5 τρόποι που οι άνδρες απατούν... διακριτικά  thumbnail
Στη μία εκ των δύο μελετών, οι σύντροφοι που είχαν τερματίσει την προηγούμενη σχέση τους δήλωσαν, σε γενικές γραμμές, πως δεν αισθάνονται ικανοποιημένοι από τη ζωή με το νέο τους σύντροφο. Παράλληλα, δεν αισθάνονται αφοσιωμένοι στη νέα σχέση και φάνηκε να πιστεύουν πως έχουν καλύτερες «εναλλακτικές» αντί της παρούσας ερωτικής τους σχέσης. Με την πάροδο του χρόνου μάλιστα, οι αρνητικές πτυχές της σχέσης φάνηκε να επικρατούν.

5 τρόποι που οι άνδρες απατούν… διακριτικά


Και όσα θέλετε να ξέρετε για το… τρίτο πρόσωπο 


Το έχουμε δει άπειρες φορές να συμβαίνει σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Το φαινόμενο ονομάζεται επίσημα «λαθροθηρία συντρόφων» (mate poaching) και δεν απαντάται μόνο στη μεγάλη ή τη μικρή οθόνη – είναι πολύ συχνό και στην πραγματική ζωή.
Πώς μπορεί όμως να εξελιχθεί ένα ειδύλλιο που έχει προκύψει από την «αλίευση» του συντρόφου από την προηγούμενη σχέση του; Πόσο πιθανό είναι να πετύχει μακροπρόθεσμα;


Δύο μελέτες που δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Research in Personality έρχονται να δώσουν απάντηση στο ερώτημα αυτό.


Τα αποτελέσματα των μελετών υποδεικνύουν ότι ένας σύντροφος που «παραστρατεί» και δημιουργεί μια καινούρια ερωτική σχέση με το τρίτο πρόσωπο δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστος και η ίδια η σχέση είναι κατ' εξοχήν δυσλειτουργική.


Στη μία εκ των δύο μελετών, οι σύντροφοι που είχαν τερματίσει την προηγούμενη σχέση τους δήλωσαν, σε γενικές γραμμές, πως δεν αισθάνονται ικανοποιημένοι από τη ζωή με το νέο τους σύντροφο. Παράλληλα, δεν αισθάνονται αφοσιωμένοι στη νέα σχέση και φάνηκε να πιστεύουν πως έχουν καλύτερες «εναλλακτικές» αντί της παρούσας ερωτικής τους σχέσης. Με την πάροδο του χρόνου μάλιστα, οι αρνητικές πτυχές της σχέσης φάνηκε να επικρατούν.


Η δεύτερη μελέτη ήρθε να επιβεβαιώσει τα ευρήματα της πρώτης, συμπληρώνοντας πως το πρώτο περιστατικό απιστίας τείνει να μην είναι και το μοναδικό. Στη μελέτη αυτή, η συμπεριφορά του άπιστου συντρόφου φάνηκε να συνδέεται με συγκεκριμένα γνωρίσματα της προσωπικότητας, όπως ο ναρκισσισμός και η επιθυμία για περισσότερο σεξ χωρίς δεσμεύσεις.


Αν και ο χωρισμός είναι ίσως επιβεβλημένος όταν η σχέση δεν κάνει τους δύο συντρόφους ευτυχισμένους, φαίνεται πως η «λαθροθηρία» δεν αποτελεί την ιδανική συνταγή της ευτυχίας.


5 τρόποι που οι άνδρες απατούν διακριτικά 


Ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν μελέτησαν τη στάση των ανδρών και των γυναικών απέναντι στη απιστία και διαπίστωσαν ότι ο ορισμός που δίνουν τα δύο φύλα είναι πολύ διαφορετικός.


Φυσικά οι γυναίκες είναι πολύ πιο αυστηρές ως προς το τι αποτελεί απιστία και δε διστάζουν να κατακρίνουν φαινομενικά αθώες συμπεριφορές του συντρόφου τους.


Δείτε πέντε ορισμούς που δίνουν οι γυναίκες (αλλά όχι οι άνδρες) για την απιστία.


1. Ο σύντροφος συζητά με άλλη γυναίκα τα προβλήματα της σχέσης

Αυτή η συμπεριφορά φανερώνει οικειότητα προς το «τρίτο πρόσωπο». Αποτελεί σημαντική απειλή για μια γυναίκα καθώς δείχνει πως ο άνδρας επενδύει σε μια νέα σχέση.


2. Ο σύντροφος ψάχνει το προφίλ της πρώην στο Facebook


Μπορεί να οφείλεται σε απλή περιέργεια, όμως η συμπεριφορά αυτή είναι εξαιρετικά ύποπτη για τη σύντροφο, καθώς φανερώνει πως ο άνδρας δεν έχει αποκοπεί τελείως από το παρελθόν του.


3. Ο σύντροφος προσφέρει ποτό σε μια άλλη γυναίκα


Μπορεί το κέρασμα να απευθύνεται σε μια συνάδελφο, όμως και πάλι είναι ένα λάθος που δε συγχωρούν οι γυναίκες. Αυτή η συμπεριφορά φανερώνει ευγένεια και γενναιοδωρία από την πλευρά του άνδρα και οι γυναίκες συνήθως το εκτιμούν.


4. Ο σύντροφος πηγαίνει για φαγητό με μια φίλη στο αγαπημένο εστιατόριο του ζευγαριού


Το εστιατόριο του πρώτου ραντεβού ή της τελευταίας επετείου φαίνεται πως αποτελεί την «έδρα» της συντρόφου. Υπάρχουν δεκάδες ωραία εστιατόρια που μπορούν δυο φίλοι να απολαύσουν ένα γεύμα χωρίς να πυροδοτήσουν τη ζήλεια της συντρόφου.


5. Ο σύντροφος κάνει κομπλιμέντο σε μια άλλη γυναίκα


Οι άνδρες συνήθως δεν παρατηρούν τις αλλαγές που κάνει μια γυναίκα, όπως για παράδειγμα ένα καινούριο κούρεμα. Έτσι, ένα σχετικό κομπλιμέντο δείχνει ενδιαφέρον και μπορεί να ταρακουνήσει τη σύντροφο.
Πηγή: http://www.onmed.gr/sexoualikothta/item/308562-pente-tropoi-pou-oi-andres-apatoun-diakritika#ixzz3ZAkeQ5st


Μπορεί η απιστία να … γίνεται συνήθεια; 


Η ερευνήτρια Κέιλα Ναπ του Πανεπιστημίου του Ντένβερ μελέτησε 484 ζευγάρια 18-35 ετών προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο η απιστία είναι… συνήθεια.


Τα ζευγάρια που συμμετείχαν στη μελέτη δεν ήταν παντρεμένα αλλά βρίσκονταν σε μονογαμική σχέση. Τα ερευνητικά δεδομένα κάλυπταν περίοδο πέντε ετών.


Η Ναπ συγκέντρωσε στοιχεία που αφορούσαν στην ερωτική ζωή των συμμετεχόντων, ρωτώντας καθέναν από τους δύο συντρόφους εάν είχε κάνει σεξ με άλλο άτομο το προηγούμενο διάστημα.


Το 32% των συμμετεχόντων παραδέχθηκε ότι έχει απατήσει στον παρελθόν. Από αυτούς, το 45% δήλωσε πως έχει απατήσει ξανά και σε επόμενη σχέση.


Αν και τα στοιχεία αυτά δεν μπορούν να προβλέψουν με ακρίβεια αν ένας από τους δύο συντρόφους θα απατήσει, δείχνουν ότι ένα άτομο που έχει απατήσει στο παρελθόν είναι 3,5 φορές πιο πιθανό να απατήσει ξανά στο μέλλον.


Απιστία – Πώς θα καταλάβετε ότι πλησιάζει Νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Sexual Behavior αποκαλύπτει ποια είναι η ένδειξη που θα μας «προειδοποιήσει» για τα πιθανά μελλοντικά παραστρατήματα του συντρόφου ή της συντρόφου μας.
Αναλύοντας δεδομένα που αφορούσαν σε 123 ζευγάρια, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η σεξουαλική συμπεριφορά του ατόμου αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τον… κίνδυνο απιστίας!


Δηλώνουν πως ένα άτομο είναι πιο πιθανό να απατήσει το έτερόν του ήμισυ εάν είναι σεξουαλικός ναρκισσιστής. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ανταποκρίνεται σε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω χαρακτηριστικά: σεξουαλική εκμετάλλευσησεξουαλική κυριαρχίαέλλειψη σεξουαλικής ενσυναίσθησης-κατανόησης και αίσθημα μεγαλείου ως προς τις σεξουαλικές επιδόσεις.


Οι συμμετέχοντες έπρεπε να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήσεις ανά έξι μήνες, κατά τα πρώτα τέσσερα χρόνια του γάμου τους. Μεταξύ άλλων, οι ερωτήσεις αφορούσαν στις διάφορες πτυχές του σεξουαλικού ναρκισσισμού και την απιστία.


Οι απαντήσεις τους υπέδειξαν ότι όσο πιο έντονες είναι οι τάσεις σεξουαλικού ναρκισσισμού τόσο περισσότερες είναι και οι πιθανότητες απιστίας.


Πώς εκδηλώνεται κάθε συστατικό του σεξουαλικού ναρκισσισμού


Σεξουαλική εκμετάλλευση: «Μπορώ εύκολα να πείσω τον/την σύντροφό μου να κάνει αυτό που θέλω στο κρεβάτι.»


Σεξουαλική κυριαρχία: «Θεωρώ ότι το αξίζω να κάνω σεξ όποτε το θέλω.»


Έλλειψη σεξουαλικής ενσυναίσθησης-κατανόησης: «Δε με αφορά τι νιώθει ο/η σύντροφός μου κατά τη διάρκεια του σεξ.»


Αίσθημα μεγαλείου ως προς τις σεξουαλικές επιδόσεις 


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X