Διαζύγιο: Όταν ο μπαμπάς παραμελεί τα παιδιά  thumbnail

Διαζύγιο: Όταν ο μπαμπάς παραμελεί τα παιδιά

 


Καλησπέρα,θα ήθελα καταρχήν να σας συγχαρώ για το site σας που δίνει λύσεις σε προβλήματα με σαφήνεια και απλά λόγια.


Θα ήθελα να ζητήσω την βοήθεια και την συμβουλή των συνεργατών σας στην δική μου περίπτωση. Μετά από 10 χρόνια γάμου και 2 παιδιά, ηλικίας 9,5 και 6, ο σύζυγος μου λόγω εξωσυζυγικής σχέσης, έφυγε από το σπίτι μας τον Μάρτιο. Αμέσως μετακόμισε στο σπίτι της άλλης γυναίκας, επίσης χωρισμένη και εκείνη με 2 παιδιά. Είχε φροντίσει πριν καν φύγει από το σπίτι τα παιδιά μας να γνωρίσουν την άλλη γυναίκα και τα παιδιά της.


 Στην αρχή όταν έπαιρνε τα παιδιά τα Σαββατοκύριακα έμενε στο σπίτι των γονιών του για να μην μάθουν τα παιδιά που μένει. Από το Σεπτέμβρη όμως και αφού είχαν πάει όλοι μαζί διακοπές όταν παίρνει τα παιδιά μένουν στο νέο σπίτι του μπαμπά (της άλλης γυναίκας δηλαδή).


Αυτό που εμένα με ενοχλεί είναι ότι από την στιγμή που έφυγε από το σπίτι δεν αφιερώνει ποτέ κατ' αποκλειστικότητα χρόνο για τα παιδιά. Πάντοτε στις εξόδους τους είναι όλοι μαζί με την νέα σύντροφο του. Κάποιες φορές είναι και τα παιδιά της κάποιες άλλες όχι.


Αρνείται να περάσει χρόνο μαζί τους μπαμπάς και γιοι.Το τελευταίο που πρόσθεσε είναι ότι ακόμα και σε δραστηριότητα (μπάσκετ) που πηγαίνει τα παιδιά τον συνοδεύει εκείνη και μάλιστα ο γιος της συμμετείχε και στις 2 τελευταίες προπονήσεις. 


Δεν θέλω να ακουστώ σαν μία "Κατίνα" που κατηγορεί τον πρώην της, αλλά με στεναχωρεί αυτό. Στα παιδιά δεν έχω κατηγορήσει ποτέ τον πατέρα τους ή την άλλη γυναίκα γιατί δεν έχω σκοπό να πληγώσω τα παιδιά μου αλλά να τα βοηθήσω να ξεπεράσουν το διαζύγιο με τα λιγότερα τραύματα…


Θεωρείτε ότι πρέπει να αφιερώνει κατ' αποκλειστικότητα χρόνο στα παιδιά;


Ή είναι στο μυαλό μου;Πώς πρέπει να το χειριστώ το θέμα;


Θα αναμένω την συμβουλή σας! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!


Αγαπητή αναγνώστρια στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος Γιώργος Πανταζόπουλος 


Καλησπέρα, είναι εξίσου δύσκολος ο χωρισμός τόσο για το ζευγάρι όσο και για τα παιδιά καθώς όλοι θα πρέπει να συνηθίσουν να ζουν διαφορετικά καθώς η καθημερινότητα αλλάζει εφόσον ο ένας γονιός δεν είναι πλέον σπίτι. Το διαζύγιο είναι ένα θέμα που αφορά όλη την οικογένεια και με αυτό τον τρόπο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Καλό θα ήταν όταν οι γονείς αποφασίσουν να χωρίσουν (μόλις είναι και οι δύο έτοιμοι) να κάνουν μία ανοικτή συζήτηση με τα παιδιά τους στην οποία θα εξηγούν (όχι με πολλές λεπτομέρειες) πως η μαμά και ο μπαμπάς δεν θα συνεχίσουν να ζουν μαζί αλλά θα συνεχίσουν να ενδιαφέρονται για εκείνα, να τα φροντίζουν και να τα αγαπούν. Ίσως θα έπρεπε να κάνετε μία συζήτηση ως οικογένεια για να βρείτε κοινές παραμέτρους και τρόπους διαπαιδαγώγησης των παιδιών σας. Αν δεν βρείτε μία κοινή φόρμουλα σχετικά με τα παιδιά, στην οποία θα συμφωνείτε και οι 2 γονείς, τότε ο κάθε γονιός θα λειτουργεί αυτόνομα το οποίο θα μπερδέψει τα παιδιά και θα δημιουργήσει προστριβές και διαμάχες. Είναι πολύ σημαντικό (ακόμα και χωριστά) οι γονείς να λειτουργούν ως ομάδα απέναντι στα παιδιά γιατί με αυτόν τον τρόπο οι γονείς διαχωρίζουν τα προσωπικά τους προβλήματα από την ανατροφή των παιδιών τους. Το διαζύγιο των γονιών δεν είναι ανάγκη να αποτελέσει αφορμή για ψυχικά τραύματα στα παιδιά εφόσον υπάρχει επικοινωνία και συνεννόηση ανάμεσα στους γονείς.[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X