Λίνα Νικολοπούλου: Η γυναίκα «σκάνδαλο» του Γιάννη Στουρνάρα- Η Novartis, τα 400.000€ από το ΚΕΛΠΝΟ και η δίκη με τον Βαξεβάνη

Ακόμη μία φορά το όνομα Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα είναι στην επικαιρότητα αφού εμπλέκετε στην υπόθεση Novartis. Αναφορά σε εκείνη και τις δυσκολίες που περνάει άδικα έκανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, την Τετάρτη στη συνεδρίαση της βουλής όταν τοποθετήθηκε πάνω στις κατηγορίες που τον εμπλέκουν στο σκάνδαλο. Όλα αυτά ενώ, ξεκίνησε στο Εφετείο η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, με τον Κώστα Βαξεβάνη.

Ποια είναι λοιπόν η Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα που έχει βρεθεί στο στόχαστρο διαφόρων δημοσιευμάτων αλλά και αντιμέτωπη με τη δικαιωσύνη;

Στην υπόθεση Novartis εμπλέκουν Στουρνάρα- Νικολοπούλου

Δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορίες βαραίνουν τη γυναίκα του Γιάννη Στουρνάρα. Από τη μεριά της επίθεση εξαπέλυσε σε όσους προσπαθούν να την εμπλέξουν μέσα από την γραπτή ανακοίνωσή που εξέδωσε.

«Για άλλη μια φορά επιχειρείται η εμπλοκή μου σε σκάνδαλο με στόχο αποκλειστικά τον σύζυγό μου Γιάννη Στουρνάρα, Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Αιτία για την Λίνα Νικολοπούλου είναι το γεγονός ότι «είναι ανεξάρτητος και τον ενδιαφέρει μόνο η ευημερία της Ελλάδας». Συνεχίζοντας ξεκαθάρισε: «Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να απειλήσει να καταστρέψει την οικογένειά μου, την τιμή μου και την υπόληψη μου. Θα περίμενε κανείς περισσότερη φαντασία στην εκστρατεία «δολοφονίας» χαρακτήρων και καταστροφής της εταιρείας μου.»

stournaras-2

Την στήριξή του προς τη γυναίκα του δήλωσε από το βήμα της βουλής ο Γιάννης Στουρνάρας ενώ υποστήριξε ότι η προσπάθεια κατασυκοφάντησης της εταιρείας της στόχο έχει τον ίδιο. Η γυναίκα του που έχει μπει στο στόχαστρο διάφορων δημοσιευμάτων επειδή η Novartis ήταν πελάτης της. Σύμφωνα όμως με τον διοικητή της ΤτΕ είχε πολύ μικρή συμμετοχή στον τζίρο της εταιρείας.

“Όλα συμπεριλαμβάνονται στα πόθεν έσχες μας, τα οποία είναι πεντακάθαρα όλα αυτά τα χρόνια” υπογράμμισε.

Αναφερόμενη μάλιστα σε προηγούμενη προσπάθεια εμπλοκής της σε σκάνδαλο τόνισε:

«Δεν τους οδήγησε πουθενά το κυνήγι των μαγισσών: οι συκοφαντίες για την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ, η εισβολή στα γραφεία της εταιρείας μου, οι συκοφαντίες για ψευδή «πόθεν έσχες»… Τι μένει; Η εμπλοκή μου στην «Υπόθεση Novartis». Εξόφθαλμο, χωρίς φαντασία, υποδηλώνει την απελπισία τους.»

 

Η μήνυση εναντίον του Βαξεβάνη

Η δικαστική διαμάχη έχει ξεκινήσει ανάμεσα στη Λίνα Νικολοπούλου και τον Κώστα Βαξεβάνη με αφορμή ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Documento. Το εν λόγω δημοσίευμα υπονοούσε ότι η εταιρεία της Λίνας Νικολοπούλου έπαιρνε χορηγίες φαρμακευτικών εταιρειών χωρίς αυτές να δικαιολογούνται. Επίσης υποστήριζε ότι το Υπουργείο Υγείας διέθεσε 400.000 ευρώ μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ για να μπορέσει να κάνει ανάθεση χωρίς διαγωνισμό.

Ως απάντηση στις κατηγορίες ήρθε η μήνυση της Λίνας Νικολοπούλου προς τον Κώστα Βαξεβάνη και τον Βασίλη Ανδριανόπουλο με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου. Ωστόσο το πρωτόδικο δικαστήριο μετέτρεψε το κατηγορητήριο σε απλή δυσφήμιση για την οποία θα αποφανθεί το Εφετείο.

 

Η εταιρεία της Λίνας Νικολοπούλου

 

Η Λίνα Νικολοπούλου είναι η γενική διευθύντρια της εταιρείας Mindwork Business Solutions. Στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων της εταιρείας βρίσκεται η διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων και οι συζητήσεις για την επιμέλεια ιατρικών εκδόσεων.

Η εταιρεία της Λίνας Νικολοπούλου δεν είναι μία μικρή εταιρεία αφού φαίνεται ότι πολυεθνικοί κολοσσοί στο χώρο του φαρμάκου είναι χορηγοί της.

 nikolopoulou-stournaras

Τα φοιτητικά χρόνια για το ζευγάρι Στουρνάρα

Η Λίνα Νικολοπούλου γνωρίστηκε με τον Γιάννη Στουρνάρα όταν ακόμα ήταν φοιτητές στην Αθήνα. Από τότε ξεκίνησε το ειδύλλιό τους το οποίο συνεχίστηκε στην Αγγλία όπου συνέχισαν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η Λίνα έκανε διδακτορικό στη Βιολογία ενώ ο Γιάννης έκανε μεταπτυχιακό και διδακτορικό στα Οικονομικα με ειδικότητα στην Οικονομική Θεωρία και Πολιτική.

stournaras-3

Αριστούχος ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας αφού τελείωσε με 9,5 το Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, με άριστα το μεταπτυχιακό του και χρειάστηκε μόνο έναν χρόνο για να ολοκληρώσει και το διδακτορικό του.
Στην Οξφόρδη έκανε διάφορες γνωριμίες μέσα από την ελληνική κοινότητα του πανεπιστημίου. Συμφοιτητής και συγκάτοικος του Στουρνάρα στην εστία ήταν ο Γιώργος Ζανιάς, πρώην υπουργός Οικονομικών αλλά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

nikolopoulou-stournaras-2

Μόλις θεσμοθετήθηκε ο πολιτικός γάμος το 1981 η Λίνα και ο Γιάννης πήγαν μαζί με ένα φιλικό τους ζευγάρι στο προξενείο και παντρεύτηκαν. Μπορεί σήμερα η ζωή του ζευγαριού να είναι μέσα στην άνεση αλλά τότε δεν είχαν πάει με κάποιο ακριβό αυτοκίνητο στον γάμο τους αλλα «με ένα νοικιασμένο Renault που χάλασε στον δρόμο». Μάλιστα γύρισαν πίσω με oτοστόπ.

Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο κόρες, τη Μυρτώ και τη Νεφέλη, οι οποίες έχουν επιλέξει να δοκιμάσουν την τύχη τους στο εξωτερικό όπου σπούδασαν και συνέχισαν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Συγκεκριμένα η Νεφέλη ζει και εργάζεται στην Αυστρία με τον άνδρα της, ενώ η Μυρτώ πήρε το πρώτο της πτυχίο στην Αγγλία.

Η βίλα τους στη Σύρο

Κάθε φορά που καταφέρνουν να βρεθούν οι τέσσερίς τους επιλέγουν να περνάνε όμορφες στιγμές στο αγαπημένο τους εξοχικό στην Σύρο. Η εξοχική βίλα βρίσκεται στην περιοχή τρία Λαγκόνια δίπλα από εκείνη του Γιάννου Παπαντωνίου. Τα μεγάλα ονόματα δεν λείπουν από τη συγκεκριμένη περιοχή αφού σε γειτονική κατοικία ζει η Κλοντίν Ριπέρ, πρώην συζύγου του γάλλου πρεσβευτή στην Αθήνα, Ζαν-Μορίς Ριπέρ. Μάλιστα το 2010 καλεσμένοι της ήταν ο ο Φρανσουά Ολάντ και η Βαλερί Τριερβελέρ το προηγούμενο προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας οι οποίοι λέγεται ότι εντάχθηκαν στην ευρύτερη παρέα μέσα από συγκεντρώσεις στο σπίτι του Γιάννου Παπαντωνίου.

ollant

Ο σύζυγός της Γιάννης Στουρνάρας

Toυ έδιναν το προσονήμιο “τσάροςτης οικονομίας. Οι συνεργάτες του τον περιέγραφαν ως έναν συστηματικό, πειθαρχημένο και ικανότατο διαπραγματευτή, αλλά παράλληλα έναν άνθρωπο ευγενικό και κοσμοπολίτη, που επιμένει στο ακατόρθωτο. Το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα δεν έχει μείνει έξω από την υπόθεση Novartis.

Ο τεχνοκράτης με πολυετή παραμονή στο δημόσιο γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Ο πατέρας του, Θανάσης, ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και εξορίστηκε μετά τον Εμφυλίου σε ξερονήσια, οπότε πέρασε πολλά καλοκαίρια μακριά του.

“Ο πατέρας μου, θυμάμαι -λέει ο Γιάννης Στουρνάρας- όταν ήταν να αγοράσω κάτι, είτε σουβλάκι, είτε μπουγάτσα, είτε ακόμα ακόμα παπούτσια, με πήγαινε στα καταστήματα που τα είχαν εαμίτες φίλοι του. Και όταν εγώ αναρωτιόμουν γιατί με πάει συνέχεια στους ίδιους, μου απαντούσε: είναι άνθρωποι που έχουν ανάγκη και πρέπει να τους στηρίξουμε”.

Φυσικά η πορεία του Γιάννη Στουρνάρα ουδεμία σχέση έχει με το παρελθόν του πατέρα του.

Σχετικά άρθρα