Ο σύζυγός μου παραμελεί εμένα και το παιδί μας thumbnail

Η Δέσποινα

Ο σύζυγός μου παραμελεί εμένα και το παιδί μας

Η αναγνώστρια ρωτά:


Έχω ένα μωρό μόλις 12 μηνών. Ο σύζυγός μου δεν με βοηθά σχεδόν καθόλου, αλλά εξακολουθεί να έχει το δικό του πρόγραμμα. Όταν του ζητάω να κάτσει μαζί μας, λέει ότι τον εγκλωβίζω. Τα κάνω όλα μόνη μου και όταν έχει νεύρα προσπαθεί να με μειώσει. Του αρέσει να κάνει υποδείξεις, αλλά όταν τον προκαλώ να μου δείξε, θυμώνει. Δεν ξέρω πως να χειριστώ την κατάσταση.  mycosmosmagda@yahoo.gr


Απαντά o Νίκος Βαμβακάρης Ψυχοθεραπευτής -Σύμβουλος Ψυχικής υγείας,  M.A. Κλινικής-Συμβουλευτικής Ψυχολογίας


Αγαπητή αναγνώστρια,


είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνήσετε με το σύζυγό σας με ένα διαφορετικό τρόπο, καθώς φαίνεται ότι οι μέχρι τώρα προσπάθειες που έχετε κάνει έχουν πέσει στο κενό. Θα βοηθούσε πολύ να του εξηγήσετε μέσα σε ένα ήρεμο κλίμα ότι και οι δύο έχετε κάποιες ικανότητες σε κάποιους συγκεκριμένους τομείς και ότι θα ήταν καλό να τις χρησιμοποιήσετε και μέσω της συνεργασία σας να φροντίσετε για το καλό του παιδιού σας. Είναι, όμως, πολύ σημαντικό  να μπορείτε να είσαστε συνεργάσιμοι στην οργάνωση μικρών καθημερινών συνηθειών, έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε αποτέλεσμα. Βοηθήστε τον εαυτό σας, αλλά και το σύντροφό σας σε αυτήν την φάση πρώτα να κατανοήσει και ύστερα να πράξει, με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο. Μην ξεχνάτε ότι στόχος σας είναι πάντα το καλύτερο για το παιδί.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X