Αλέξανδρος Σταματιάδης: Ο 52χρονος επιχειρηματίας που πυροβόλησαν στην Κηφισιά. Η μάχη με τους ληστές, η μαρτυρία της γυναίκας του και η προσευχή του γιου του

Κατέληξε τελικά ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης ύστερα από επιπλοκή που παρουσίασε. Επί 19 ημέρες έδινε τη μάχη στο νοσοκομείο. Πρόκειται για τον επιχειρηματία που πυροβόλησαν εισβολείς μέσα στο ίδιο του το σπίτι στην Κηφισιά.

Στιγμές βγαλμένες από αστυνομικό θρίλερ έζησε η οικογένεια Σταματιάδη τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Απριλίου όταν δύο αδίστακτοι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι τους στην Κηφισιά και πυροβόλησαν τον 52χρονο Αλέξανδρο Σταματιάδη. Δύο φορές εξ επαφής πυροβόλησαν τον άτυχο επιχειρηματία ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή 20 Απριλίου. Ο επιχειρηματίας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και είχε υποβληθεί σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο 52χρονος που νοσηλευόταν διασωληνωμένος από τη Μεγάλη Δευτέρα παρουσίασε σοβαρή επιπλοκή παρά την σταθερή πορεία που είχε μέχρι πρότινος. Οι γιατροί είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο γι’ αυτή την επιπλοκή καθώς ο οργανισμός του Αλέξανδρου Σταματιάδη ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένος.

Πάμε να δούμε καρέ καρέ το χρονικό της ληστείας όπως και να ανακαλύψουμε ποιος ήταν ο 52χρονος επιχειρηματίας που έδωσε τη μάχη αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

stamatiadis-aleksandros

Η μάχη τους επιχειρηματία με τους δράστες και η μαρτυρία της γυναίκας του

Αρχικά οι δράστες προσπάθησαν να διαρρήξουν το διπλανό σπίτι που βρίσκεται στο ίδιο οικόπεδο και ανήκει στον αδερφό του θύματος. Όταν είδαν ότι ήταν ακατόρθωτο τότε κατευθύνθηκαν στο σπίτι του 52χρονου και παραβίασαν την πόρτα η οποία δεν ήταν ασφαλείας. Αρχικά έψαξαν το ισόγειο αλλά στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τα υπνοδωμάτια που βρίσκονται στον 1ο όροφο.

Η μαρτυρία της γυναίκας του Αλέξανδρου Σταματιάδη προκαλεί ανατριχίλα:

«Ήμουν στο κρεβάτι με τον σύζυγό μου. Ακούσαμε φασαρία και εκείνος σηκώθηκε να δει τι συμβαίνει. Δύο άτομα με κουκούλες μπήκαν στην κρεβατοκάμαρα. Ο ένας τον χτύπησε στο κεφάλι με κάτι σιδερένιο. Ο άντρας μου κάποια στιγμή επιτέθηκε στον έναν από τους δύο αγνώστους».

stamatiadis-aleksandros-kai-gynaika-tou

Την ίδια εικόνα περιγράφουν και οι αστυνομικοί οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι δράστες όρμησαν στον επιχειρηματία με σκοπό να τον ακινητοποιήσουν. Άλλωστε σύμφωνα με δημοσιεύματα υπάρχει η υποψία ότι οι δράστες ήθελαν να πιάσουν ομήρους για να μάθουν που υπάρχουν κρυμμένα χρήματα και τιμαλφή. Στη συνέχεια όταν εκείνος προέβαλε αντίσταση οι δράστες του επιτέθηκαν με διαρρηκτικό εργαλείο στο κεφάλι και τον έριξαν στο πάτωμα. Παρόλα αυτά ο Αλέξανδρος Σταματιάδης κατάφερε να σηκωθεί πάλι αλλά τον πυροβόλησε πισώπλατα ο ένας από τους δράστες.

Δείτε το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση του επιχειρηματία:

Τι αποκαλύπτει η αστυνομία

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τις αστυνομικές πηγές που επικαλείται: «οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι πυροβόλησαν τον 52χρονο επιχειρηματία μέσα στο σπίτι του, στην Κηφισιά, είναι σε πολύ καλό δρόμο. Οι δράστες είναι πιθανότατα αλλοδαποί, που μιλούν καλά ελληνικά». Αυτά είχαν τονίσει αστυνομικές πηγές στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων,  σχετικά με την αιματηρή ληστεία.

Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» το τμήμα Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών επιχειρεί να ξεχωρίσει το γενετικό υλικό και τα αποτυπώματα των αδίστακτων ληστών από τα αιματοβαμμένα ρούχα του 52χρονου επιχειρηματία. Οι πρώτες ενδείξεις έχουν ενθαρρυντικό πρόσημο όπως όλα δείχνουν.

achileas-stamatiadis-3

 

Η προσευχή που ανέβασε στο facebook ο γιος του…

Δεν χωράει ο νους τις στιγμές που έζησαν οι οικείοι άνθρωποι του Αλέξανδρου Σταματιάδη τόσο την ώρα της επίθεσης, όπου είδαν τον άνθρωπό τους αιμόφυρτο στο πάτωμα, όσο και τις στιγμές αγωνίας που πέρασαν όσο ήλπιζαν να διαφύγει τον κίνδυνο. Ο γιος του Αχιλλέας που άκουσε τη μητέρα του να τον φωνάζει αφού είχαν πυροβολήσει τον πατέρα του είναι φυσικό να παραμένει σοκαρισμένος. Αυτό είχε φανερώσει και η προσευχή που είχε αναρτήσει στο facebook τις πρώτες δύσκολες ώρες ύστερα από το συμβάν.

proseuchi

 achileas-stamatiadis

Η σύζυγος του 52χρονου απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους είχε πει: «Προσευχηθείτε για τον άντρα μου, ανάψτε ένα κερί για να γίνει καλά». Δυστυχώς ο σύζυγός της κατέληξε παρά τις προσχευχές της.

 

Ποιος ήταν ο Αλέξανδρος Σταματιάδης

Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης ήταν προέδρος της εταιρείας «Light Partners» η οποία έχει στο πελατολόγιο της μεγάλες εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως αεροδρόμια, νοσοκομεία, τράπεζες. Το γεγονός ότι το σπίτι ήταν ουσιαστικά ανοχύρωτο όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας έρχεται σε αντίθεση με την οικονομική επιφάνεια της οικογένειας. Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης ήταν γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιούνταν στον τομέα της ενέργειας και των κατασκευών. Η καταγωγή του ήταν από την Άνδρο ωστόσο γεννήθηκε στη Βιέννη.

Η γυναίκα του προέρχεται από τζάκι αφού είναι γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας της Χίου. Μαζί με τον σύζυγό της είχαν έντονη κοινωνική δραστηριότητα. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει τρία παιδιά. Μόνο ο 18χρονος Αχιλλέας φαίνεται ότι βρισκόταν στο σπίτι στην Κηφισιά εκείνο το βράδυ που η οικογένειά του βίωσε τον τρόμο. Ο Αχιλλέας γεννήθηκε στο Κέιμπριτζ στη Μασαχουσέτη και σύμφωνα με τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook από τον Σεπτέμβρη έως και τον Δεκέμβρη βρισκόταν στο Harvard για σπουδές.

Όπως μαρτυρούν οι κάτοικοι της Κηφισιάς ο Αλέξανδρος Σταματιάδης και η οικογένειά του δεν προκαλούσαν ποτέ παρά την οικονομική τους επιφάνεια. Μάλιστα τον 52χρονο τον περιέγραψαν ως έναν αγαπητό άνθρωπο, χαμηλών τόνων.

Δείτε παρακάτω βίνετο με φωτογραφίες του επιχειρηματία:

Η έρευνα συνεχίζεται…

Η κατάθεση της γυναίκας του θύματος έχει δώσει μία κατεύθυνση στις αρχές. Όπως είπε στην αστυνομία οι δράστες ήταν μετρίου αναστήματος, φορούσαν μαύρα ρούχα και μιλούσαν ελληνικά.

Αυτό που περίμεναν οι αστυνομικοί είναι το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που υπάρχει στα σπίτια της περιοχής. Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του αδερφού του θύματος δεν μπόρεσε να προσφέρει κάτι στις Αρχές, καθώς οι εικόνες είναι σκοτεινές ενώ οι ληστές φορούν κουκούλες τύπου full face.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής εκτιμούν ότι πρόκειται για σεσημασμένους ληστές αλλοδαπούς οι οποίοι πιθανότατα έχουν έδρα τη Δυτική Αττική. Το βέβαιο είναι ότι η εισβολή στο σπίτι ήταν προσχεδιασμένη και καθόλου τυχαία. Αυτό που προσέλκυσε τους κουκουλοφόρους στο συγκεκριμένο σπίτι, πέρα από την οικονομική άνεση των ιδιοκτητών, ήταν και η απουσία μέτρων ασφαλείας. Μοναδικός φύλακας ήταν το λυκόσκυλο της οικογένειας το οποίο δεν αντέδρασε καθόλου γιατί όπως όλα δείχνουν είχε ναρκωθεί από τους ληστές με αναισθητικό σπρέι.

 

Σχετικά άρθρα