Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Τι να κάνεις αν ο άνδρας σου βλέπει πορνό
Τι να κάνεις αν ο άνδρας σου βλέπει πορνό  thumbnail

Κατερίνα, 35 ετών

Τι να κάνεις αν ο άνδρας σου βλέπει πορνό

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Αγαπητό "boro" αρχικά συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε, γι' αυτό και πήρα το θάρρος να σας μιλήσω για το προβλημά μου. Είμαι 35 χρονών σε μια σχέση εδώ και εξίμιση χρόνια περίπου. Έχω πιάσει τον συντροφό μου πολλές φορές να παρακολουθεί από το κινητό και υπολογιστή του διάφορα site με sexy girls. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι το γεγονός ότι παρακολουθεί σε καθημερινή σχεδόν βάση. Από τη δουλειά του το πρωί, στο σπίτι από το κινητό ακόμη κι όταν βγούμε για καφέ και όποτε μείνει μόνος στο σπίτι(το έχω τσεκάρει). Όσες φορές προσπάθησα να πάρω απαντήσεις πάντα το αρνήθηκε και δεν δέχεται έπειτα καθόλου να συζητήσει. Όλο αυτό με πληγώνει και με ενοχλεί και δεν ξέρω πως να το ερμηνεύσω!! Τι πρέπει να κάνω; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων …θα το εκτιμούσα πολύ αν μου απαντούσατε…


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος, Πάνος Μυλωνάς 
Πάνος Μυλωνάς


Αγαπητή αναγνώστρια, 


Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ του τρόπου σεξουαλικής διέγερσης των ανδρών και του τρόπου των γυναικών. Με τους άνδρες, η σεξουαλική διέγερση μπορεί να είναι μια καθαρά οπτική εμπειρία που δεν σχετίζεται με το συναίσθημα ή την φαντασία. Όταν οι γυναίκες βλέπουν πορνογραφία, απαιτείται συνήθως μια ιστορία για να εξιτάρει το μυαλό και τη φαντασία τους. Βλέποντας ταινίες ερωτικού περιεχομένου ή μπαίνοντας σε ερωτικά site είναι απόλυτα φυσικό, κάτι που οι περισσότεροι άνδρες κάνουν για να απελευθερώσουν σεξουαλική ενέργεια.


Πολλοί άνδρες βλέπουν ταινίες ερωτικού περιεχομένου και τη θεωρούν ως μια πολύ ιδιωτική δραστηριότητα, όπως και ο σύντροφος σας  που ίσως δεν ήθελε να συζητήσει κάθε μικρή λεπτομέρεια μαζί σας. Γράφετε ότι μπαίνει στα sites καθημερινά αλλά δεν αναφέρετε αν η συχνότητα τον εμποδίζει να περνάει ποιοτικό χρόνο μαζί σας. Αν πιστεύετε ότι πρόκειται για εθισμό είναι κάτι διαφορετικό και πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.  Μπορείτε να κάνετε μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση για το πώς σας κάνει να αισθάνεστε το γεγονός ότι βλέπει πορνό. Θα αισθανθείτε καλύτερα αν επικοινωνήστε τι σκέφτεστε και αισθάνεστε και τυχόν αμφιβολίες που έχετε.


Πολλές γυναίκες αναστατώνονται όταν οι φίλοι τους παρακολουθούν πορνογραφία επειδή νομίζουν ότι είναι μια μορφή εξαπάτησης και νιώθουν ότι οι σύντροφοι τους απιστούν με το να βλέπουν άλλες γυναίκες να συμμετέχουν σε σεξουαλικές πράξεις. Γράφετε ότι σας ανησυχεί και σας πληγώνει η συμπεριφορά του. Ρωτήστε τον εαυτό σας, από που προέρχεται η ενόχληση και η αντίρρηση σας. Αν δεν σας αρέσει ο φίλος σας να βλέπει πορνογραφία γιατί πραγματικά έρχεται σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις σας ως γυναίκα και σας προκαλεί συναισθηματική φόρτιση, τότε θα πρέπει να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση σχετικά με το πώς μπορείτε να καταλήξετε σε συμφωνία σχετικά με την κατάσταση αυτή. Ωστόσο, αν με το να βλέπει ο σύντροφος σας πορνό σας κάνει να πιστεύετε ότι θα τον κάνει επιρρεπή στην απιστία ή θα σταματήσει να ενδιαφέρεται για εσάς, τότε ίσως υπάρχουν γενικά θέματα εμπιστοσύνης στη σχέση σας ή έλλειψη αυτοπεποίθησης δική σας που θα ήταν καλό να εξετάσετε.


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X