Είμαι 1.69 και ζυγίζω 93 κιλά. Τι πρόγραμμα διατροφής μου προτείνετε;

Είμαι 17 χρονών, έχω ύψος 1,69 και ζυγίζω 93 κιλά. Θα ήθελα να μου συστήσετε κάποιο πρόγραμμα διατροφής για να χάσω κιλά.
Θα πρέπει να συνδυαστεί με άσκηση;

Στο ερώτημά σας απαντά η Κυριακή Απέργη, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Για να χάσεις βάρος δεν χρειάζεσαι ένα χαρτί μιας διατροφής που θα κάνεις αναγκαστικά για λίγο, αλλά μια εξατομικευμένη προσέγγιση, ώστε να μάθεις να θρέφεις σωστά το σώμα σου, καλύπτοντας τις ανάγκες σου για θρεπτικά συστατικά και γεύση με τιςσωστές επιλογές. Αν δεν εντοπίσεις και δεν βελτιώσεις τις λανθασμένες κινήσεις και πεποιθήσεις που αυξάνουν το βάρος, τότε αργά ή γρήγορα θα επιστρέψεις στα ιδία ή σε περισσότερα κιλά, ενώ θα «πεινάς» για ό, τι στερήθηκες περισσότερο. Όσον αφορά τηνάσκηση, στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής η σωστή διατροφή πρέπει να συνδυάζεται με καθημερινή φυσική δραστηριότητα και επαρκή ανάπαυση, ώστε να έχουμε θετικά αποτελέσματα στην υγεία μας μακροπρόθεσμα.

Φυσική δραστηριότητα όμως δεν είναι μόνο το γυμναστήριο αλλά οτιδήποτε έχει κίνηση μέσα στην ημέρα σου. Επίλεξε νααπευθυνθείς σε έναν διαιτολόγο – διατροφολόγο για να διαμορφώσετε από κοινού τους μικρούς κι εφικτούς εκείνους στόχους που θα αναπροσαρμόσουν την καθημερινότητα σου και θα αλλάξουν το σώμα σου.

Απέργη Κυριακή
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
6987121394
fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος
www.kiriakiapergi.gr www.thehealthlab.gr

Σχετικά άρθρα