Αρχική / Υγεία / Ογκολογία / Προσθετική στήθους: Ενας νέος καρκίνος "γεννήθηκε"
Προσθετική στήθους: Ενας νέος καρκίνος "γεννήθηκε" thumbnail

Προσθετική στήθους: Ενας νέος καρκίνος "γεννήθηκε"
Ανησυχούν οι υγειονομικές αρχές για έναν νέο καρκίνο που πλήττει αποκλειστικά τις γυναίκες που κάνουν προσθετική στήθους.


Η αύξηση του στήθους λέγεται και προσθετική ή αυξητική του στήθους. Η επιλογή του μεγέθους του ενθέματος είναι η πιο βασική παράμετρος πριν το χειρουργείο για να έχουμε ένα αισθητικά καλό αποτέλεσμα. Η αύξηση του στήθους φαίνεται να κατέχει τις ψηλότερες θέσεις στις αισθητικές επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής. Η κάθε γυναίκα και εδώ παίρνει το δικό της αποτέλεσμα και αυτό εξαρτάται από το νούμερο του σουτιέν πριν την επέμβαση, την θέση των μαστών και των θηλών, την ποιότητα, και την ελαστικότητα του δέρματος όπως και την θέση τοποθέτησης του ενθέματος.


Περιπτώσεις καρκίνου εμφανίστηκαν ειδικά στη Γαλλία και παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Le Parisien. Σύμφωνα με την εφημερίδα, μια έκθεση ειδικών που δημοσιεύτηκε στις 4 Μαρτίου, αναφέρεται σε μια νέα ασθένεια που αποκάλυψε το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου. Ονομάζεται «αναπλαστικό λύμφωμα» και σχετίζεται με το υλικό προσθετικής στήθους.
«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για περιπτώσεις προσθετικής στήθους γιατί η υγεία των γυναικών τίθεται σε κίνδυνο» δηλώνει στην εφημερίδα ο Φρανσουά Εμπέ, γενικός διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου ιατρικής ασφάλειας (ANSM). Οπως αναφέρει, «υπήρχε μια περίπτωση το 2011, δύο το 2012, τέσσερις το 2013 και 11 το 2014. Ενα άτομο έχει αποβιώσει».
«Σαν πρώτο μέτρο έχει αποφασιστεί να ενημερωθούν οι γυναίκες που έχουν κάνει προσθετική στηθους για αυτό τον νέο κίνδυνο» προσθέτει. «Επιστολές προειδοποιητικές εστάλησαν σε ειδικούς γιατρούς» και μια συνάντηση ειδικών έχει προβλεφθεί για το τέλος Μαρτίου. «Αν χρειαστεί να πάρουμε μέτρα και να απαγορευθούν, θα το κάνουμε», αναφέρει
Ας σημειωθεί ότι 400.000 Γαλλίδες έχουν κάνει προσθετική στήθους, εκ των οποίων το 83% για αισθητικούς λόγους και μόνο το 17% μετά από χειρουργική αποκατάσταση.


Πηγή Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X