Αρχική / Υγεία / Ενδοκρινολογία/Διαβητολογία / Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για διαβητικούς από τον δήμο Αθηναίων
Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για διαβητικούς από τον δήμο Αθηναίων thumbnail

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για διαβητικούς από τον δήμο Αθηναίων

Η Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ), στο πλαίσιο της προσφοράς και κοινωνικής της ευθύνης διοργανώνει διήμερη εκδήλωση, ανοιχτή στο κοινό, για τον Σακχαρώδη  Διαβήτη τύπου 1 και 2, (9.00 με 20.00) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του  Μετρό Συντάγματος.
 
Μέσα  στην αίθουσα του Μετρό και σε ιατρεία που έχουν διαμορφωθεί για το σκοπό της εκδήλωσης,  Παθολόγοι, Ενδοκρινολόγοι, Παιδίατροι, Οφθαλμίατροι και Διατροφολόγοι θα εξετάζουν και θα συμβουλεύουν σε κατ’ιδίαν  συνεντεύξεις τους ασθενείς.


Kατά τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιούνται επίσης:
•Μετρήσεις σακχάρου σε όλους τους ενδιαφερόμενους από τις νοσηλεύτριες του Ι.ΙΕΚ ΣΒΙΕ.
•Μετρήσεις γλυκοζυλιώμενης αιμοσφαιρίνης σε διαβητικούς.
•Εξετάσεις για διαβητικό πόδι .
•Οπτική τομογραφία (OCT) – Βυθοσκόπηση.
Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν βιντεοσκοπημένες ενημερωτικές ομιλίες ιατρών απο μεγάλες οθόνες, μέσα στο χώρο.
 
Την εκδήλωση στηρίζουν η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, το Τμήμα Ενδοκρινολογίας Μεταβολισμού και Διαβήτη Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείου Παίδων, «η Αγία Σοφία»και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ΕΚΕΔΙ. Παραπεμπτικά για δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις, από σήμερα έως τις 16 Δεκεμβρίου, προσφέρει στους ασθενείς με διαβήτη ο Δήμος Αθηναίων, μέσω των δημοτικών ιατρείων:

• 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, ΣΟΛΩΝΟΣ 78, ΤΗΛ.2103626608

• 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, ΦΑΝΟΣΘΕΝΟΥΣ & ΦΡ.ΣΜΙΘ Ν.ΚΟΣΜΟΣ, ΤΗΛ.2109239865

• 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΟΣ 12 & ΑΓ.ΣΟΦΙΑ ,ΚΟΛΩΝΟΣ, ΤΗΛ.2105121921

Τα παραπεμπτικά μπορούν να παραλάβουν όλοι οι πολίτες που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, ασφαλισμένοι, ανασφάλιστοι ή χωρίς χαρτιά.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X