Αλωπεκία - Ποια θεραπεία θα με βοηθήσει περισσότερο; thumbnail

Δημήτρης, 31 ετών

Γεια σας εδώ και αρκετά χρόνια αντιμετωπίζω πρόβλημα τριχόπτωσης χρησιμοποιώ προϊόντα μινοξιδίλης.

Αλωπεκία – Ποια θεραπεία θα με βοηθήσει περισσότερο;

ΕΡΩΤΗΜΑ


Γεια σας εδώ και αρκετά χρόνια αντιμετωπίζω πρόβλημα τριχόπτωσης χρησιμοποιώ προϊόντα μινοξιδίλης. Πρόσφατα σκέφτομαι το ενδεχόμενο να ξεκινήσω τη χρήση φιναστερίδης 15. Θα με συμβουλεύατε να κάνω εξατάσεις αίματος πριν ξεκινήσω αν ναι τι είδους εξετάσεις και ποιον γιατρό θα πρέπει να συμβουλευτώ για τα αποτελέσματα πχ αιματολόγο ενδοκρινολόγο;


Στο ερώτημα απάντησε η Μαργαρίτα Βεργολιά, Δερματολόγος – ΑφροδισιολόγοςΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η αγωγή με φιναστερίδη για την ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία είναι αντικείμενο γνώσης του δερματολόγου. Θα προσδιοριστεί πρώτα η κλινική εικόνα και το στάδιο της αλωπεκίας, κι έπειτα, σύμφωνα με το φύλο του ασθενούς ο ειδικός γιατρός θα προχωρήσει αναλόγως στη χορήγηση φιναστερίδης.


Όσον αφορά τη συγκεκριμένη θεραπεία,  είναι ευρέως διαδεδομένη και απολύτως ασφαλής όταν χορηγείται υπό την επίβλεψη του δερματολόγου, ο οποίος είναι ο ειδικός γιατρός που θα καθοδηγήσει τον ασθενή στη διενέργεια συγκεκριμένων εξετάσεων, αν χρειαστεί πρίν ή και κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας αυτής αγωγής.


Μαργαρίτα Βεργολιά-Τριανταφύλλου


Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος


 


Σπ. Μερκούρη 56  Χίλτον


Τηλ. 210 7254742 


Site: www.dermavita.gr


e-mail: info@dermavita.gr


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X