Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Η καλύτερη ώρα να βρίσκεις λύση στα ερωτικά σου είναι…
Η καλύτερη ώρα να βρίσκεις λύση στα ερωτικά σου είναι...  thumbnail

Λένα, 22 ετών

Η καλύτερη ώρα να βρίσκεις λύση στα ερωτικά σου είναι…

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Περνάω δύσκολα στη σχέση μου, τι να κάνω; 


Αγαπητή αναγνώστρια, στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Μαρία Φωτιάδου 


Mαρία Φωτιάδου


Αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε από τη στιγμή που δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το ότι τα περισσότερα προβλήματα στις ερωτικές σχέσεις δημιουργούνται από την έλλειψη κατανόησης και επικοινωνίας. Η επικοινωνία είναι το κλειδί σε αυτές τις περιπτώσεις. Το καλύτερο είναι να σκεφτεί είναι να σκεφτεί ποια είναι τα προβλήματα, τι θέλει να πει στον άνθρωπό της σχετικά με αυτά τα προβλήματα και να σκεφτεί ποιες λύσεις θα ήθελε να προτείνει. Να ακούσει και την άποψη του άλλου ανθρώπου  και να βρουν μια κοινή λύση. Αν ο άλλος δεν είναι συνεργάσιμος και δε θέλει να βρει λύση για τους δικούς του λόγους όποιοι και αν είναι αυτοί θα πρέπει αν πάρει μια σοβαρή απόφαση αν θέλει να μείνει ή όχι. Να κάνει την δική της επιλογή γιατί άλλωστε οι σχέσεις είναι αποτέλεσμα επιλογών μας. Πολύ σημαντικό επίσης είναι και το ότι πρέπει να λύνουμε το πρόβλημα εκείνη την ώρα που συμβαίνει.


Όσο το διαιωνίζουμε το πρόβλημα μεγενθύνεται και νιώθουμε μεγαλύτερο βάρο μέσα μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό που συμβουλεύουμε είναι η καλή επικοινωνία. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X