Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Τον "απάτησα" : Πρέπει να του το πω ή όχι;
Τον "απάτησα" : Πρέπει να του το πω ή όχι;  thumbnail

Μυρτώ, 22 ετών

Τον "απάτησα" : Πρέπει να του το πω ή όχι;

Aναγνώστριά μας ρωτά: 


Γεια σας. Είμαι με το αγόρι μου εδώ και δύο μήνες και πάνε όλα θαυμάσια Επικοινωνούμε πολύ καλά και αισθάνομαι ότι είναι σημαντικός για μένα. Τότε γιατί ενώ ήμουν λίγο μεθυσμένη και στην αγκαλιά ενός καλού μου φίλου τον φίλησα Μάλλον το απωθημένο φταίει αφού παλιότερα τον ήθελα Ξεκαθαρίσαμε την άλλη μέρα ότι βλεπόμαστε μόνο φιλικά και ευτυχώς το εννοούσα και πως το προηγούμενο βράδυ θα μας μείνει ως μια καλή ανάμνηση. Το πρόβλημα μου είναι ότι αισθάνομαι πάρα πολλές τύψεις και έχω την ανάγκη να το πω στο αγόρι μου. Όμως ξέροντας τον χαρακτήρα του θα θυμώσει και δεν πρόκειται να με συγχωρήσει. Οι φίλες μου συμφωνούν ότι είναι καλύτερα να μη του πω. Ηθικά όμως μου φαίνεται λάθος να το κρατήσω κρυφό Μήπως πρέπει να περιμένω να περάσει λίγο ο καιρός και να του το πω αργότερα;


Στο ερώτημά σας απαντά η Life Coach/Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Υγείας – Ομιλήτρια – Ερευνήτρια – Μαρία Φωτιάδου 


Mαρία Φωτιάδου


 


Το πρώτο που θα μπορούσε να κάνει είναι να καταγράψει και να εξετάσει προσεκτικά τι είναι αυτό που θέλει να πει στο αγόρι της προκειμένου να δει η ίδια πρώτα τι νιώθει και μετά εάν ακόμα νιώθει τύψεις και συνεχίζει να είναι κάτι που είναι σοβαρό για εκείνη μπορεί όντως να το εξηγήσει. Είναι σωστό να το πει αφού η ίδια άλλωστε θέλει. Δεν είναι ανάγκη να περάσει πολύς χρόνος, ίσα ίσα ο χρόνος που θα περάσει μπορεί να είναι εναντίον της. Να του εξηγήσει τα πραγματικά της συναισθήματα , να πει ότι νιώθει άσχημα γι αυτό και ότι δε σήμαινε κάτι για την ίδια. Από εκεί και πέρα φυσικά θα πρέπει να περιμένει την αντίδραση του αγοριού της και να πάρει την ευθύνη να αντιμετωπίσει την αντίδρασή του. Αν τελικά ακολουθήσει τις συμβουλές που της δίνουν οι φίλες της τότε θα πρέπει να ζήσει με αυτό, να συγχωρέσει τον εαυτό της και να το αφήσει πίοσω της. Αλλά επειδή δεν ταιριάζει η στάση αυτή με την προσωπική της ηθική τότε μάλλον θα πρέπει να ακολουθήσει εκείνο που η ίδια θεωρεί σωστό. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X