Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Πώς καταλαβαίνεις ότι πρέπει να παντρευτείς έναν άνδρα;
Πώς καταλαβαίνεις ότι πρέπει να παντρευτείς έναν άνδρα; thumbnail

Πώς καταλαβαίνεις ότι πρέπει να παντρευτείς έναν άνδρα;

Αν η επιλογή επαγγέλματος καθορίζει ένα ρος της ζωής μας. η επιλογή του συντρόφου είναι όντως κρίσιμο στοιχείο που επηρεάζει καθοριστικά την όλη ζωή μας. H επιλογή όμως επαγγέλματος σημαίνει χιλιά­δες ώρες προετοιμασίας. 'Οσο πιο απαιτητικό το επάγγελμα, τόσο πιο μακρόχρονη, κοπιαστική και απαιτητική η προετοιμασία.


Γράφει ο ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας, Δημήτρης Καραγιάννης.Χιλιάδες ώρες μελέτης και πρακτικής άσκησης οδηγούν στην δυνατότητα απόκτησης μιας επαγγελματικής ταυτότητας.


Ποια είναι η αντίστοιχη προετοιμασία για την σχέση ζωής; Γιατί μπορείς να φαντάζεσαι ότι θα επιλέξεις μια καλή «περίπτωση» που θα έχει ομορ­φιά, ζωντάνια, χαρά, δημιουργικότητα, υπευθυνό­τητα, ερωτισμό, λογική, χιούμορ, ωριμότητα, τρυ­φερότητα, δύναμη, γοητεία και αέναη επιθυμία για ζωή και αυτή θα αναζητεί κάποιον που τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι η παραίτηση, η ανία, η πίκρα, το παράπονο, η γκρίνια, η κούραση, η απο­γοήτευση, η ανευθυνότητα, η ασυνέπεια, η επιφα- νειακότητα και η διαρκής μιζέρια;


Στην επιλογή συντρόφου είναι ξεκαθαρο οτι το πλάνο ζωής που έχουμε συνειδητά ή ασύνειδα δη­μιουργήσει θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Οι πιθανό­τητες ενός καλού γάμου εξαρτώνται από το βαθμό της συγκινησιακής σταθερότητας στον οποίο έχει φτάσει ο κάθε σύντροφος πριν το γάμο, καθώς επί­σης από την αναγνώριση των αντιφατικών επιθυ­μιών οι οποίες προκαλούν συγκρούσεις.


Ακόμη όμως κι αν δόθηκε η χάρη σε δύο νέους ανθρώπους να ερωτευθούν, για να δομηθεί μια λει­τουργική σχέση ζωής, χρειάζεται να χτιστεί βήμα προς βήμα. Είναι σημαντικό να αναθεωρήσουμε την άποψη ότι η εκπλήρωση των πόθων μας θα πρέπει να μας χαρίζεται σαν δώρο και να μην απαιτείται να εργαστούμε για την κατάκτησή της.


Η προετοιμασία για την ερωτική σχέση μιας ζω­ής αφορά καταρχάς την πεποίθηση ότι η σχέση αυ­τή υφίσταται. Να μπορείς να την ονειρευτείς, όχι ως παραμύθιασμα και εφησυχασμό, αλλά ως όραμα.


Να μπορείς να την γευτείς, πριν την γνωρίσεις, Να σε συντροφεύει και στην μεγαλύτερη μοναξιά σου.


Να μη σου επιτρέπει να ενδίδεις σε εκπτώσεις,


Η προετοιμασία για την ερωτική σχέση μιας ζωής αφορά την απόφασή σου να είσαι ερωτικός άν­θρωπος «παντός καιρού»!


Γιατί Οα διαλέξεις για σύντροφο έναν άνθρωπο που δε θα τον επέλεγες για υπάλληλό σου ή για συνεταίρο σου; Ποιος θα επέλεγε για υπάλληλο ένα άνθρωπο που θα δηλώνει διαρκώς κουρασμένος, που θα προσπαθεί να ξεφύγει από τις υποχρεώσεις του, που θα μιλάει με έλλειψη σεβασμού στους πελάτες, που δεν θα τους χαμογελά;


Ποιος θα επέλεγε για συνεταίρο στην επιχείρη­σή του κάποιον που δεν θα του έχει εμπιστοσύνη, κάποιον που μπορεί ανά πάσα στιγμή να τον εξαπατήσει, κάποιον που δεν θα παίρνει ακέραιη την ευθύνη και θα προσπαθεί να την ρίξει αλλού, κάποιον που θα αρκείται μόνο στα κατακτημένα του πα­ρελθόντος και που δεν θα νοιάζεται για την μελλο­ντική πορεία, δηλαδή κάποιον που θα σε πλαισιώνει με τρόπο που η συνύπαρξή του δεν θα προσδίδει με­γαλύτερα οφέλη στην επιχείρηση;


Η επιλογή συντρόφου συνήθως τίθεται με την μορφή διλήμματος. Να επιλέξω τον Αντώνη που είναι καλό παιδί και με αγαπάει, αλλά που δεν μπο­ρώ να τον νιώσω ερωτικά, ή τον ΙΙάρη που είναι πιο γοητευτικός, που πυροδοτεί τον ερωτισμό μου αλλά δεν είναι για οικογένεια; Το ερώτημα τίθεται με την μορφή δημοψηφίσματος και περιφέρεται στους φίλους, στους συγγενείς και τέλος και στους ειδικούς.


Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη κοπέ­λα θα δυστυχήσει σε οποιαδήποτε επιλογή της. Ως πηγή της δυστυχίας της θα νιώθει αυτόν που τελι­κά θα επιλέξει, αφού δεν θα της προσφέρει την ολότητα. θα θεωρεί ως «λίγο» τον σύντροφό της και θα σκέπτεται με νοσταλγία αυτόν που δεν επέλεξε.


Το δίλημμα άλλοτε τίθεται με λογιστικό τρόπο. Ο υποψήφιος σύντροφος τίθεται σε μορφή excel (λο­γιστικού φύλλου), όπου στις δύο στήλες κατηγοριο­ποιούνται τα θετικά και τα αρνητικά δεδομένα του εξεταζομένου. Η λογιστική επεξεργασία όμως είναι αφ’ εαυτής αντιερωτική (ξενερωτική για την ακρί­βεια), αφού είναι υπολογιστική και δεν σχετίζεται με το απαιτητικό άθλημα του έρωτα. Ταυτόχρονα δεν μπορεί να προσφέρει ικανοποιητικό αποτέλεσμα, αφού ο άλλος παύει να είναι ένα πρόσωπο με το οποίο καλείσαι να συμπορευτείς και γίνεται επιμέρους χαρακτηριστικά, ιδιότητες και προσόντα.


Η επιλογή συντρόφου δεν μπορεί να τίθεται με όρους επιλογής απορρυπαντικού σε supermarket, όπου κανείς συγκρίνει ανάμεσα στα προσφερόμενα και επιλέγει επηρεασμένος από την συσκευασία ή την ευκαιριακή προσφορά.


Aπόσπασμα από το βιβλίο Έρωτας όλα ή τίποτα – Εκδόσεις Καστανιώτη 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X