Από τη δίαιτα μού έχει κοπεί η περίοδος. Πώς θα το αντιμετωπίσω;

Είμαι 21 χρόνων. Ήμουν 51 κιλά και λόγω καθημερινής άσκησης στο γυμναστήριο, έφτασα τα 45 κιλά. Η περίοδος μου έχει κοπεί εδώ και 4 μήνες. Έχω ένα μήνα που τρώω κανονικά, αλλά σκέφτομαι συνέχεια το φαγητό με λαιμαργία και τις περισσότερες φορές νιώθω τύψεις.

Επίσης, έχω σταματήσει την γυμναστική εδώ και 3 μήνες, αλλά περπατάω καθημερινά 7-10 χλμ. Πώς μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι το φαγητό; Θα ξαναέχω περίοδο;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Χαρά Κορομπίλη

Αρχικά να σου πω πως όλα αντιμετωπίζονται και υπάρχει λύση για το πρόβλημα που σε απασχολεί, αρκεί βέβαια να θες και εσύ να συνεργαστείς σε όλο αυτό που θα σου προτείνω.

Από τη στιγμή που νιώθεις και πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιο θέμα με το φαγητό, καλό θα ήταν να επισκεφθείς κάποιον διαιτολόγο που να είναι όμως εξειδικευμένος σε τέτοιου είδους θέματα γιατί θα σε βοηθήσει πάρα πολύ στο κομμάτι της σωστής διατροφής, θα σου μάθει να τρέφεσαι σωστά, να αγαπάς το σώμα σου, θα σε βοηθήσει επίσης να ξεπεράσεις σιγά σιγά το άγχος σου για το φαγητό και φυσικά μετά από όλα αυτά θα σου ξαναέρθει περίοδος.

Έχασες κιλά που δεν χρειαζόταν να χάσεις

Ο λόγος που σου έχει κοπεί η περίοδος είναι επειδή έχασες κιλά τα οποία δεν χρειαζόταν να χάσεις και ο οργανισμός αυτό το αντιλαμβάνεται και αντιδρά. Σημασία δεν έχει το νούμερο των κιλών που μας δείχνει η ζυγαριά, αλλά το να είμαστε υγιείς και να έχουμε το απαραίτητο ποσοστό σωματικού λίπους στον οργανισμό μας.

Υπερ – γυμναστική

Όλα αυτά θα σε βοηθήσει να τα κατανοήσεις ο διαιτολόγος και να σου δώσει συμβουλές και επιλογές που θα σε ηρεμήσουν. Τέλος, θα σε συμβούλευα, μέχρι να ξεκινήσεις τις συναντήσεις με τον ειδικό, να σταματήσεις τελείως οποιοδήποτε είδος γυμναστικής (ακόμα και το περπάτημα) γιατί επιβαρύνει την όλη κατάσταση και χωρίς να το αντιληφθείς όλους αυτούς τους μήνες έφτασες στο άλλο άκρο που είναι η υπερ-γυμναστική!

Χαρά Κορομπίλη
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Μsc
Συνεργάτιδα της Επιστημονικής Ομάδας «Διατροφή»
Τηλ: 2310 919577
www.korobili.weebly.com/

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Όταν χάνεις απότομα κιλά: Σταμάτησε η περίοδος και “πέφτουν” τα μαλλιά μου.

Μπορώ να χάσω κιλά, χωρίς να κάνω δίαιτα;

Δίαιτα του αγγουριού: τα οφέλη και οι… κίνδυνοι της νέας μόδας!

 

Σχετικά άρθρα