Αρχική / More / Ιδέες DECO / Πώς να κατασκευάσετε απλά και γρήγορα μια DIY πέργκολα με καφασωτό.
Πώς να κατασκευάσετε απλά και γρήγορα μια DIY  πέργκολα με καφασωτό. thumbnail

Πώς να κατασκευάσετε απλά και γρήγορα μια DIY πέργκολα με καφασωτό.

Η κατασκευή μιας πέργκολας δεν είναι τελικά και τόσο δύσκολη υπόθεση. Σας προτείνουμε μία ιδέα για εύκολη κατασκευή μιας μικρής όασης στον κήπο σας, με εργαλεία και είδη κήπου από τα Praktiker. Δεν χρειάζονται απαραίτητα τεχνικές γνώσεις κατασκευών γι’ αυτή την εργασία!


Καθώς ανοίγει ο καιρός, και η άνοιξη πλησιάζει, αυξάνεται και η διάθεση για τη διαμόρφωση του ιδανικού κήπου ή της βεράντας μας, έτσι ώστε να έχουμε μια καταπράσινη και όσο πιο λειτουργική όαση στη διάθεσή μας, τόσο για να ξαποσταίνουμε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού όσο και να αξιοποιείται ακόμη και όλο το χρόνο.


Σας αρέσει να κάθεστε στον ανθισμένο κήπο σας αλλά δεν έχει καλή σκίαση; Υπάρχει λύση! Δεν είστε πεπειραμένος στην διαμόρφωση κήπου αλλά σας αρέσουν οι εύκολες κατασκευές και είστε λάτρης της φύσης; Ε, τότε η ακόλουθη συμβουλή που αφορά την κατασκευή πέργκολας κήπου με την χρήση εμποτισμένης ξυλείας και καφασωτού θα σας λύσει τα χέρια.


Υλικά κατασκευής πέργκολας (προτεινόμενη διάσταση 180×180 cm):


8 εμποτισμένοι δοκοί (πάσσαλοι) 7x7x240 cm. Η χρήση εμποτισμένης ξυλείας είναι απαραίτητη για ελαχιστοποίηση της φθοράς του ξύλου λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στους εξωτερικούς χώρους (βροχή, υγρασία, χαλάζι κλπ).


1 ή 2 καφασωτά, διάσταση: 180×180 cm.


40 βίδες.


4 γαλβανιζέ βάσεις για την στήριξη των δοκών στο έδαφος, διάσταση: 9,1×9,1×15 cm.


 


Βήματα κατασκευής πέργκολας


Τοποθέτηση βάσεων: Bιδώνουμε τις 4 βάσεις στο έδαφος με τρόπο τέτοιο ώστε να μπορούν να στηριχθούν οι δοκοί και να τοποθετηθεί πάνω το καφασωτό διάστασης 180×180 cm.


Συνεπώς, τις δοκούς θα πρέπει να τις τοποθετήσουμε σχηματίζοντας τετράγωνο διάστασης 180×180 cm.


Τοποθέτηση πασσάλων στήριξης: Αφού τοποθετήσουμε τις βάσεις, τοποθετούμε τους 4 πασσάλους και τους βιδώνουμε στις βάσεις. Οι 4 πάσσαλοι έχουν ύψος 240 cm, αλλά μπορούμε να τους κόψουμε στο ύψος που μας βολεύει ανάλογα με τις ανάγκες μας. Προσοχή όμως, οι 4 πάσσαλοι πρέπει να έχουν το ίδιο ύψος μεταξύ τους.
Τοποθέτηση καφασωτού οροφής:  Αφού βιδώσουμε τους 4 πάσσαλους στις βάσεις με 2 βίδες τον καθένα, τοποθετούμε το καφασωτό πάνω στους πάσσαλους και το βιδώνουμε έτσι ώστε κάθε γωνία του να εφάπτεται σε έναν απ’ τους πάσσαλους χρησιμοποιώντας συνολικά 4 βίδες.
Τοποθέτηση πασσάλων σταθεροποίησης: Για να είναι πλήρως σταθερή η κατασκευή μας και να μην πέσει λόγω αέρα, κόβουμε τους τελευταίους 4 εμποτισμένους πασσάλους ώστε να έχουν μήκος 166 cm. Σε απόσταση 15 cm από την κορυφή των πασσάλων βάσης, τους βιδώνουμε παράλληλα κάτω από το καφασωτό, με μία βίδα σε κάθε πλευρά. Έτσι επιτυγχάνουμε πλήρη στήριξη της πέργκολας ώστε να μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για στήριξη αναρριχητικών φυτών.


 


Τοποθέτηση επιπλέον επιτοίχιου καφασωτού: Σε περίπτωση που τοποθετήσουμε την κατασκευή έτσι ώστε να εφάπτεται στον τοίχο, μπορούμε να βιδώσουμε ένα επιπλέον καφασωτό 180×180 cm που να εφάπτεται στον τοίχο, έτσι ώστε να μπορούν να αναρριχηθούν πιο εύκολα τα φυτά. Διαφορετικά, μπορούμε να στηρίξουμε τα αναρριχώμενα φυτά στις δοκούς της κατασκευής. Σε περίπτωση που θέλουμε ανθεκτικά αναρριχώμενα φυτά, τα οποία δεν απαιτούν πολλή προσοχή και φροντίδα, θα σας προτείναμε να επιλέξετε κισσό και αναρριχώμενες τριανταφυλλιές.Με αυτό τον εύκολο, DIY τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε έναν μικρό παράδεισο με σκιά και βλάστηση στον κήπο μας!
Δείτε περισσότερες λύσεις σκίασης εδώ!


 


 


[Alt-Text]

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X