Υπόθεση Novartis: Τα 10 πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται και οι «απολογίες» τους στη βουλή

Παραπέμφθηκαν τελικά τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται στο επίκεντρο για την υπόθεση Novartis ύστερα από την υπερψήφιση της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης. Η απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των βουλευτών στήριξε την πρόταση άρα θα συσταθεί η Επιτροπή που θα αποτελείται από 21 μέλη (10 από τον ΣΥΡΙΖΑ, πέντε από τη ΝΔ και έναν από τα υπόλοιπα) και θα διαρκέσει έναν μήνα.

Η χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της βουλής είχε πολλά “παρατράγουδα” αφού οι αλληλοκατηγορίες, οι προκλήσεις αλλά και οι… βρισιές εκτοξεύονταν εκατέρωθεν. Πολλοί τοποθετήθηκαν και πάρα πολλά ειπώθηκαν που δεν χωράνε σε ένα μόνο άρθρο για να αναφερθούν. Έχει σημασία να δούμε όμως τι είπαν στη βουλή τα 10 πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis και κάποιες από τις έντονες αντιπαραθέσεις που διαδραματίστηκαν στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο της συνεδρίασης. Μόνο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης ,Δημήτρης Αβραμόπουλος, απουσίαζε από την επίμαχη συζήτηση καθώς είχε προγραμματισμένη επίσκεψη στη Νέα Υόρκη και κατά συνέπεια κατέθεσε υπόμνημα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αντώνης Σαμαράς: «Δεν ήρθα για να απολογηθώ, ήρθα για να καταγγείλω»

Επιθετικά τοποθετήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός στις καταγγελίες για εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis.

«Δεν ήρθα για να απολογηθώ, ήρθα για να καταγγείλω τους κινδύνους που δημιουργούν για τη χώρα και το πολίτευμα. Όταν αποδειχτεί πλήρως ότι το κατηγορητήριο είναι στημένο και οι καταγγελίες σε βάρος μου απολύτως συκοφαντικές, θα φανεί τότε τι ολέθριο προηγούμενο πάει να δημιουργηθεί».

Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στηρίζετε σε ψευδομάρτυρες για να εξοντώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους και τόνισε ότι αν αυτό το επιτρέψουν «θα είναι το τέλος της αστικής δημοκρατίας στον τόπο μας».

«Από τον λασποπόλεμο δεν έχουν να χάσουν τίποτε οι βρώμικοι, έχουν να χάσουν οι αθώοι», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Για σενάριο που στήθηκε από Τσίπρα και Βαξεβάνη έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς αφού τον ενέπλεξαν στην υπόθεση 11 μήνες πριν υπάρξει κάποια μαρτυρία.

«Πού το ήξεραν Τσίπρας και Βαξεβάνης; Είχαν το κληρονομικό χάρισμα; Είχαν μαντικές ικανότητες; Πήγαν σε χαρτορίχτρες; Το έστησαν. Πρώτα έφτιαξαν το σενάριο, μετά άρχισαν να το διαφημίζουν και στο τέλος μπήκαν οι ηθοποιοί. Δεν ψάξατε για τους ενόχους, επιλέξατε τους ενόχους πολύ νωρίτερα»

Έξαλλος έγινε ο πρώην πρωθυπουργός όταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του φώναξε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του “το παραχέσατε”(!). Και αυτό ήταν ένα από τα ευτράπελα που διαδραματίστηκαν στη βουλή….

Παναγιώτης Πικραμμένος: «Μυθιστορηματικές οι κατηγορίες»

panagiotis-pikrammenos

Ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός αρνήθηκε τις κατηγορίες για χρηματισμό του από τη Novartis με το ποσό των 100.000.

«Στην αρχή αιφνιδιάστηκα, τώρα όμως κατατρύχομαι από αισθήματα οργής, αγανάκτησης» είπε ο κ. Πικραμμένος και πρόσθεσε με τρεμάμενη φωνή:

«Κατηγορούμαι ότι ως ενεργεία δικαστικός λειτουργός δωροδοκήθηκα. Είναι πρόδηλο ότι οι μυθιστορηματικές αυτές κατηγορίες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για να κατηγορείται άδικα και να σπιλώνεται βάναυσα ένας άνθρωπος που υπηρέτησε 40 χρόνια την ελληνική δικαιοσύνη».

Η κόρη του Παναγιώτη Πικραμμένου ,Καρολίνα, δεν μπορούσε παρά να πάρει θέση ενάντια στις κατηγορίες που βαραίνουν τον πατέρα της.

«Δε συνηθίζω να κάνω δημοσιεύσεις στα social media. Με τις εξελίξεις όμως των τελευταίων ημερών, δεν μπορώ να μένω αμέτοχη. Ο πατέρας μου σ’ όλη τη του τη ζωή είχε και έχει ως οδηγό την προσήλωση στο Δίκαιο, συχνά με προσωπικό κόστος. Είμαι περήφανη για τη σημερινή ομιλία του, αλλά ακόμα περισσότερο που είμαι κόρη του», έγραψε στη σελίδα της στο Facebook .

Άδωνις Γεωργιάδης: Σκευωρία που έστησαν Τσιπρας-Παπαγγελόπουλος οι κατηγορίες εναντίον του

Σκευωρία κατασκευασμένη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο χαρακτήρισε την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis.

«Κεντρικό πρόσωπο της σκευωρίας είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ποιος είναι ο μηχανισμός; Το πρώτο πρόσωπο είναι η κυρία Παπασπύρου. Η Γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας διοίκησης. Παπασπύρου. Παπαγγελόπουλος και Τσίπρας έχουν στήσει αυτή την ιστορία. Απαιτώ από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ανοίξουν τα τηλέφωνα του κ. Παπαγγελοπούλου για να δούμε πόσες φορές μιλούσε με την κ. Τουλουπάκη και τι έλεγαν στο τηλέφωνο».

Ψευδομάρτυρες είναι σύμφωνα με εκείνον τα άτομα που έχουν καταθέσει τις κατηγορίες και μάλιστα είπε ότι είχε συμφωνηθεί καιρό πριν τι ακριβώς θα πουν.

Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την εξαίρεση του κ. Κουρουμπλή από την παραπομπή.

«Ο Τσίπρας δήλωσε ότι όποιος μιλάει για παραγραφή είναι ένοχος και μέχρι στιγμής οι μόνοι που μιλούν για παραγραφή είστε εσείς όσον αφορά την απιστία και τον κ. Κουρουμπλή».

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Μόνη λύση είναι οι εκλογές»

Καυτηριάζοντας την προσθήκη του ονόματός του στις 15 Ιανουαρίου είπε στην ομιλία του στη βουλη:

«Πολύ μίζερη η αναφορά στο όνομά μου. Η προσθήκη έγινε μάλλον από συνήθεια. Σας ευχαριστώ, γιατί με τον τρόπο αυτό με τοποθετήσατε στην πρώτη γραμμή της μάχης για την Δημοκρατία και το κράτος δικαίου»

Άλλα προβλήματα προσπαθεί να καλύψει η κυβέρνηση γι’ αυτό έβγαλε στο προσκήνιο το σκάνδαλο Novartis υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Στην οικονομία γλύφετε εκεί που φτύνατε».

Μονόδρομος για τον Βενιζέλο είναι οι εκλογές:

«Η επόμενη Βουλή σηκώνει μεγάλο θεσμικό βάρος για την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και την αποκάλυψη της μεγαλύτερης και πιο πρόχειρης σκευωρίας στην περίοδο της μεταπολίτευσης. Θα κατηγορηθείτε για εσχάτη προδοσία, για σφετερισμό της ιδιότητας του κρατικού λειτουργού για να αλλοιωθούν θεμελιώδεις θεσμοί του πολιτεύματος όπως η διάκριση των εξουσιών, προειδοποίησε τα μέλη της κυβέρνησης ο Ευάγγελος Βενιζέλος.»

 

Ανδρέας Λοβέρδος: «Aρχισυμμορίτης ο Τσίπρας»

Έντονη ήταν η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «αρχισυμμορίτη» τον πρωθυπουργό. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις κατά των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων ενώ ζήτησε να ανοίξουν οι λογαριασμοί του για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Για τις αναφορές της δικογραφίας στην σχέσης του με τον Κωνσταντίνο Φρουζή δήλωσε ότι κανείς από την εταιρεία Novartis δεν του είχε ποτέ ζητήσει τίποτα.

«Για αυτές τις αθλιότητες θα καθίσουν κάποιοι στο σκαμνί» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη χθεσινή του ομιλία. Μάλιστα δείχνοντας προς την Κυβέρνηση είπε ότι πρόκειται «για πολιτικούς μελλοθάνατους που παραπαίουν καθοδόν στις πολιτικές χωματερές της ιστορίας».

 

Γ. Στουρνάρας: Ψευδείς οι μαρτυρίες, πλήττουν βάναυσα τον θεσμό του διοικητή της ΤτΕ

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας αμφιταλαντεύτηκε αν θα έπρεπε να παρευρεθεί στη βουλή ωστόσο αποφάσισε να δώσει το παρόν ώστε να αποδείξει ότι ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας και η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ανεξάρτητοι.

«Οι αιωρούμενες ψευδείς κατηγορίες πλήττουν βάναυσα την τιμή και την αξιοπρέπειά μου. Σε σχέση με την πρόταση για την άσκηση δίωξης που με αφορά: Προτείνω να συσταθεί ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για το ενδεχόμενο αδίκημα της δωροδοκίας, που θα το εξετάσει και θα το στείλει στην Ολομέλεια».

«Ακόμη και αν οι ψευδολόγοι μάρτυρες δεν βγάλουν την κουκούλα, είναι ανάγκη η Βουλή να πει όχι στην πρόταση για μη δίωξη λόγω παραγραφής συγκρότησης της επιτροπής που ορίζει το Σύνταγμα προκειμένου να εξετάσει τις κατηγορίες» πρόσθεσε.

Την στήριξή του προς τη γυναίκα του δήλωσε από το βήμα της βουλής ενώ υποστήριξε ότι η προσπάθεια κατασυκοφάντησης της εταιρείας της στόχο έχει τον ίδιο. Η γυναίκα του, Λίνα Νικολοπούλου, διαθέτει εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της υγείας και έχει μπει στο στόχαστρο διάφορων δημοσιευμάτων επειδή η Novartis ήταν πελάτης της, όμως σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ με πολύ μικρή συμμετοχή στον τζίρο της εταιρείας.
«Όλα συμπεριλαμβάνονται στα πόθεν έσχες μας, τα οποία είναι πεντακάθαρα όλα αυτά τα χρόνια» υπογράμμισε.

 

Ανδρέας Λυκουρέντζος: « Όλα στο φως, δεν φοβάμαι τίποτα»

lykourentzos

Για «ευτελή ψευδομαρτυρία» έκανε λόγο ο Ανδρέας Λυκουρέντζος στην ομιλία του και ζήτησε να συσταθεί ειδική επιτροπή που θα αποκαλύψει την αλήθεια μόνο για εκείνον.

«Στη θητεία μου, ουδεμία απόφαση υπέγραψα σχετικά με την τιμολόγηση φαρμάκων, την έκδοση δελτίου τιμών ή την τιμολόγηση νέων φαρμάκων. Ουδεμία προσωπική σχέση είχα με φαρμακευτική εταιρεία, με οποιοδήποτε στέλεχος από την αγορά του φαρμάκου» γι’ αυτό και ξαφνιάζεται με την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis.

«Με αφορά η αποκάλυψη της αλήθειας. Για την προστασία της τιμής μου θα φτάσω μέχρι τέλος, όσος χρόνος κι όσος κόπος κι αν απαιτηθούν». Όλα στο φως, δεν φοβάμαι τίποτα, διότι δεν έχω κάνει τίποτα» είπε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος και πρότεινε την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου, το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών, της ηλεκτρονικής του αλληλογραφίας ακόμη και του σπιτιού του.

 

Γιώργος Κουτρουμάνης : «Έφυγα φτωχότερος και χρεωμένος από την πολιτική»

koutroumanis

«Ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχω με την συγκεκριμένη υπόθεση» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης ο οποίος με τη σειρά του ζήτησε να ανοίξουν τους λογαριασμούς του.
Ο χειρισμός της υπόθεσης Novartis παίρνει σαν τετελεσμένο ότι τα άτομα που έχουν κατηγορηθεί δεν είναι αθώα.

«Πολλοί αθώοι μπορούν να τυλιχτούν σε μια κόλα χαρτί από τους πολιτικούς τους αντιπάλους όταν οι υποθέσεις σαν αυτή χειρίζονται με αυτό ντον τρόπο» είπε χαρακτηριστικά.

 

Μάριος Σαλμάς: «Εγώ αποκάλυψα το σκάνδαλο»

salmas

Ο τελευταίος που θα έπρεπε να βρίσκεται στη θέση του υπόλογου λέει για το πρόσωπό του ο Μάριος Σαλμάς. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013 υποστήριξε ότι εκείνος αποκάλυψε το σκάνδαλο και κατέληξε να είναι και κατηγορούμενος από πάνω.

«Δέχτηκα βρώμικο πόλεμο, ο τζίρος της Novartis στην Ελλάδα έπεσε μέσα σε μία νύχτα, με χαρακτήρισαν έναν τρελό αναπληρωτή υπουργό που τα αλλάζει όλα, αλλά δεν το έκανα μόνο για τη Novartis, αλλά για όλες τις φαρμακευτικές εταιρίες και έτσι αρκετά φάρμακα οι ασθενείς τα αγόραζαν πια φτηνότερα»

Δημήτρης Αβραμόπουλος: «Είμαι αποφασισμένος να οδηγήσω τους συκοφάντες ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης»

avrampoulos

Ο κ. Αβραμόπουλος στο υπόμνημά του διατυπώνει την ανησυχία του να αντιμετωπίζονται οι Έλληνες πολιτικοί ως οργανωμένες εγκληματικές ομάδες αναφερόμενος στην επιλογή να μείνουν προστατευμένοι οι μάρτυρες.

«Υπερασπίζομαι αποκλειστικά την βαρύτατα προσβεβλημένη τιμή και υπόληψή μου, από ψεύδορκους, κατασκευασμένους μάρτυρες και πρακτικές που θίγουν την πολιτική και κοινωνική υπόστασή μου. Είμαι αποφασισμένος να οδηγήσω τους συκοφάντες ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Όσον αφορά τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης υπογράμμισε ότι την εποχή που ήταν ο ίδιος υπουργός Υγείας «ο έλεγχος αυτός ανήκε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εργασίας.

 

 

Με πληροφορίες από iefimerida.gr, ert.gr

Σχετικά άρθρα