Αρχική / More / Life stories / Αυτές είναι οι σύζυγοι των πολιτικών αρχηγών!
Αυτές είναι οι σύζυγοι των πολιτικών αρχηγών! thumbnail

Αυτές είναι οι σύζυγοι των πολιτικών αρχηγών!


Η Γεωργία Κρητικού, είναι η σύζυγος του Αντώνη Σαμαρά, Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Έιναι παντρεμένοι από το 1990 και έχουν δύο παιδιά, τη Λένα και τον Κώστα. Κόρη του μεγαλοεπιχειρηματία Άκη Κρητικού, της βιομηχανίας Κύκνος. Φοίτησε στο Κολλέγιο Θηλέων και  μετέπειτα  στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.Με τον  Αντώνη Σαμαρά  γνωρίστηκαν το 1989. Ο νεαρός τότε πολιτικός μιλούσε στον κινηματογράφο Αστέρια στην Κηφισιά και η Γεωργία συνοδεύει τον πατέρα της στην εκδήλωση. Στο τέλος χαιρετά τον μεσσήνιο πολιτικό μαζί με τον πατέρα της. Αργότερα ο Σαμαράς θα πει ότι, όταν την είδε, ένιωσε ηλεκτρισμό στην ατμόσφαιρα. Δεν γνώριζε όμως τίποτα για εκείνη. Λίγες ημέρες αργότερα στο γραφείο του φθάνουν 300 φωτογραφίες από την εκδήλωση. Εντοπίζει τη Γεωργία σε μία από αυτές. Ρωτά τους συνεργάτες του αν τη γνωρίζει κανείς, αλλά μάταια. Για καλή του τύχη, αφήνει τη φωτογραφία επάνω στο γραφείο του στο πατρικό του σπίτι στη Μουρούζη και την αναγνωρίζει ο αδελφός του Αλέξανδρος, ο οποίος γνωρίζει τον πατέρα της. Ο Σαμαράς επιστρατεύει τα «μεγάλα μέσα» – φίλους και γνωστούς – να μεσολαβήσουν για τη γνωριμία και δίνουν το πρώ το τους ραντεβού. Εκείνο το ραντεβού θα τους καθόριζε για την υπόλοιπη ζωή τους. Έναν χρόνο αργότερα, στις 29 Μαΐου 1990,παντρευήκαν. Ο γάμος έγινε στην Πύλο και αποτέλεσε κοινωνικό και πολιτικό γεγονός. Λίγους μήνες αργότερα θα γεννηθεί η κόρη τους Λένα και αργότερα ο γιος τους Κωνσταντίνος.


 


 Η Μπέτυ Μπαζιάνα,  σύζυγος του Αλέξη  Τσίπρα, Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.  Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και κατάγεται από την Καρδίτσα από οικογένεια βιοπαλαιστών.Είναι μαζί από το 1990, όπου ήταν και οι δύο μαθητές του Πολυκλαδικού Λυκείου Αμπελοκήπων. Έκείνος πρόεδρος του 15μελούς και εκείνη μέλος. Ακόμα και σήμερα αποτελεί την νόμιμη σύντροφο εκτός γάμου και έχουν υπογράψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης. Σήμερα είναι καθηγήτρια πληροφορικής σε σχολείο. Πλεόν εχουν δύο γιούς.Η Αναστασία Κουτσούμπα είναι η σύζυγος του Δημήτρη Κουτσούμπα, Πρόεδρου του ΚΚΕ και έχουν μια κόρη. Είναι νεότερη κατά δύο χρόνια από τον 58χρονο Δημήτρη Κουτσούμπα. Η κυρία Κοντογιάννη, ήταν  πολύ προτού αναλάβει ο συζυγός της θέση του γενικού γραμματέα στο ΚΚΕ, γνωστή στους κύκλους του Κόμματος. Η κυρία Κοντογιάννη είναι μαθηματικός και καθηγήτρια στη μέση εκπαίδευση, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Βοιωτίας και υπηρετεί τα κοινά συμμετέχοντας σε φορείς της Λιβαδειάς όπου κατοικεί μόνιμα μαζί με τον κ. Κουτσούμπα και την κόρη της, ενώ έχει πρωτοστατήσει στη δημιουργία του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης. Εχοντας στενούς δεσμούς με τον τόπο της, καθώς ανήκει σε οικογένεια αριστερών αγωνιστών, η κυρία Κοντογιάννη απέχει από την πολιτική και συνδικαλιστική σκηνή της Αθήνας.Η Νίκη Θεοδωράκη συζυγος του Σταύρου Θεοδωράκη , προέδρου του Ποταμιού.Έχουν μια κόρη, την Αργυρώ.


 


Η Φωτεινή Πάλλα είναι η σύζυγος του Φώτη Κουβέλη, προέδρου της ΔΗΜΑΡ.Το ζεύγος Κουβέλη παντρεύτηκε το 1974, τη χρονιά που γεννήθηκε και η Μαρία, η μεγαλύτερη από τις δύο κόρες τους. Γνωρίστηκαν στο σχολείο. Εκτοτε, η πορεία του Φώτη και της Φωτεινής υπήρξε κοινή στη ζωή, στη στράτευση στην Αριστερά, αλλά και στο νομικό λειτούργημα. Η κυρία Φωτεινή Πάλλα, κόρη καθηγητή και επιθεωρητή μέσης εκπαίδευσης -«από δασκαλοσόι», όπως λένε χαρακτηριστικά άνθρωποι από την ιδιαίτερη πατρίδα της, το Παλαιομονάστηρο Τρικάλων-, έγινε μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού φυσικά πολύ πριν ακολουθήσει τον σύζυγό της στη ΔΗΜ.ΑΡ. Παρ’ όλ’ αυτά, η κυρία Κουβέλη ουδέποτε θέλησε να έχει η ίδια άμεση ανάμιξη στην καθαυτό πολιτική σκηνή, αρκούμενη στον ρόλο της συζύγου ενός ανθρώπου που, υπό διάφορες ιδιότητες, συνέβαλε στη διαμόρφωση του μεταπολιτευτικού προσώπου της Αριστεράς. Για την κυρία Κουβέλη προτεραιότητα είχε ανέκαθεν η ανατροφή των δύο κορών της. Μια γυναίκα βαθιάς καλλιέργειας και εξαιρετικά ευγενής, στηρίζει όχι μόνο την πολιτική σταδιοδρομία του κ. Κουβέλη, αλλά και τη δεύτερη γενιά δικηγόρων της οικογένειας, τη Μαρία και την Ευαγγελία, οι οποίες έχουν ήδη παραλάβει τη σκυτάλη στο γραφείο της κυρίας Φωτεινής Πάλλα-Κουβέλη.


 


Η Βασιλική Μπακατσέλου, σύζυγος του Ευάγγελου Βενιζέλου, προέδρου του ΠΑΣΟΚ και είναι παντρεμένοι από το 1980. Για τον Βαγγέλη Βενιζέλο, η θαλπωρή του σπιτιού είναι το πιο σημαντικό πράγμα, όταν ολοκληρώνει μια σκληρή ημέρα στον πολιτικό στίβο. Είναι γνωστό ότι ηρεμεί διαβάζοντας βιβλία και ακούγοντας κλασική μουσική μέχρι αργά το βράδυ. Όχι, όμως, πριν συζητήσει πρώτα με την Λίλα Μπακατσέλου, την σύζυγό του εδώ και 35 χρόνια. Όταν, βέβαια, το επιτρέπει το πρόγραμμά τους, αφού τους χωρίζει… η μισή Ελλάδα. Η Λίλα Μπακατσέλου, κόρη του γνωστού επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης Απόστολου Μπακατσέλου εργάζεται στην Θεσσαλονίκη, ως δικηγόρος. Ήταν εξάλλου στη Νομική όπου γνωρίστηκε με τον μετέπειτα σύζυγό της. Η κόρη τους, Ελβίνα, συμμετέχει ενεργά στο έργο του πατέρα της, αφού τον βοηθάει στο πολιτικό του γραφείο. Φυσικά και σπούδασε κι αυτή στην Νομική της Θεσσαλονίκης, όπως οι γονείς της. Αποφοίτησε πέρσι.Η Ελένη Τζούλη είναι η σύζυγος του Πάνου Καμμένου προέδρου των ΑΝΕΛ. Έχουν αποκτήσει μια κόρη και ένα γιο, την Πολύτιμη και τον Λευτέρη , ενώ ο Καμμένος έχει και τρεις γιους από τον πρώτο του γάμο. Με την Έλενα Τζούλη γνωρίστηκαν σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Εκείνος, νεαρός βουλευτής της ΝΔ, εκείνη νέα δικηγόρος. Η γνωριμία τους άλλαξε την ζωή και των δύο. Η Έλενα, βέβαια, αγαπάει και τους άλλους τρεις γιους του συζύγου της, από τον πρώτο του γάμο, σαν να ήταν δικά της παιδιά, χαρίζοντάς του την απόλυτη ηρεμία όταν επιστρέφει στο σπίτι για να μπορεί να επεξεργάζεται τα πολιτικά του πλάνα.Η Άντα Παπανδρέου είναι παντρεμένη με τον πρωήν πρωθυπουργό  Γιώργο Παπανδρέου από το 1989. Έχουν μια κόρη τη Μαργαρίτα-Έλενα. Ο Παπανδρέου είναι πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος « Το κίνημα».

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X