Όταν οι γονείς δεν εγκρίνουν τους φίλους του παιδιού thumbnail

Aθανασία, αναγνώστρια του boro.gr

Γεια σας θα ήθελα να εκφράσω τον προβληματισμό μου για ενα ζήτημα που με απασχολει. Κάνω παρέα με μια κοπελα η οποία παλαιότερα μου είχε συμπεριφερθεί άσχημα είχε ασκήσει bullying στο σχολείο. Τώρα τον τελευταιο καιρό..(μετα απο χρόνια) αρχίσαμε να ξανακανουμε παρέα τώρα όμως έχω πρόβλημα με τους γονεις διότι δεν εγκρίνουν το γεγονος οτι κάνω παρέα μαζί της και μου λένε οτι θα μου κανει κακό και οτι θα μου χαλάσει την σχέση μου με το αγόρι μου. Η αλήθεια είναι οτι και γω αισθάνομαι οτι δεν μου ταιριάζει και θέλω να απομακρυνθω αλλά δεν ξέρω πως σας παρακαλώ

Όταν οι γονείς δεν εγκρίνουν τους φίλους του παιδιού

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Γεια σας θα ήθελα να εκφράσω τον προβληματισμό μου για ενα ζήτημα που με απασχολει. Κάνω παρέα με μια κοπελα η οποία παλαιότερα μου είχε συμπεριφερθεί άσχημα είχε ασκήσει bullying στο σχολείο. Τώρα τον τελευταιο καιρό..(μετα απο χρόνια) αρχίσαμε να ξανακανουμε παρέα τώρα όμως έχω πρόβλημα με τους γονεις διότι δεν εγκρίνουν το γεγονος οτι κάνω παρέα μαζί της και μου λένε οτι θα μου κανει κακό και οτι θα μου χαλάσει την σχέση μου με το αγόρι μου. Η αλήθεια είναι οτι και γω αισθάνομαι οτι δεν μου ταιριάζει και θέλω να απομακρυνθω αλλά δεν ξέρω πως σας παρακαλώ αν μπορείτε να μου πείτε τον τροπο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 


Αγαπητέ αναγνώστη. Στο ερώτημά σας απάντησε η παιδοψυχίατρος, κυρία Μερσύνη Αρμενάκα 


 


 


Ο σχολικός εκφοβισμός είναι μια υπουλη υποθεση που τα ίχνη της αποτυπώνονται πέρα απο την ψυχολογική επιβάρυνση  και σε απεικονιστικές μελέτες του εγκεφάλου ,χρόνια μετά απο τα συμβάντα.

Η επιβάρυνση είναι ανάλογη της μετατραυματικής διαταραχής του στρες.Είναι επομένως φυσιολογικό να έχεις έντονες αναμνήσεις των γεγονότων και να θέλεις να αποφύγεις την παρέα του πρωην θύτη σου.Οι αντιδράσεις των γονιών σου είναι δικαολογημένες και ίσως έχουν αντιληφθεί  κακόβουλες διαθέσεις απο το κορίτσι αυτό. Πιστεύω ότι οφείλεις να προστατέψεις τον εαυτό σου απο μια πιθανή επαναληψη

των παλαιότερων γεγονότων .Αυτό που μπορείς να πεις είναι η αλήθεια .Ότι όσο και να θέλεις δεν αισθάνεσαι άνετα μαζί της γιατί δεν μπορούν να σβηστουν τα παλιά γεγονότα .Μπορείς να  πεις οτι λυπάσαι αλλά είναι  πάνω απο τις δυνάμεις και δεν οφελει σε τίποτα να το προσπαθείτε .Ο τόνος της φωνής σου και ο τρόπος που θα μιλας πρεπει να είναι σίγουρος ,αποφασιστικός και να μην αφήσεις υπονοούμενα για άλλη φορά. Θέλει κουράγιο να νατιμετωπίσεις αυτόν που σε ταλαιπωρούσε αλλά πρεπει να μαζεψεις όλο το κουραγιο σου.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X