Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Τι είναι αυτό που κάθε γυναίκα θέλει από τον άνδρα;
Τι είναι αυτό που κάθε γυναίκα θέλει από τον άνδρα; thumbnail

Τι είναι αυτό που κάθε γυναίκα θέλει από τον άνδρα;

Προς έναν άντρα λιγότερο εύθραυστο


Η βιομηχανική κοινωνία στέρηοε τους πατέρες από τους γιους. Ο πατέρας έφυγε από το σπίτι για να δουλέψει στο εργοστάσιο, την επιχείρηση, το ελεύθερο επάγγελμα. Πολλές φορές χρειάστηκε να ταξιδέψει, παρατείνονιας την απουσία. Έγινε ο κουβαλητής, φέρνοντας όμως τα αγαθά μέχρι το κατώφλι του σπιτιού, χωρίς στην πραγματικότητα να μπαίνει μέσα. Τα εσωτερικά του σπιτιού, τα ρύθμιζε η γυναίκα. Πρακτικά οι γιοι μεγάλωσαν χωρίς την παρουσία του πατέρα. Αυτή η απουσία δημιούργησε τον εύθραυστο άντρα της εποχής μας. Οι γιοι μεγάλωσαν χωρίς πρότυπα, χωρίς αντρικές κουβέντες στο σπίτι. Αντί να ταυτιστούν με τον πατέρα προήγαγαν σε αξίες το κινητό, τη μοτοσικλέτα, το αυτοκίνητο Παρέμειναν λοιπόν έφηβοι και διατήρησαν όλη τους τη ζωή το άγχος επίδοσης στο σεξ.


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Η μόρφωση δε φέρνει υποχρεωτικά και την ωριμότητα. Ένας πατέρας βιοπαλαιστής είναι ουνήθως πιο ώριμος από ένα ουνομίληκο πτυχιούχο ευρωπαϊκού ή αμερικανικού πανεπιστημίου, που γνώρισε τον έρωτα στα τριάντα του χρόνια και αρχίζει στα σαράντα να ψάχνει να βρει σύντροφο. 


Πολλοί από τους άντρες – εφήβους, όταν καταφέρνουν να κάνουν μια σχέση, στερούν από τη σύντροφό τους ακόμα και τον αέρα που αναπνέει. Τη βάζουν σε μια γυάλα για να την έχουν δική τους. Για τον ίδιο λόγο πολλοί από αυτούς τους άντρες δεν καταφέρνουν να κάνουν μια σχέση. Η αυτονομία του άντρα μέσα στο γάμο ή τη σχέση είναι κοινωνικά δεδομένη. 'Οταν η γυναίκα ζητάει ανάλογη αυτονομία, λίγο αέρα για να αναπνέει ή να δημιουργεί, ο ανώριμος άντρας κάνει πανικό, που μερικές φορές μεταφράζεται σε έλλειψη ερωτικής επιθυμίας του άντρα ή και πρόωρη εκσπερμάτιση. Το να είμαστε μαζί, το να ζούμε μαζί δε σημαίνει να σκοντάφτουμε ο ένας στον άλλο.


Αν μπορούμε να παρομοιάσουμε τη ζωή ενός άντρα με την καριέρα ενός ηθοποιού, θα διαπιστώναμε εύκολα ότι ο ηθοποιός καλείται και καταφέρνει να αποδίδει στην καριέρα του τελείως διαφορετικούς ρόλους, όχι βέβαια πάντα με την ίδια επιτυχία. Σε αντίθεση ο άντρας πολλές φορές αδυνατεί να παίζει στη ζωή του παράλληλους ρόλους, έστω και με μέτρια επιτυχία.


Έτσι λοιπόν ας φανταστούμε ότι ο πρώτος ρόλος που έχει να παίξει ένας άντρας στο θέατρο της ζωής όταν γνωρίσει μα γυναίκα που τον ενδιαφέρει να παίξει ένα δεύτερο ρόλο, παράλληλα με τον πρώτο. Είναι ο ρόλος του συντρόφου. Οι δύο αυτοί ρόλοι θα μπορούσαν να παιχτούν ανάποδα, όπως γινόταν τα παλιότερα χρόνια: πρώτα σύντροφοι και μετά εραστές. Το ζητούμενο δεν είναι ποιος είναι ο πρώτος ρόλος και ποιος ο δεύτερος, αλλά η δυνατότητα του άντρα να παίζει παράλληλα και τους δύο ρόλους.


Ύστερα η συντροφικότητα θα οδηγήσει στο γάμο και ο άντρας θα πρέπει να παίξει έναν τρίτο ρόλο: το ρόλο του συζύγου. Πολλοί άντρες, όταν γίνουν σύζυγοι, ξεχνούν τους προηγούμενους ρόλους, το ρόλο του εραστή και το ρόλο του συντρόφου ή αδυνατούν να τους παίζουν παράλληλα και τους τρεις μαζί.


Ήδη η σχέση μέσα στο γάμο θα βρίσκεται σε κίνδυνο αν ο άντρας δεν καταφέρνει να παίζει παράλληλα τους τρεις προαναφερθέντες ρόλους.


Παρόλα όμως αυτά συνήθως ο άντρας θα προχωρήσει και σε έναν άλλο ρόλο, το ρόλο του γονιού. Άρα τελικά, οι ρόλοι που θα πρέπει να διαδραματίζει παράλληλα είναι τέσσερις: σύντροφος, σύζυγος, πατέρας, εραστής. Μερικές φορές προστίθενται και άλλοι ρόλοι αργότερα, όπως ο ρόλος του συνεταίρου με τη σύζυγο σε μια εμπορική επι-χείρηση.


Είναι λοιπόν ανάγκη να έχει ένας άντρας καλές επιδόσεις σε όλους αστούς τους ρόλους και ίσως σε κάποιους από αυτούς πάνω από το μέτριο!


Τους ίδιους ρόλους έχει από τη μεριά της . να αναπτύξει και η γυναίκα. 


Ένα άλλο σημαντικό βήμα για μια καλύτερη σχέση, μια καλύτερη οικογένεια και γιατί όχι μια καλύτερη  κοινωνία, είναι η προσπάθεια να απαλλαγεί ο άντρας από την ανάγκη για συνεχή επιβεβαίωση του ανδρισμού του. Δε χρειαζόμαστε τελικά έναν παπαγάλο, που θα μας λέει κάθε πρωί:


"Είσαι άντρας". Την κουβέντα αυτή που ίσως μας είπε πολλές φορές η μητέρα μας όταν είμαστε μικροί και μας την επανέλαβε και η γυναίκα των ονείρων μας, δε χρειάζεται να μας την πουν όλες οι γυναίκες του κόσμου. Δε χρειάζεται να μας την πουν όλες οι γυναίκες που είδαμε σήμερα, δε χρειάζεται να μας τη λέει μια διαφορετική γυναίκα κάθε βδομάδα.


Πολλοί νέοι στα χρόνια της εφηβείας δεν έχουν άλλο ενδιαφέρον εκτός από το πέος τους. Το μετράνε, το ακονίζουν, το προετοιμάζουν γενικά για την πρώτη τους ερωτική επαφή. Το άγχος της πρώτης φοράς δεν είναι στις μέρες μας γνώρισμα μόνο των κοριτσιών, αλλά και των αγοριών. Κάποτε το άγχος αυτό πρέπει να περιχαρακωθεί, πρέπει να τελειώσει. Αν το άγχος της πρώτης φοράς μετατραπεί σε άγχος επίδοσης κάθε φορά που κάνουμε σεξ, είναι ζήτημα αν θα μπορέσουμε ποτέ να χαρούμε τον έρωτα.


Την τελική επιβεβαίωση θα την πάρει ο άντρας μόνο όταν βρεθεί σε μια γυναικεία αγκαλιά και εισπράξει την ικανοποίηση της συντρόφου του. Πολλοί άντρες δεν αρκούνται σ’ αυτήν την επιβεβαίωση και επιμένουν να την εισπράττουν από όσο γίνεται περισσότερες γυναίκες.


Η δυνατότητα να κάνουμε μια σχέση και να λειτουργούμε μέσα σ’ αυτή είναι ενδεικτικό στοιχείο ανδρισμού. Το να ζούμε με μια γυναίκα και να ονειρευόμαστε μια οικογένεια είναι ένα βασικό στοιχείο της ανδρικής μας προσωπικότητας, απωθημένο ίσως οε μια απρόσιτη περιοχή του μυαλού μας.


Από μια μόνιμη σχέση μπορούμε να αντλήσουμε δυναμισμό, να κατεργαστούμε τον ακατέργαστο χαρακτήρα μας, να δημιουργήσουμε;


Είναι καιρός ο άντρας να ξαναγίνει δημιουργός. Και η δημιουργία περνάει μέσα από την απόκτηση παιδιών, που δικαιώνουν το κομμάτι του παραδοσιακού εαυτού μας. Τι μεγαλύτερη απόδειξη του ανδρισμού από του παιδιά που φυτρώνουν στο σπίτι για να γίνουν αργότερα σωοτοί άντρες και γυναίκες, μέσα από μια σωστή πατρότητα και μητρότητα!


Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου O Eύθραυστος άνδρας. Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.grComments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X