη ώστε να μην εξέχει αφήνοντας τον χώρο ελεύθερο για να κινείσαι.

4. Χρησιμοποιήτε το πίσω μέρος της πόρτας

Μια σειρά από γάντζους μπορεί να μετατρέψει έναν άδειο χώρο τοίχου ή το πίσω μέρος μιας πόρτας στο τέλειο μέρος για να αποθηκεύσεις τα καπέλα, τα παπούτσια και τις τσάντες σου, έχοντας παράλληλα ένα άνετο υπνοδωμάτιο.

5. Πάρε έναν καλόγηρο

Μιλάμε φυσικά για τις επιδαπέδιες κρεμάστρες που μπορείς να βάλεις τα παλτό και τα μπουφάν σου αφήνοντας χώρο στην ντουλάπα. Όταν πραγματικά δεν έχεις χώρο για πιο ογκώδη αντικείμενα, όπως παλτό, βάλε έναν καλόγηρο για παλτό στη γωνία της κρεβατοκάμαρας, ώστε να φαίνεται οργανωμένη ακόμα κι αν πρέπει να είναι έξω.

 

 

Σχετικά άρθρα