Σπουδές: Πώς να βρεις ποιο επάγγελμα σου ταιριάζει  thumbnail

Γεωργία, 17 ετών

Είμαι μαθήτρια της Α' ταξης ΓΕΛ και οπως ολοι οι συνομιληκοi μου θα κληθο;uμε να επιλέξουμε κατε;yθυνση ,σύμφωνα με την οποία θα γίνουν οι μετέπειτα επαγγελματικές επιλογές μας!

Σπουδές: Πώς να βρεις ποιο επάγγελμα σου ταιριάζει

Γεια σας,
Είμαι μαθήτρια της Α' ταξης ΓΕΛ και οπως ολοι οι συνομιληκοί μου θα κληθο;uμε να επιλέξουμε κατε;yθυνση ,σύμφωνα με την οποία θα γίνουν οι μετέπειτα επαγγελματικές επιλογές μας!
Θα σας πω κ'αποια πράγματα για μένα και καποια άλλα που με ταλανίζουν!
Ξεκινώντας,ειμαι πολυ καλή μαθήτρια,απο μικρή διάβαζα,μου αρεσει το διάβασμα,εχω και μητέρα δασκάλα οποτε ένας λόγος παραπάνω να διαβάσω!Δεν εχω κενά στα μαθηματα και τα βγάζω περα με αρίστους βαθμούς σε όλα!
Αυτό από την μια είναι καλό,γιατί έχω αποκτήσει γνώσεις ,αλλα δυσχεραίνει την επιλογη της κατεύθυνσης!


Προσωπικά,μου αρέσουν τα αρχαία και τα μαθηματικά,με αποτέλεσμα να μην μπορώ να διαλέξω κατεύθυνση! Τα μεν αρχαια μου αρέσουν και τα πηγαίνω περίφημα,στα δε μαθηματικά το ιδιο αλλα παντα έχω ένα άγχος παραπάνω ,οταν γράφω από ότι στα αρχαία! Ο μπαμπάς μου με συμβουλεύει με πλάγιο αλλα επίμονο τροπο για Ιατρικη ή στρατιωτικές σχολές,καθώς θεωρεί πως εχω τις δυνατότητες και εχουν και αποκατάσταση και σίγουρο μισθο(ιδίως οι στρατιωτικές).Για στρατιωτικές δεν το συζητώ καν,βλέποντας τον μπαμπά ,που ειναι στρατιωτικός, και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί δεν μ αρεσει καθολου!Η δε ιατρικη μου αρεσει,επειδη μ αρεσει να βοηθάω και γενικα ειναι σχολη πολυ ενδιαφέρουσα!
Η μητέρα μου ειναι πιο διαλλακτική!Με αφήνει να κανω τις επιλογές μου με μονη εξαίρεση οτι με αποτρέπει απο το επάγγελμα του δασκάλου,καθώς θεωρεί οτι μαθητές τέτοιας κλάσης "χαραμίζονται" σε σχολές που πλέον έχουν γίνει ανοικτές για όλους!
Εμενα προσωπικά τα επαγγελματα που μου αρεσουν ειναι του γιατρού,της δασκάλας,του δικηγόρου,του χημικού,του διερμηνέα..
Ειναι μοιρασμενα σε κατευθύνσεις!


Δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω!Μου αρέσουν ΟΛΑ ,χωρίς κάποιο να μου κάνει κλικ παραπάνω!Πλησιάζει ο καιρός και δεν ξέρω τι να κάνω!
Καμία ιδέα;
ΥΓ Δε ξέρω αν ειναι σχετικό το site σας με τέτοια θέματα αλλά ήθελα να ζητήσω και την γνώμης σας!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός.Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Έχετε δίκιο να νιώθετε μπερδεμένη. Όμως είναι φυσικό. Όλοι οι νέοι άνθρωποι που έχουν πολλές δυνατότητες και μπορούν να τα καταφέρουν σε πάνω από ένα πράγματα δεν ξέρουν τι να διαλέξουν με την έννοια που το θέτετε. Εδώ είναι ο τόπος και ο χρόνος να γνωρίσετε τον εαυτό σας στην φάση του διλήμματος. Ένα δίλημμα είναι ίσως μπερδευτικό και βασανιστικό και μας αναγκάζει να απορρίψουμε κάτι που δεν ξέρουμε πως θα εξελισσόταν αν το επιλέγαμε, ούτε μπορούμε στη συνέχεια να ξέρουμε αν θα ήταν καλύτερα να επιλέγαμε αυτό που απορρίψαμε έναντι αυτού το οποίο κάνουμε. Όμως η ουσία είναι πως έτσι ερχόμαστε πιο κοντά στη μεγάλη δύναμη που χρειάζεται να έχουμε για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες της ζωής: Την γνώση πως δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα. Και για όσα δεν κάναμε υπάρχει μια θλίψη. Για όσα όμως κάνουμε υπάρχει η χαρά της δημιουργικότητας που την αντισταθμίζει. Σας προτείνω αν θέλετε να νιώθετε περισσότερη σιγουριά για την επιλογή σας να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό με τον οποίο θα κάνετε κάποιο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού για να δείτε με περισσότερη ακρίβεια τις δυνάμεις, τις αντοχές και τους περιορισμούς σας.[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X