Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Σεξ: Αυτές τις ταινίες πορνό λατρεύουν οι γυναίκες!
Σεξ: Αυτές τις ταινίες πορνό λατρεύουν οι γυναίκες!  thumbnail

Σεξ: Αυτές τις ταινίες πορνό λατρεύουν οι γυναίκες!

Κοστούμια εποχής, καταπιεσμένα πάθη, ρομαντικές ιστορίες και δραματικοί διάλογοι, φαίνεται να είναι τα στοιχεία που πλαισιώνουν την τελευταία λέξη της σύγχρονης πορνογραφίας, η οποία μάλιστα φαίνεται να έχει μεγάλη απήχηση στο γυναικείο κοινό. 


Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών,www.andrologia.gr
Πρόκειται για ταινίες ακατάλληλες για ανηλίκους που ανήκουν στο νέο είδος του ρομαντικού πορνό. Εδώ προβάλλονται χαρακτήρες όλων των ηλικιών, οι οποίοι έρχονται μεταξύ τους σε σεξουαλική επαφή, αλλά οι σκηνές είναι πιο ήπιες και επικεντρώνονται περισσότερο στο ερωτικό, ρομαντικό στοιχείο και λιγότερο στο πορνογραφικό. Παράλληλα, υπάρχουν ρεαλιστικοί διάλογοι και διακίνηση συναισθήματος.

Για πολλά χρόνια η πορνογραφία απευθυνόταν κυρίως στους άνδρες. Σήμερα όμως οι απεριόριστες τεχνολογικές δυνατότητες και οι πολιτισμικές αλλαγές καθιστούν την πορνογραφία όχι μόνο αποδεκτή από τις γυναίκες, αλλά και προσβάσιμη σε αυτές.

Μια μελέτη του 2010 αποκάλυψε ότι το 1/3 των ατόμων που επισκέπτονταν ιστοσελίδες ρομαντικού πορνό ήταν γυναίκες, το οποίο αντιστοιχούσε σε 13 εκατομμύρια αμερικανίδες το μήνα. Μια πρόσφατη γαλλική έρευνα βρήκε ότι τα 4/5 των γαλλίδων έχουν δει πορνό και οι μισές από αυτές το έκαναν χωρίς τους συντρόφους τους. Η διαφορά είναι μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς πως το 1992 μόλις το 23% των γαλλίδων απάντησαν ότι είχαν δει φιλμ ακατάλληλα για ανηλίκους. Ένας από τους βασικούς λόγους της αλλαγής αυτής είναι, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι σχετικές υπηρεσίες του διαδικτύου και των συνδρομητικών καναλιών που παρέχουν την απαραίτητη εχεμύθεια και εξαλείφουν τον παράγοντα της ντροπής.

Οι γυναίκες της έρευνας είπαν επίσης ότι τους άρεσαν περισσότερο οι ρεαλιστικοί χαρακτήρες με τη φυσιολογική εμφάνιση, ενώ πολλές ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν το πορνό για να αναθερμάνουν τη σχέση με το σύντροφό τους.

Ο διευθυντής ενός γνωστού κέντρου για την αντιμετώπιση του σεξουαλικού εθισμού στο Λος Άντζελες αναφέρει ότι το σύγχρονο πορνό είναι περισσότερο προσβάσιμο συναισθηματικά και για αυτό το λόγο περισσότερο προσφιλές στις γυναίκες. Τονίζει όμως, ότι σαν αποτέλεσμα ολοένα και περισσότερες γυναίκες εμφανίζουν σεξουαλικό εθισμό. Υπάρχει πλέον πλούσιο υλικό από το οποίο μια γυναίκα μπορεί να αντλήσει σεξουαλική διέγερση και ευχαρίστηση χωρίς να το γνωρίζει ο περίγυρος της και κατά συνέπεια είναι πολύ εύκολο μια γυναίκα να χάσει τον έλεγχο και να εμφανίσει σημεία εθισμού. Επισημαίνει όμως ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι γυναίκες που εθίζονται στο πορνό έχουν ένα βεβαρυμμένο ψυχολογικό υπόβαθρο. Πολλές, για παράδειγμα, έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά στην παιδική τους ηλικία.
Ένα εύθραυστο άτομο άλλωστε, είναι πολύ πιθανό να εμφανίσει διαταραγμένο έλεγχο παρορμήσεων ερχόμενο αντιμέτωπο και με αλλά διεγερτικά ερεθίσματα πέραν του σεξουαλικού, όπως είναι η τροφή και τα τυχερά παιχνίδια.

Τέλος επισημαίνει ότι μέχρι πρόσφατα το πορνό ήταν ανδρική υπόθεση στο βαθμό που οι παραγωγοί επικεντρώνονταν στην ανδρική σεξουαλικότητα. Τώρα η αγορά του πορνό απευθύνεται ξεκάθαρα και στις γυναίκες αφού κατάφερε να εντοπίσει τον τρόπο με τον οποίο θα τις προσελκύσει.

Σε γενικές γραμμές οι ειδικοί φαίνεται να συμφωνούν πως οι άνδρες και οι γυναίκες αντιλαμβάνονται τη σεξουαλικότητα τελείως διαφορετικά. Οι άνδρες είναι μάλλον περισσότερο οπτικοί τύποι και επικεντρώνονται στα διάφορα μέρη του σώματος, ενώ οι γυναίκες επικεντρώνονται στη συνολική εμπειρία. Οι άνδρες μάλιστα, μπορεί να μην ενδιαφέρονται για την εισαγωγή και το τέλος των ταινιών, αλλά το ρομαντικό πορνό φαίνεται να προσελκύει και τα δύο φύλα ανεξαρτήτως του σεξουαλικού προσανατολισμού.

Μια από τις πιο επιτυχημένες παραγωγούς στη βιομηχανία του πορνό, η οποία μάλιστα θεωρείται η «βασίλισσα» του ρομαντικού πορνό, δηλώνει πως καταλαβαίνει τόσο τις κοινωνικές και θρησκευτικές ενστάσεις αναφορικά με την πορνογραφία, καθώς το γεγονός ότι πολλές γυναίκες βλέπουν την ενασχόληση με το πορνό σαν ένδειξη μη ικανοποίησης από τη σεξουαλική ζωή. Θυμίζει όμως, ότι η σεξουαλική ορμή είναι παρά πολύ ισχυρή και την ξεπερνά μόνο η ορμή της επιβίωσης. Στο ζήτημα του εθισμού απαντά ότι οι άνθρωποι μπορούν να εθιστούν σε οτιδήποτε διεγείρει τα κέντρα ανταμοιβής του εγκεφάλου, ακόμα και σε ένα σοκολατένιο κέικ.

Το ρομαντικό πορνό, λοιπόν, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην οικειότητα και τη συναισθηματική σύνδεση των δυο συντρόφων κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής εμπειρίας και προβάλλοντας καθημερινούς χαρακτήρες με φυσική εικόνα που ζουν ρεαλιστικές ιστορίες, έχει πλέον ευρεία απήχηση και στα δυο φύλα. 

Αυτό έχει μεγάλη σημασία για τους επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με το σεξουαλικό εθισμό, γιατί πλέον η ενασχόληση με το πορνό δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση.

Παράλληλα, ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δίνεται στον έλεγχο των υπηρεσιών που διαθέτουν το πορνογραφικό υλικό όταν στο σπίτι μένουν έφηβοι και παιδιά. Το γεγονός ότι το ρομαντικό πορνό δεν περιέχει σκληρές σκηνές σεξ και βίας, δε σημαίνει ότι είναι κατάλληλο για ανηλίκους και σε κάθε περίπτωση πρέπει να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα.X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X