Νευρωτικοί άνθρωποι: Πώς πρέπει να τους συμπεριφέρεσαι  thumbnail

Αλέκα, αναγνώστριά μας

Η απορία μου είναι αν υπάρχει τρόπος να θεραπευτεί από την νεύρωση ή τουλάχιστον να μάθει να την ελέγχει. Πώς να συμπεριφέρομαι εγώ όταν η νεύρωση τον κυριεύει; Και αν η ψυχοδυναμική θεραπεία που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια τον βοηθάει με αυτό ή όχι. Έχω σκεφτεί να ρωτήσω η ίδια τον ψυχολόγο του αλλά πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται και δεν θα ήταν σωστό. Γι' αυτό θα ήμουν ευγνώμων αν με βοηθούσατε.

Νευρωτικοί άνθρωποι: Πώς πρέπει να τους συμπεριφέρεσαι

Καλημέρα σας, 


συγχαρητήρια για τις υπέροχες συμβουλές που δίνετε, πραγματικά με έχουν βοηθήσει αρκετά. 


Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι που με προβληματίζει εδώ και αρκετό διάστημα.


Ο σύντροφός μου έχει νεύρωση. Είμαστε μαζί ένα χρόνο, (είμαστε γύρω στα 30 ηλικιακά και οι δύο) και ξέρω ότι επισκέπτεται ψυχολόγο τα τελευταία τρία χρόνια.


Κάποιες μέρες είναι αρκετά δύσκολες μαζί του και κάποιες άλλες πάλι όχι. Προσπαθώ να διαχωρίσω την νεύρωση από τον άνθρωπο που έχω δίπλα μου, όμως υπάρχουν φορές που νιώθω πολύ μόνη και κουρασμένη ψυχολογικά να "παλεύω".


Πώς θα μπορούσα να συμπεριφέρομαι απέναντί του; Πώς είναι δηλαδή η ζωή συγκατοικώντας με κάποιον που έχει νεύρωση; 


Υπάρχουν φορές που σκέφτομαι και νιώθω άσχημα, σκέφτομαι να χωρίσω,σκέφτομαι ότι δεν με αγαπάει, ότι δεν τον έχω δίπλα μου όταν τον χρειάζομαι, όταν του μιλάω τα παίρνει τα πράγματα πολλές φορές στραβά κυρίως όταν έχει νεύρα και πολλές φορές δεν μπορώ να βγάλω άκρη με τη λογική του. Και έπειτα, γυρίζει και μου ζητάει συγγνώμη, λέει ότι δεν με κάνει ευτυχισμένη, ότι με νιώθει, ότι με παραμελεί και δεν το θέλει κτλ.


Η απορία μου είναι αν υπάρχει τρόπος να θεραπευτεί από την νεύρωση ή τουλάχιστον να μάθει να την ελέγχει. Πώς να συμπεριφέρομαι εγώ όταν η νεύρωση τον κυριεύει; Και αν η ψυχοδυναμική θεραπεία που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια τον βοηθάει με αυτό ή όχι. Έχω σκεφτεί να ρωτήσω η ίδια τον ψυχολόγο του αλλά πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται και δεν θα ήταν σωστό. Γι' αυτό θα ήμουν ευγνώμων αν με βοηθούσατε. 


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχίατρος Δρ. Νικόλαος Δέγλερης 


Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.


Η σχέση ζεύγους καθίσταται   "τρικυμιώδης" όταν ο ένας ευρίσκεται ψυχαναλυόμενος & ο άλλος όχι .Μία ιδανική λύση

να απευθυνθείτε σε δικό σας προσωπικό ψυχοθεραπευτή και οταν κριθεί  ώριμο μετά από σχετικό χρονικό διάστημα να επικοινωνήσουν οι δύο θεραπευτές (καλυμμένοι απο το δεοντολογικό απόρρητο) να σας καθοδηγήσουν

& τους δύο για την πορεία της σχέσης.

 

Με εκτίμηση

ΝΕΔ[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X