Νίκος Κοκλώνης: Ο Mr Airfast Tickets που από τις Ferrari και τα 40.000 τη βραδιά στον Παντελίδη έφτασε στο λουκέτο thumbnail
Η χλιδάτη ζωή και οι στενές σχέσεις του με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και την πριγκίπισσα της Σερβίας

Νίκος Κοκλώνης: Ο Mr Airfast Tickets που από τις Ferrari και τα 40.000 τη βραδιά στον Παντελίδη έφτασε στο λουκέτο

Yπήρξε ένας πολλά υποσχόμενος επιχειρηματίας που όμως τελικά αναγκάστηκε να κλείσει την επιχειρησή του. Η δήλωσή του ότι είχε χαλάσει 40.000 ευρώ σε ένα βράδυ στον Παντελίδη συζητήθηκε ιδιαίτερα, ενώ αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες σπατάλες που έκανε σε συνεντευξή του: «Υπήρχαν στιγμές που έλεγα "καλύτερα να πεθάνω,να μην ξυπνήσω το πρωί" Έφτασα να έχω βιοποριστικό πρόβλημα. Όχι ότι δεν είχα να φάω αλλά δεν μπορούσα να πληρώσω για τη ζωή που έκανα.Τέρμα τα μπουζούκια οι πισίνες και οι Ferrari», δηλώνει στο περιοδικό Down Town.Πήγε σε δημόσια σχολεία, χωρίς να κρύβει όμως ότι προέρχεται από μια ευκατάστατη οικογένεια. Μπήκε στη Σχολή Εμποροπλοιάρχων, αλλά την παράτησε γρήγορα για να ακολουθήσει σπουδές διοίκησης επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ, απ' όπου πήρε μεταγραφή για το Πανεπιστήμιο Κορνέλ. 


Στην πρώτη θέση της Emirates.


Η Air Fast Tickets ξεκίνησε από τον ίδιο ως start up και από μια ιδέα που είχε στο αεροπλάνο και με κεφάλαιο μόλις 60.000 ευρώ. Αρχικά σκόπευε να μείνει στο Βερολίνο: «Είχα βάλει στόχο να ζήσω στη Γερμανία, γιατί εκεί είχα ερωτευτεί και ήθελα να πάω να ζήσω τον έρωτά μου. Βρήκα, λοιπόν, ένα μεταπτυχιακό που μπορούσε να γίνει και εξ αποστάσεως, απαιτώντας λίγες παρουσίες. Έτσι, έβαλα μαθήματα Παρασκευή απόγευμα, Σάββατο, Κυριακή και κάποιες Δευτέρες, για να μπορώ να τα συνδυάζω. Κάπως έτσι, έπιασα το σπίτι μου στο Βερολίνο, είχα μια δεύτερη ζωή εκεί» διηγείται στο People. 


Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Κοκλώνης


Τότε δούλευε σε μια τράπεζα σε στελεχική θέση στο τμήμα δανείων. Με το που ανέβηκε στο αεροπλάνο και μετά την ταλαιπωρία που τράβηξε για να κλείσει τα εισιτήρια, του έρχεται η ιδέα: να δημιουργήσει ένα online ταξιδιωτικό γραφείο«Εκεί που καθόμουν λοιπόν στο αεροπλάνο, πήρα μια χαρτοπετσέτα και άρχισα να γράφω το πλάνο. Εγώ αρχίζω ανάποδα σε αυτά, το μάρκετινγκ είναι αυτό που με κατευθύνει. Έτσι, ήθελα να βρω το χρώμα για το σήμα. Μπλε γιατί είμαι Έλληνας. Και πορτοκαλί, γιατί κοιτάζοντας γύρω μου αυτό ξεχώρισα από το σήμα της Easy Jet. Μετά ήθελα να βρω και όνομα. Air γιατί ήμουν ψηλά, fast γιατί σιχαίνομαι τις αργοπορίες και ticket γιατί θα έκανα focus στα εισιτήρια. Ήθελα και ένα εικονίδιο: Έναν τύπο με μια βαλίτσα και ένα εισιτήριο στο χέρι που τρέχει στο terminal να προλάβει το αεροπλάνο του. Αυτός ήμουν εγώ! Έτσι ξεκίνησαν όλα» συμπληρώνει στην ίδια συνέντευξη. 


Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Κοκλώνης


Πώς ξεκίνησαν όλα όμως; "Ξεκίνησα μαζί με την αδελφή και την ανιψιά μου, γιατί δεν υπήρχαν λεφτά για άλλους υπαλλήλους. Και οι πρώτες πωλήσεις ήταν χάλια. Δύο άνθρωποι έκλεισαν εισιτήρια κι αυτοί ήταν φίλοι. Δεν υπήρχε καθόλου κίνηση και είχα απογοητευτεί.". Μετά από αρκετό ψάξιμο για εκπτώσεις στη Groupon, στην Ολυμπιακή, γίνεται η αρχή: " Με τα πολλά στην Ολυμπιακή, μου έδωσαν 2.000 θέσεις, με την προϋπόθεση να τις πουλήσω σε 24 ώρες. “Αν δεν τις πουλήσεις, θα πρέπει να τις πληρώσεις” ξεκαθάρισαν. Και πήρα το ρίσκο. Πάω, λοιπόν, στην Groupon, κάνω το deal και σε μία μέρα πουλάω 3.500 θέσεις. Πέφτει το site από την κίνηση, σπάνε τα τηλέφωνα!».


Νίκος Κοκλώνης: Tα κρυμμένα μυστικά της Air Fast Tickets


Η επιτυχία είχε ήδη γραφτεί, μιας και στους επόμενους δέκα μήνες η Airfast Tickets πούλησε 700.000 εισιτήρια για προορισμούς με μικρή ζήτηση σε 43 χώρες, με μηδέν μάρκετινγκ και καμία διαφήμιση. Στο λογαριασμό του πολύ γρήγορα μπήκαν 20 εκατομμύρια ευρώ και από το μικρό γραφειάκι στον Πειραιά μετακόμισε σε μεγαλύτερο γραφείο με 50 άτομα προσωπικό. Σιγά σιγά η εταιρεία του Νίκου Κοκλώνη γίνεται το 1ο μεγαλύτερο τουριστικό γραφείο στην Ελλάδα, 2ο στην Ευρώπη, 11ο στην Αμερική και 23ο στον κόσμο.


Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Κοκλώνης


Άρχισαν όμως σιγά σιγά να διαφαίνονται και τα προβλήματα όταν κατά τη βράβευση του για ως της ταχύτερα αναπτυσσόμενης μικρομεσαίας επιχείρησης στην Ελλάδα στα βραβεία του ΕΒΕΑ, η IATA, δηλαδή η Διεθνής Ενωση Αερομεταφορών, απέκλειε την εταιρεία από τα συστήματα κράτησης εισιτηρίων σε Ελλάδα, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο και την κήρυξε σε καθεστώς default επειδή δεν απέδωσε στις αεροπορικές εταιρείες οφειλές από πωλήσεις ύψους άνω των 45 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία, στο πρώτο εξάμηνο του 2014 είχε τζίρο 550 εκ. δολάρια και πούλαγε 17 εκ. εισιτήρια την ημέρα, είχε γραφεία σε όλο τον κόσμο και 420 άτομα προσωπικό στο γραφείο του Πειραιά. Η εταιρεία μπορούσε να πωλεί εισιτήρια μόνο μέσω πρακτόρων. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Χάρης Γκίκας


Κόβοντας την πίστωση της Airfast Tickets, η εταιρεία δεν είχε πια cash flow. Μπορούσε βέβαια να πουλά μέσω τρίτων, αλλά έπρεπε να προπληρώνει, γιατί τα συνεργαζόμενα γραφεία δεν είχαν τα ίδια πιστωτικά όρια που είχε η Airfast Tickets.


 


Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Κοκλώνης σαμαρας


Η βοήθεια ήρθε μάλλον απροσδόκητα και από το πουθενά. Η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, με τις οποίες είχε συνεργαστεί για χορηγίες τον έψαξαν, τον βρήκαν και τον βοήθησαν. Η πριγκίπισσα Αικατερίνη πήγε μάλιστα να  τον επισκεφτεί στο γραφείο του. Μετά από διαπραγματεύσεις με πολλούς υποψήφιους επενδυτές, κατέληξε  τον Ιανουάριο σε μια ομάδα Κινέζων και πούλησε το 45% της εταιρείας της Αμερικής για 180 εκατομμύρια δολάρια», αναφέρει.Όπως εξήγησε το καλοκαίρι τον… απέλυσαν οι Κινέζοι γιατί δεν δέχτηκε το κλείσιμο  του ελληνικού γραφείου και επειδή συμβούλεψε τους εργαζόμενους να κάνουν επίσχεση εργασίας.To απότέλεσμα ήταν να κλείσει η επιχείρηση πριν από περίπου ένα χρόνο και το ελληνικό γραφείο. Τα κέρδη της εταιρείας φυσικά μεταφράζονταν σε ακριβά αμάξια, πισίνες, κοσμικά πάρτι και βραδιές στον Παντελίδη: "Γενικά δεν έκανα σπατάλες,αλλά έχει τύχει να πάω στα μπουζούκια στον Παντελίδη και να χαλάσω 40.000 ευρώ σε ένα βράδυ. Έπαθα σοκ όταν είδα το λογαριασμό. Ντρεπόμουν και έλεγα:"Δεν καθόμουν καλύτερα σπίτι μου; Τι βγήκα έξω; Μαζέψτε με" αναφέρει στο Down Town. 


kok4


Πλέον πολύ καλός του φίλος παραμένει ο Τρύφωνας Σαμαράς, ενώ με την Ελένη Μενεγάκη έχουν ψυχρανθεί οι σχέσεις τους διότι τα πράγματα δεν πήγαν καλά με τη συνεργασία τους με την AirFast Tickets. 


Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Κοκλώνης σχεση


 Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Κοκλώνης σχεση


 Ζωόφιλος και λάτρης της καλής ζωής.


Ο μίστερ AirFast Τickets διατηρεί στενές σχέσεις με γνωστά πρόσωπα από τον χώρο της σόουμπιζ, όπως η Αννα Βίσση.


 


 


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X