Γκαμπριέλα Παπαδάκη: Η αθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ με πατέρα από τον Κορυδαλλό και μητέρα Γαλλίδα- Η «αποκαλυπτική» της εμφάνιση που ίσως της στέρησε το χρυσό

Αντιμέτωπη με τον χειρότερό της εφιάλτη ήρθε η ελληνικής καταγωγής αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Γκαμπριέλα Παπαδάκη όταν αποκαλύφθηκε το στήθος της την ώρα που εκτελούσε μαζί με τον παρτενέρ της Γκιγιόμ Σιζερόν το σύντομο πρόγραμμά τους για τους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες 2018. Η αθλήτρια παρά την ατυχία της συνέχισε κανονικά το πρόγραμμα προσπαθώντας να μείνει ψύχραιμη. Ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό αφού μάλλον αυτή η «αποκάλυψη» ήταν που τους στέρησε το χρυσό μετάλλιο.

papadaki-sizeron
Όπως δήλωσε αργότερα η 22χρονη αθλήτρια έκανε προσπάθεια να μην αποσπαστεί η προσοχή της από το πρόγραμμα:

«Το κατάλαβα αμέσως και απλά προσευχήθηκα. Μου απέσπασε την προσοχή. Ο χειρότερος εφιάλτης μου στους Ολυμπιακούς… Είπα όμως στον εαυτό μου ότι πρέπει να συνεχίσω. Όπως και κάναμε και είμαστε περήφανοι που πραγματοποιήσαμε μια πολύ καλή εμφάνιση παρόλα αυτά!»

Τι θα γινόταν αν δεν είχε χαλαρώσει το φόρεμα της Γκαμπριέλα; Ίσως και να επέστρεφαν με το χρυσό μετάλλιο στις αποσκευές τους. Σύμφωνα με τον παρτενέρ της Παπαδάκη το εν λόγω περιστατικό τους στοίχισε κάποιους βαθμούς.

«Είναι απογοητευτικό να χάνεις βαθμούς απλά και μόνο για ένα πρόβλημα της στολής»

 

Την στήριξη της οικογένειάς της και των φίλων της είχε η νεαρή αθλήτρια μετά το συμβάν. Ο πατέρας της δήλωσε στο USA Today:

«Αυτό το ατύχημα δεν θα τη λυγίσει. Είναι πολύ σκληρή και έχει δουλέψει πάρα πολύ. Περιμένετε και θα δείτε τι θα παρουσιάσει στη συνέχεια. Είμαι υπερήφανος για την ίδια, ειδικά σήμερα»

papadaki-sizeron-2
Το ανερχόμενο ζευγάρι του καλλιτεχνικού πατινάζ κατέκτησε τη δεύτερη θέση για λογαριασμό της Γαλλίας ενώ το χρυσό πήγε στους Καναδούς Τέσα Βιρτσιού και Σκοτ Μουάρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παγκόσμιο ρεκόρ ύψους βαθμολογίας κατέρριψαν διαδοχικά τα δύο ζευγάρια με τους Σιζερόν -Παπαδάκη να συγκεντρώνουν 205,28 βαθμούς και αμέσως μετά το ζευγάρι από τον Καναδά να συγκεντρώνει 206,07.

 

Ο πατέρας της είναι από τον Κορυδαλλό και η μητέρα της Γαλλίδα

Η Γκαμπριέλα Παπαδάκη(Gabriella Papadakis) έχει γεννηθεί στις 10 Μαΐου 1995 στο Κλερμόν Φεράν της Γαλλίας. Ο καρπός του έρωτα ανάμεσα στον Κρητικό Μανώλη Παπαδάκη και την Γαλλίδα Κατρίν Παπαδάκη είναι η αθλήτρια, η οποία παρόλο που μεγάλωσε στη Γαλλία νιώθει ότι έχει ελληνικό DNA.

«Ο πατέρας μου είναι από την Αθήνα, αλλά ολόκληρη η οικογένειά του κατάγεται από την Κρήτη. Ήξερα κάποιες φράσεις στα ελληνικά, αλλά επειδή δεν έχω πάει στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, τις έχω ξεχάσει » έχει πει η Γκαμπριέλα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα « L’Equipe ». Όπως η ίδια πιστεύει «το να είσαι Ελληνας δεν είναι θέμα καταγωγής, αλλά γονιδιακό. Και εγώ διαθέτω τη μαχητικότητα αυτού του DNA». «Νιώθω περήφανη για το ελληνικό μου αίμα».

gkampriela-papadaki

Η μητέρα της, η Κατρίν, ήταν η πρώτη προπονήτριά της και πρώην αθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ. Εκείνη ήταν που την βοήθησε στα πρώτα της βήματα. Ο πατέρας της διατηρεί καντινά στο Όστιν του Τέξας με το όνομα «Big Fat Greek Gyros» και μυεί τους Αμερικανούς στις ελληνικές γεύσεις. Η απόφαση του πατέρα της να μετακομίσει στις ΗΠΑ ήρθε μετά τον χωρισμό του με την γυναίκα του με την οποία διατηρεί φιλικές σχέσεις.

 

Από 9 χρονών ζευγάρι στο καλλιτεχνικό πατινάζ με τον Σιζερόν

Πριν καλά καλά μάθει να περπατάει βρίσκεται η Γκαμπριέλα στον πάγο, αφού ήρθε σε επαφή με το άθλημα από την ηλικία των τριών. Η γνωριμία της με τον Γκιγιόμ έγινε όταν εκείνη ήταν 9 χρονών και από τότε έχουν κοινή πορεία. Φήμες λένε ότι δεν είναι ζευγάρι μόνο στο καλλιτεχνικό πατινάζ αλλά και στη ζωή. Ίσως από εκεί να προκύπτει το γεγονός ότι εμπιστεύονται τυφλά ο ένας τον άλλο, ίσως όμως απλά να έχουν συμβάλει τα 13 χρόνια που κάνουν μαζί πατινάζ.

papadaki-sizeron
Όταν ο κύκλος έκλεισε και σταμάτησε να τους προπονεί η μητέρα της Γκαμπριέλα τότε βασικοί χορογράφοι τους υπήρξαν ο Ρομέν Αγκεναουέρ και η Μαρί Φρανς Ντιμπρέιγ. Απόφαση ζωής υπήρξε η επιλογή της Γκαμπριέλα και του Γκιγιόμ να μετακομίσουν στον Καναδά στις 14 Ιουλίου του 2014 ακολουθώντας τον προπονητή τους Ρομέν Χαγκενάουερ στο Μόντρεαλ.

Μπορεί όταν είσαι αθλητής να ακολουθείς ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα τόσο ζωής όσο και διατροφής, ωστόσο αυτό που λείπει πιο πολύ στη Γκαμπριέλα κατά τη διαμονή της στο Μόντρεαλ είναι το… φαγητό της Γαλλίας. Τυρί, κρουασάν και φουά γκρα ονειρεύεται η αθλήτρια ενώ βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από την χώρα που μεγάλωσε.

papadaki-sizeron-love

Ποια είναι η Γκαμπριέλα Παπαδάκη έξω από το παγοδρόμιο;

 

Τι θα ήταν η Γκαμπριέλα αν δεν είχε γίνει αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ; Όπως δηλώνει η ίδια πιθανότατα θα ήταν συγγραφέας αφού στον ελεύθερο της χρόνο ξεφεύγει διαβάζοντας ένα βιβλίο ή καταπιάνεται με τη γραφή.

papadaki-sizeron-4

 

Αγαπημένα της αθλήματα κατά τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες είναι το άλμα επί κοντώ και τα αγωνίσματα γυμναστικής. Αυτό όμως που πραγματικά απολαμβάνει είναι οι τελετές απονομής των μεταλλίων που τις παρακολουθεί με δέος κολλημένη στην οθόνη της τηλεόρασης.

Ο πατρενέρ της, Σιζερόν, έχει στο παρελθόν σχεδιάσει τα κοστούμια με τα οποία έκαναν τις εμφανίσεις τους με τη βοήθεια σχεδιαστών και συνεργατών τους. Μάλιστα του έχει ζητηθεί και από άλλες ομάδες να αναλάβει τη σχεδίαση των κουστουμιών. Ωστόσο ο Σιζερόν έχει δηλώσει ότι αν δεν ήταν αθλητής του καλλιτεχνικού πατινάζ θα ήταν επαγγελματίας χορευτής με αναφορές στο χιπ χοπ και το μπαλέτο.

papadaki-sizeron-1

Η ανοδική πορεία του ζευγαριού στις αθλητικές διοργανώσεις

Με τη βοήθεια της Μαρί Φρανς Ντιμπρέιγ, δύο φορές αργυρής παγκόσμιας πρωταθλήτριας, και του συζύγου και παρτενέρ της Πατρίς Λοζόν αναδαδείχτηκε το ταλέντο τόσο της Γκαμπριέλα όσο και του Γκιγιόμ με αποτέλεσμα να βρίσκονται ανάμεσα στους κορυφαίους του καλλιτεχνικού πατινάζ. Έτσι με σκληρή δουλειά και ενώ βρίσκονταν στο Νο13 σε παγκόσμια κατάταξη ήρθε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015.

Τότε ήταν που έκαναν το πρώτο ρεκόρ στην ιστορία του αθλητισμού αφού έγιναν οι νεαρότεροι πρωταθλητές κόσμου τα τελευταία 49 χρόνια σε ηλικία μόλις 20 χρονών.

papadaki-sizeron-6
Παρά την ταλαιπωρία της Παπαδάκη από διάφορους τραυματισμούς, ανάμεσά τους και ένας πολύ σοβαρός στο κεφάλι, το 2016 κατάφεραν να διατηρήσουν τους τίτλους τους κάνοντας μάλιστα και ρεκόρ στο ελεύθερο πρόγραμμα που παρουσίασαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Το ζευγάρι συνέχισε να κατακτάει τίτλους το 2017 στην Ευρώπη ενώ το Νοέμβριο γράφτηκαν στην ιστορία ως το πρώτο ζευγάρι καλλιτεχνικού πατινάζ που ξεπέρασε τους 200 βαθμούς(200,43)!

Όπως όλα δείχνουν έχουμε ένα ζευγάρι που θα μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές χάρης και δύναμης. Η Γκαμπριέλα Παπαδάκη και ο Γκιγιόμ Σιζερόν φαίνονται αποφασισμένοι να θέσουν νέα όρια στο σώμα τους αλλά και στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Ανυπομονούμε να μας εντυπωσιάσουν!

Σχετικά άρθρα