Δίαιτα και γυμναστική: Γιατί χάνεις μυς και οχι λίπος   thumbnail
Διάβασε εδώ για ποιον λόγο μπορεί να σου συμβαίνει αυτό και με ποιον τρόπο μπορείς να το αντιμετωπίσεις.

Δίαιτα και γυμναστική: Γιατί χάνεις μυς και οχι λίπος

Είναι πιθανό, κάνοντας δίαιτα και γυμναστική, να έχεις παρατηρήσει ότι αντί να χάνεις σε λίπος χάνεις σε μυς. Διάβασε παρακάτω τι λάθη μπορεί να κάνεις και να μην βλέπεις τα επιθυμητά αποτελέσματα στο σώμα σου.


1. Έχεις μειώσει πολύ τις θερμίδες σου


Με το να κόψεις απότομα πολλές θερμίδες από τον οργανισμό σου, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα φύγει το λίπος. Αντίθετα, οι ειδικοί τονίζουν ότι σε αυτή την περίπτωση τη ζημιά την παθαίνουν οι μυς σου, καθώς το σώμα σου χρειάζεται να «τραφεί». Μην έχοντας απόθεμα σε θερμίδες, στρέφεται κατά των μυών σου. Συμβουλεύσου τον διαιτολόγο – διατροφολόγο σου για το πόσες θερμίδες ακριβώς πρέπει να λαμβάνεις καθημερινά, βάσει των απαιτήσεων του οργανισμού σου.


2. Δεν λαμβάνεις αρκετή πρωτεΐνη


Στις δίαιτες επικρατεί η λανθασμένη άποψη ότι δεν έχει σημασία τι τρως, αλλά πόσο τρως. Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν πρέπει να παραλείπεις την κατανάλωση πουλερικών, αυγών και γαλακτοκομικών που περιέχουν την απαραίτητη για τους μυς σου πρωτεΐνη. Μάλιστα, τονίζουν ότι για κάθε 1 χιλιόγραμμο του βάρους σου πρέπει να λαμβάνεις 1,6 γραμμάρια πρωτεΐνης.


3. Δεν σηκώνεις βάρη


Οι ασκήσεις με βάρη, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, όχι μονο διατηρούν και δυναμώνουν το μυϊκό σου σύστημα, αλλά σε βοηθούν και στο να χάσεις πιο εύκολα κιλά, κάνοντας τον μεταβολισμό σου να δουλεύει καλύτερα και περισσότερο.


4. Κάνεις πολλή αερόβια


Μπορεί να θεωρείς ότι με το κάνεις μόνο αερόβια άσκηση, θα «χτίσεις» το λεπτό, μυώδες κορμί που θέλεις, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αντίθετα, έρευνες έχουν δείξει ότι η υπερβολική αερόβια άσκηση κάνει κακό στους μυς σου. Οι ειδικοί συστήνουν να κάνεις ένα συνδυαστικό πρόγραμμα εκγύμνασης.


5. Δεν κοιμάσαι αρκετά


Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την αποκατάταση των μυών σου είναι ο ύπνος. Χρειάζεται να κοιμάσαι τουλάχιστον 7-8 ώρες καθημερινά, ώστε να δίνεις χρόνο στο μυϊκό σου σύστημα να «ξεκουραστεί». Σε αντίθετη περίπτωση, το μόνο που καταφέρνεις είναι να το καταπονείς.


Δ. Μ.


Με πηροφορίες από www.womenshealthmag.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X