Οστικό οίδημα μηριαίας κεφαλής - Πώς να το αντιμετωπίσω; thumbnail

Ευτυχία, 44 ετών

Θα ήθελα να ρωτήσω για το οστικό οίδημα αριστερής μηριαίας κεφαλής στο ισχίο. Η μαγνητική μου δεν δείχνει νέκρωση αλλά μάλλον έχω να κάνω με παροδική οστεοπόρωση

Οστικό οίδημα μηριαίας κεφαλής – Πώς να το αντιμετωπίσω;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω για το οστικό οίδημα αριστερής μηριαίας κεφαλής στο ισχίο. Η μαγνητική μου δεν δείχνει νέκρωση αλλά μάλλον έχω να κάνω με παροδική οστεοπόρωση. Θα ήθελα τη γνώμη σας, σας παρακαλώ πολύ. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.


Στο ερώτημα απάντησε ο Γιώργος Παπαδημητρίου, ΟρθοπεδικόςΑΠΑΝΤΗΣΗ
To οστικό οίδημα της μηριαίας κεφαλής θεωρείται,  είτε πρωιμο στάδιο της ασηπτης νέκρωσης της κεφαλής είτε αυτόνομη νοσολογική οντότητα κατα την οποία υπάρχει διαταραχή και της οστικής μάζας της περιοχής ( περιοχική οστεοπόρωση).


Στην δεύτερη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια παροδική κατάσταση η οποία περιορίζεται από μόνη της.


Η αιτία αυτής της μη συχνής πάθησης δεν είναι ξεκάθαρη. Υπάρχουν θεωρίες που ενοχοποιούν τα μικρά αιμοφόρα αγγεία της περιοχής, άλλες που λαμβάνουν υπ'όψιν ορμονολογικούς παράγοντες και άλλες που κατηγορούν τη μηχανικλη καταπόνηση της περιοχής.


Ο στόχος της θεραπείας είναι να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα του οστού κατά την περίοδο όπου η οστική πυκνότητα είναι διαταραγμένη.


Για τον λόγο αυτό μεγάλη σημασία έχει η αποφόρτιση, δηλαδή η αποφυγή του βάρους στο πάσχον ισχίο.


Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα έχουν θέση στη θεραπεία με στόχο την ελάττωση του πόνου αλλά και τη φλεγμονής στην περιοχή. 


Η φυσικοθεραπεία παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση με ασκήσεις μυικλης ενδυνάμωσης και ευκαμψίας αλλά κυρίως με αποκατάσταση σε πισίνα γιατί εκεί οι ασκήσεις γίνονται υπό την "προστασία" της άνωσης και κατά συνέπεια χωρίς βάρος.


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X