Mark Salling: Ο πρωταγωνιστής της “καταραμένης” σειράς Glee που αυτοκτόνησε – Οι κατηγορίες για παιδική πορνογραφία

Νεκρός βρέθηκε χθες στο Λος Άντζελες ο 35χρονος πρωταγωνιστής του Glee, Mark Salling. Ο νεαρός ηθοποιός βρέθηκε απαγχονισμένος κοντά στο σπίτι του και όλα δείχνουν ότι αιτία στάθηκε το γεγονός ότι σε λίγες εβδομάδες θα εμφανιζόταν στο δικαστήριο για την υπόθεση κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας. Συγκλονισμένη η οικογένειά του δήλωσε με ανακοίνωσή της:

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Mark Salling πέθανε νωρίς το πρωί. Ήταν ένας ευγενής και αγαπητός άνθρωπος, ένας άνθρωπος με μεγάλη δημιουργικότητα, που έκανε ό, τι καλύτερο μπορούσε για να αποκαταστήσει κάποια σοβαρά λάθη και σφάλματα».

Ο θάνατος του Mark Salling έρχεται λίγα χρόνια μετά τον πρόωρο θάνατο του Κόρι Μόντιθ , επίσης πρωταγωνιστή της σειράς Glee, που έφυγε από χρήση ουσιών σε συνδυασμό με αλκοόλ. Όπως πολλοί τείνουν να πιστέψουν, έπειτα κι από τα χθεσινά γεγονότα, η άκρως επιτυχημένη σειρά Glee έκρυβε από πίσω ένα σκοτεινό πρόσωπο, μία “κατάρα” που ακολούθησε τους ηθοποιούς που την απογείωσαν.

Ποιος ήταν ο Mark Salling πριν το Glee

Γεννήθηκε στο Ντάλας του Τέξας, από θρησκευόμενους γονείς, τον λογιστή John Robert Salling Jr. και την γραμματέα του σχολείου Condy Sue Salling. Ήταν γερμανικής και αγγλικής καταγωγής. Η πρώτη εκπαίδευση τού δόθηκε από το σπίτι ενώ αργότερα φοίτησε στη Χριστιανική Σχολή Providence. Στη συνέχεια πήγε σε στρατιωτική ακαδημία αλλά δεν αποφοίτησε. Το 2001 τελείωσε το Λύκειο, όπου ήταν μέλος της ομάδας πάλης του σχολείου. Ύστερα από την αποφοίτησή του γράφτηκε στη Μουσική Ακαδημία του Λος Άντζελες, στην Πασαντίνα της Καλιφόρνιας, και άρχισε να μαθαίνει κιθάρα δίνοντας παράλληλα μαθήματα κιθάρας για να ζει. Εργάστηκε επίσης ως περιστασιακός ηθοποιός, εμφανιζόμενος στα παιδιά του καλαμποκιού IV: The Gathering (1996) και The Graveyard (2006).

Όλα αυτά πριν εμφανιστεί στη σειρά Glee το 2008 που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό. Στην αρχή ως μόνιμος χαρακτήρας της σειράς και αργότερα από τον Ιούνιο του 2013 ως guest star, ο Mark Salling, αγαπήθηκε από το φανατικό κοινό του Glee. Χτίζοντας καριέρα με επίκεντρο τη μουσική, ίδρυσε τη δική του δισκογραφική εταιρεία, την Pipe Dreams Records, σε συνεργασία με την Fontana Distribution. Μέσω αυτής της εταιρείας μάλιστα κυκλοφόρησε κι ένα άλμπουμ, το Pipe Dreams, το 2010.

Το φαινόμενο Glee

Η σειρά που σάρωσε τα βραβεία και απέκτησε τόσο φανατικούς οπαδούς, τους gleeks,θύμισε κάτι από την υστερία που είχε κυριεύσει τους λάτρεις των Beatles.
Το «Glee» ήταν κάτι περισσότερο από μία σειρά- μιούζικαλ που διαδραματίζεται στην σύγχρονη πραγματικότητα του αμερικανικού σχολείου. Ήταν μία τεράστια τηλεοπτική παραγωγή όπου παρουσιάστηκαν μεγάλες μουσικές επιτυχίες από το μακρινό και το πιο πρόσφατο παρελθόν. Ήταν η σειρά που συνδέθηκε με όλους τους λάτρεις της pop κουλτούρας στη μουσική, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Το «Glee» ήταν σειρά- ύμνος στη χαρά. Θύμιζε στον κόσμο γιατί έπρεπε να χαμογελάει κάθε στιγμή και να εκφράζει τα συναισθήματά του μέσα από τη μουσική. Ωστόσο δεν έμεινε μόνο εκεί αλλά θέλησε να θίξει ζητήματα που ταλανίζουν την αμερικανική κοινωνία. Ζητήματα αποκλεισμού που βιώνουν οι νέοι στο σχολείο σήμερα. Οι χαρακτήρες της χορωδίας του Glee ήταν κατά βάση περιθωριοποιημένα παιδιά που έκαναν μία προσπάθεια να ενταχθούν στο σύνολο. Πέρα από την ανάλαφρη ατμόσφαιρα υπήρχαν διδάγματα ομαδικού πνεύματος που διαπερνούσαν το κάθε επεισόδιο.

Η “κατάρα” που ακολουθεί τους πρωταγωνιστές του Glee

«Εξ ορισμού, glee σημαίνει να αφεθείς στη χαρά»

Μπορεί οι πρωταγωνιστές της σειρά να αφέθηκαν… ωστόσο η χαρά δεν τους έκανε την χάρη να μπει στη ζωή τους. Ο θάνατος του Mark Salling δεν είναι ο πρώτος που έρχεται να σβήσει τη χαρά από τα πρόσωπα των αγαπημένων του.

Η αρχή της “κατάρας” που έπεσε στους συντελεστές της σειράς έγινε με την ανακοίνωση του θανάτου του Cory Monteith, του ηθοποιού που ερμήνευσε τον Φιν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το 2013 στο Βανκούβερ. Αργότερα μαθεύτηκε ότι πάλευε χρόνια να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά και ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε συνδυασμό ηρωΐνης και αλκοόλ.

Δεύτερο κρούσμα ήταν ο σύντροφος της πρωταγωνίστριας της σειράς Becca Tobin, που υποδυόταν την Κίτι , ο οποίος βρέθηκε νεκρός έπειτα από μια βραδιά διασκέδασης με φίλους σε ξενοδοχείο της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2014. Σχεδόν ένα χρόνο μετά το θάνατο του Monteith. Αν και δεν βρέθηκαν αλκοόλ ή παραισθησιογόνες ουσίες στον οργανισμό του, οι αρχές δεν πιστεύουν πως ήταν αυτοκτονία.

Τρίτος θάνατος προστέθηκε στο επιτελείο του Glee, αυτή τη φορά από την παραγωγή της σειράς. Η ετεροθαλής αδερφή της Julia Roberts πέθανε από υπερβολική δόση ουσιών το Φλεβάρη του 2014, γεγονός που επιβεβαίωσε και η οικογένειά της με σύντομη ανακοίνωση. Ήταν μόλις 37 ετών και βρέθηκε στην μπανιέρα της, στο σπίτι της στο Λος Άντζελες.

Ο κατάλογος συνεχίστηκε με χωρισμούς, κακές επιλογές συντρόφων και όλοι νόμιζαν ότι όλα θα τελειώσουν εκεί. Η ανακοίνωση της αυτοκτονίας του Mark Salling ήρθε να διαψεύσει αυτές τις προσδοκίες. Όλες αυτές οι συμπτώσεις ήταν που κόλλησαν, όχι άδικα, τον χαρακτηρισμό “καταραμένη” δίπλα από το όνομα της σειράς Glee.

Η υπόθεση με την παιδική πορνογραφία

Στις 29 Δεκεμβρίου 2015, ο Salling συνελήφθη ύστερα από καταγγελία της πρώην κοπέλας του, στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, με την υποψία ότι είχε στην κατοχή του αρκετές χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 20.000, ωστόσο η έρευνα αποκάλυψε ότι είχε στην κατοχή του πάνω από 50.000 φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας, που κατέβηκαν από τον Απρίλιο έως το Δεκέμβριο του 2015 στον υπολογιστή του.

Στις 27 Μαΐου 2016, κατηγορήθηκε για την παραλαβή και κατοχή παιδικής πορνογραφίας. Ως αποτέλεσμα των κατηγοριών, ο Salling απομακρύνθηκε από τη σειρά Gods and Secrets. Η δίκη του ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου 2017 στο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, ενώ η ομολογία του ήρθε λίγες μέρες αργότερα, στις 30 Σεπτεμβρίου 2017, όταν και παραδέχθηκε την ενοχή του για την κατοχή παιδικής πορνογραφίας. Στη συνέχεια καταχωρήθηκε ως σεξουαλικός δράστης και εισήλθε, μεταξύ άλλων, σε πρόγραμμα θεραπείας. Η δήλωσή για την ενοχή του επισημοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2017. Ο Salling θα ερχόταν αντιμέτωπος με τέσσερα έως επτά χρόνια φυλάκισης πράγμα που θα μάθαινε τον Μάρτιο του 2018 αν δεν είχε βάλει τέλος στη ζωή του.
Προφανώς η κίνηση του Mark Salling σχετίζεται άμεσα με τον φόβο του για την αναμενόμενη καταδίκη του… Προτίμησε να βάλει τέλος στη ζωή του παρά να περάσει το κατώφλι της φυλακής.

Σχετικά άρθρα