Αρχική / Υγεία / Η Υγεία μου / Δερματολογία / Προσέχουμε όσο πρέπει τον ήλιο;
Προσέχουμε όσο πρέπει τον ήλιο; thumbnail

Προσέχουμε όσο πρέπει τον ήλιο;

Σε μια χώρα που τις περισσότερες μέρες του χρόνου ο ήλιος κάνει την εμφάνισή του και μας φτιάχνει τη διάθεση πόσο άραγε εμείς προσέχουμε να προφυλαχτούμε από τις βλαβερές ακτίνες του; Ποσοι από εμάς βάζουμε αντηλιακή προσώπου; Πόσο σημαντικό θεωρούμε να προσέξουμε το πρόσωπό μας και ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των δερματολόγων; Αντηλιακή προσώπου λοιπόν χειμώνα καλοκαίρι…


Όλοι γνωρίζουμε για τις βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου στο πρόσωπό μας άσχετα από την ηλικία μας. Η πρόληψη για να μην αντιμετωπίζουμε προβλήματα είναι να χρησιμοποιούμε πάντα αντηλιακή προσώπου και χειμώνα αλλά και καλοκαίρι. Ανεξάρτητα από το αν ο ήλιος καίει ακόμα και το χειμώνα πρέπει να προστατεύουμε το πρόσωπό μας. Πόσο μάλλον το καλοκαίρι.


Η φωτογήρανση, οι κοκκινίλες, οι δυσχρωμίες, η ξηρότητα, η αλλοίωση του δέρματος αλλά και κατ’ επέκταση πιο σοβαρά προβλήματα όπως ο καρκίνος του δέρματος είναι καθημερινά φαινόμενα που μπορούμε να τα αποτρέψουμε χρησιμοποιώντας αντηλιακή προσώπου. Πώς όμως κάνουμε την πιο σωστή επιλογή;


Επιλέξτε τη σωστή για τον τύπο της επιδερμίδας σας. Ανάλογα με το αν το δέρμα του προσώπου, πρέπει να επιλέξετε και την κρέμα σας, έτσι ώστε να ενυδατώνει την επιδερμίδα σας όσο χρειάζεται και να μην την αφήνει αφυδατωμένη.


Δώστε βάση στο δείκτη προστασίας. Όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι η επιδερμίδα του προσώπου, τόσο περισσότερο είναι ευαίσθητη στον ήλιο. Οι σκουρόχρωμες επιδερμίδες προστατεύονται επαρκώς με ένα SPF 20, ενώ οι πιο ανοιχτές χρειάζονται υψηλότερο δείκτη που φτάνει μέχρι και 50.


Θυμηθείτε ότι όσο πιο αποτελεσματικά προστατεύετε το πρόσωπό σας από τον ήλιο, τόσο περισσότερο εξασφαλίζετε ότι δεν θα «προδώσει» ποτέ την ηλικία σας!

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X