Ιστορικός περίπατος με την documenta 14 και τα ΑΣΚΙ  thumbnail

Ιστορικός περίπατος με την documenta 14 και τα ΑΣΚΙ

Στο πλαίσιο των δημόσιων δράσεων της documenta 14, και σε συνεργασία με τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), διοργανώνεται στις 16/9 ιστορικός περίπατος σε τόπους διεκδίκησης ελευθερίας και βασανισμού στην Αθήνα, σταματώντας σε ορόσημα της αντίστασης (όπως η ταράτσα της Νομικής Σχολής) στο στρατιωτικό καθεστώς της περιόδου 1967-1974.


Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά και αγγλικά, με σημείο εκκίνησης το Πολυτεχνείο, σε μια διαδρομή που περιλαμβάνει την οδό Μπουμπουλίνας 18, τη Νομική Σχολή, το Πολεμικό Μουσείο και καταλήγει στο Πάρκο Ελευθερίας, όπου πραγματοποιούνται από αύριο οι δράσεις της documenta, καλώντας τους καλλιτέχνες και το κοινό να πάρουν μέρος σε «Ασκήσεις Ελευθερίας».


Ο ιστορικός περίπατος «επισημαίνει σημεία της πόλης τα οποία συνδέονται με το αίτημα της ελευθερίας και υπογραμμίζουν τη συμβολή εκείνων, ανδρών και γυναικών, που αντιστάθηκαν στις πολιτικές του τρόμου της στρατιωτικής δικτατορίας… συνέβαλαν στην πτώση της και στη μετάβαση στη μακρότερη, έως σήμερα, περίοδο εμπεδωμένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στη χώρα μας» σημειώνουν τα ΑΣΚΙ.


Η διαδρομή του ιστορικού περιπάτου την Παρασκευή, 16/9 είναι η ακόλουθη:


Περίπατος στα ελληνικά


Σημείο συνάντησης: Πολυτεχνείο, είσοδος από την οδό Τοσίτσα


Παρασκευή 16.9.2016, ώρα 17:45


Σημεία περιπάτου:


- Μπουμπουλίνας 18 (Υποδιεύθυνση Γενικής Ασφάλειας Αθηνών επί δικτατορίας)


- Νομική Σχολή


- Πολεμικό Μουσείο


Σημείο κατάληξης: Πάρκο Ελευθερίας


Ξεναγοί στον ελληνόγλωσσο περίπατο είναι οι: Βαγγέλης Καραμανωλάκης (επ. καθηγητής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Τάσος Σακελλαρόπουλος (ιστορικός, υπεύθυνος Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, Αθήνα).


Περίπατος στα αγγλικά


Σημείο συνάντησης: Πολυτεχνείο, είσοδος οδού Τοσίτσα


Παρασκευή 16.9.2016, 18:15


Σημεία περιπάτου:


- Μπουμπουλίνας 18 (Υποδιεύθυνση Γενικής Ασφάλειας Αθηνών επί δικτατορίας)


- Νομική Σχολή


- Πολεμικό Μουσείο


Σημείο κατάληξης: Πάρκο Ελευθερίας


Ξεναγός στον αγγλόφωνο περίπατο είναι ο Κωστής Καρπόζηλος (ιστορικός, Διευθυντής των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας – ΑΣΚΙ, Αθήνα)


 


http://www.documenta14.de/gr/


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X