Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Εγκεφαλικός οργασμός: Μπορεί να γίνει μόνο με τον νου!
Εγκεφαλικός οργασμός: Μπορεί να γίνει μόνο με τον νου! thumbnail

Εγκεφαλικός οργασμός: Μπορεί να γίνει μόνο με τον νου!

Πράγματα που δε γνωρίζαμε για τη γυναίκα και τον οργασμό της. 


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Υπάρχει εγκεφαλικός οργασμός;


Υπάρχουν γυναίκες, οι οποίες ισχυρίζονται ότι μπο­ρούν να φτάσουν σε οργασμό χωρίς σωματικό ερεθι­σμό, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ερωτικές φαντα­σιώσεις. Το φαινόμενο αυτό δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά. Η δυνατότητα μιας γυναίκας να έχει οργασμό στη διάρκεια του ύπνου (ονείρωξη) δεν απο­τελεί φαινόμενο ανάλογο του εγκεφαλικού οργασμού.


Το μέγεθος της κλειτορίδας έχει σχέση με τη σεξουαλική διέγερση ή τον οργασμό; Οι διαφορές στο μέγεθος της κλειτορίδας είναι αρκετά μεγάλες, χωρίς αυτό το γεγονός να συνεπάγεται ανά­λογες διαφοροποιήσεις στη σεξουαλική συμπεριφορά των γυναικών. Μια μεγάλου μεγέθους κλειτορίδα είναι πιο εύκολο να ερεθιστεί με την τριβή στο σώμα του άντρα, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό τη σεξουα­λική διέγερση της γυναίκας.


Θεραπεύεται η γυναικεία ανοργασμία; Στην ερωτική λειτουργικότητα της γυναίκας υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή του συναισθηματικού στοι­χείου σε σχέση με τη λειτουργικότητα του άντρα. Για το λόγο αυτό ο γυναικείος οργασμός δεν είναι το ίδιο αυτονόητος με τον αντρικό οργασμό. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι ο γυναικείος οργασμός είναι μια λειτουργία που μαθαίνεται. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν οργασμό στις πρώτες τους σεξουαλικές επαφές. Για όλους αυτούς τους λόγους, η θεραπεία της γυναικείας ανοργασμίας προϋποθέτει τακτικές και καλής ποιότητας σεξουαλι­κές επαφές της γυναίκας με έναν άντρα που τον εμπι­στεύεται και έχει μαζί του καλή συναισθηματική σχέση. Μια σειρά από θεραπευτικές προσεγγίσεις δίνουν τη δυνατότητα στη γυναίκα να αντιμετωπίσει με επιτυχία το πρόβλημα της ανοργασμίας. Μια από αυτές είναι η σεξοθεραπεία ζεύγους, η οποία μπορεί να βοηθήσει τη γυναίκα να έχει οργασμούς με τη χρήση ειδικών τεχνικών. Στη θεραπεία αυτή δίνεται επίσης έμφαση στην πληροφόρηση του ζευγαριού, στην απάντηση σε απορίες και στη διευκρίνιση ζητημάτων που αφορούν την επίτευξη του οργασμού. Το ζευγάρι προτρέπεται να συνεργαστεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο ρόλος του συντρόφου στη σεξοθεραπεία ζεύγους είναι σημαντικός, ιδιαίτερα στην επίτευξη του κλειτορι- δικού οργασμού. Μια άλλη θεραπευτική προσέγγιση είναι η ψυχοδυναμικά προσανατολισμένη ατομική ψυ­χοθεραπεία. 'Ενας από τους στόχους αυτής της θεραπείας είναι η λύση ενδοψυχικών συγκρούσεων που έχουν σαν συνέπεια τη δυσκολία της γυναίκας να εμπιστεύεται και να λειτουργεί απελευθερωμένη μέσα στη συντροφική σχέση.


Οι γυναίκες που δεν έχουν οργασμό, έχουν ερωτικές φαντασιώσεις; Οι γυναίκες που δεν έχουν οργοσμό είναι δυνατό να έχουν ικανοποιητική επιθυμία για σεξ και άθικτη τη δυαντότητα της ερωτικής διέγερσης. Οι δυο αυτές λειτουργίες τροφοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από τις ερωτικές φαντασιώσεις.  Οι ονοργασμκές γυναίκες παράγουν κατά κανόνα ερωτικές φαντασιώσεις σε φυσιολογικούς  ρυθμούς και με επαρκή ένταση. 


 


Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου 501 ερωτήσεις για το σεξ . Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X