Πριγκίπισσα Ευγενία: Ποια είναι η εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ που παντρεύεται μπάρμαν

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε χθες τον αρραβώνα της πριγκίπισσας Ευγενίας με τον Τζακ Μπρούκσπανκ που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτόν το μήνα στη Νικαράγουα. Ο γάμος θα πραγματοποιηθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Ουίνσδορ, στο ίδιο παρεκκλήσι που θα πραγματοποιηθεί και ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι με την Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ.

Ο γάμος αναμένεται το φθινόπωρο του 2018 την ώρα που τα βρετανικά Μέσα ενημέρωσης έχουν ξεσηκωθεί σχολιάζοντας το παρελθόν του νέου μέλους της οικογένειας του Στέμματος που στο παρελθόν υπήρξε ένας απλός μπάρμαν. Δεδομένου όμως ότι η πριγκίπισσα Ευγενία είναι όγδοη στη σειρά διαδοχής του θρόνου δεν είναι απαραίτητη η άδεια από τη Βασίλισσα για να προχωρήσει το ζευγάρι στο επόμενο βήμα. Η πριγκίπισσα θα κρατήσει το βασιλικό της τίτλο όταν παντρευτεί- ο οποίος στο σύνολό του είναι Βασιλική Υψηλοτάτη Πριγκίπισσα Ευγενία Βικτόρια Έλενα του Γιορκ – ωστόσο έχει την επιλογή να πάρει το επώνυμο του συζύγου της

Η αναπάντεχη γνωριμία του ζευγαριού

Πόσες πιθανότητες υπήρχαν ένας μπάρμαν να βρεθεί στο ίδιο θέρετρο με μία πριγκίπισσα; Η συνάντηση έγινε το Φεβρουάριο του 2010 στο Βερμπιέρ της Ελβετίας,το πιο ακριβό χωριό του κόσμου, με αφορμή τα 50α γενέθλια του πατέρα της, Πρίγκιπα Ανδρέα. Ο Τζακ είχε ταξιδέψει εκεί με φίλους του για σκι και μάγεψε την Πριγκίπισσα Ευγενία με την πρώτη ματιά, όπως αποκαλύπτουν τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης. Όταν γνωρίστηκαν η Ευγενία ήταν μόλις 20 χρονών και σπούδαζε ακόμα στο Πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ. Τρία χρόνια αργότερα με το πέρας των σπουδών της η πριγκίπισσας Ευγενία μετακομίζει στη Νέα Υόρκη προκειμένου να εργαστεί για την διαδικτυακή εταιρεία δημοπρασιών Paddle8 ως διαχειρίστρια κερδών από τις δημοπρασίες αφήνοντας πίσω τον αγαπημένο της. Ο ερωτάς τους όμως άντεξε στο χρόνο παρά τις δυσκολίες της απόστασης που τους χώριζε. Οι φίλοι τους έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επιβίωση της σχέσης τους σύμφωνα με μαρτυρίες φιλικού τους προσώπου.

 

Ο Τζακ Μπρούκσπανκ μετά την εργασία του σε παμπ εντυπωσίασε τον ιδιοκτήτη εστιατορίου Piers Adam που του ζήτησε να συνεργαστούν και να ενταχθεί στην ομάδα του νυχτερινού κέντρου Mahiki, το οποίο ήταν δημοφιλές στους νεαρούς βασιλείς,Πρίγκιπα Γουίλιαμ και του Πρίγκιπα Χάρι. Σήμερα ο Τζακ είναι επίσης αντιπρόσωπος της τεκίλα Casamigos, στην οποία συνιδιοκτήτης είναι ο… Τζορτζ Κλούνεϊ. Οι γονείς του Μπρούκσπανκ φρόντισαν να τον στείλουν στο ιδιωτικό σχολείο Stowe, με δίδακτρα αξίας 13.000 δολαρίων πράγμα που τον βοήθησε στην μετέπειτα πορεία του.

Τα πρώτα βήματα της πριγκίπισσας Ευγενίας

Η Ευγενία γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου 1990 στο Νοσοκομείο Πόρτλαντ του Λονδίνου. Είναι το δεύτερο παιδί του Πρίγκιπα Ανδρέα, Δούκας της Υόρκης, και της συζύγου του Σάρας, Δούκισσας της Υόρκης, και το έκτο κατά σειρά εγγόνι της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. Στις 30 Μαρτίου επτά μέρες μετά την γέννησή της ανακοινώθηκε από τον Δούκα και την Δούκισσα της Υόρκης ότι η κόρη τους θα ονομασθεί Ευγενία Βικτόρια.

Το 2009 θα ξεκινήσει τις πτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ πάνω στην ιστορία της τέχνης, την αγγλική λογοτεχνία και τις πολιτικές επιστήμες. Από εκεί θα αποφοιτήσει το 2012.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @all.aboutroyals στις

Η Ευγενία του Γιορκ συχνά κάνει την εμφάνισή της σε φιλανθρωπικές ή κοσμικές εκδηλώσεις της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας ωστόσο τα δημόσια καθήκοντα που έχει αναλάβει είναι σχετικά περιορισμένα.


Ολόκληρη η Βρετανία περιμένει με αγωνία το γάμο της νεαρής πριγκίπισσας που θα κλέψει λίγο από την αίγλη του γάμου του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ…

 

Σχετικά άρθρα