Πώς θα χάσεις κιλά χωρίς γυμναστική!

Γενικότερα, σύμφωνα με τους ειδικούς, στην προσπάθεια σου να χάσεις βάρος η γυμναστική αντιπροσωπεύει το 20% και η διατροφή το 80%. Όπως και να έχει, σημαντικό ρόλο παίζουν παράλληλα η ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι και η θετική διάθεση.

Επειδή, όμως, μπορεί να μην είσαι ιδιαίτερα αθλητικός τύπος και να μην έχεις τη διάθεση ή και τον χρόνο να κάνεις γυμναστική ή κάποιο σπορ παράλληλα με την διατροφή σου, τότε καλό θα είναι να προσαρμόσεις με τέτοιον τρόπο τη δίαιτά σου, ώστε να δεις θετικά και μόνιμα αποτελέσματα τόσο στο σώμα σου, όσο και στην γενικότερή σου ψυχολογία.

Παρακάτω, μπορείς να διαβάσεις σε ποια σημεία θα πρέπει να εστιάσεις τη διατροφή σου, ώστε να χάσεις τα κιλά που θέλεις χωρίς γυμναστική, ενόψει και του καλοκαιριού και των εξόδων σου στην παραλία.

Προγραμμάτισε τα γεύματά σου

Για να μπορέσεις να χάσεις κιλά χωρίς να κάνεις γυμναστική, καλό θα είναι να ρυθμίσεις τα γεύματά σου, χωρίς απαραίτητα να καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες φαγητού. Μπορείς για παράδειγμα να φας ένα καλό και υγιεινό πρωινό και μετά να προγραμματίσεις το γεύμα σου την ώρα που εσύ θεωρείς ότι θα είναι καλύτερο για σένα, ώστε να προλάβεις και το αίσθημα της πείνας που μπορεί να σε κάνει να φας υπερβολικά. Αυτές τις ώρες φαγητού θα πρέπει να τις τηρείς καθημερινά.

Προτίμησε το ψάρι και το άσπρο κρέας

Αντί για κόκκινο κρέας, καλό θα είναι να προτιμάς στα γεύματά σου το ψάρι ή το άσπρο κρέας του κοτόπουλου. Οι επιλογές αυτές περιέχουν όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό σου θρεπτικά στοιχεία, ενώ έχουν και πολύ χαμηλά ποσοστά λιπαρών, κάτι που βοηθάει να μην συσσωρεύεται λίπος στο σώμα σου.

Βάλε… χρώμα στο πιάτο σου

Εφόσον γεμίζεις το πιάτο σου είναι καλό σε αυτό να υπάρχει ποικιλία, αναφορικά με τις τροφές που επιλέγεις. Εκτός δηλαδή από το ψάρι ή το κοτόπουλο, βάλε κάποια λαχανικά ή τροφές με άμυλο ή και όσπρια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ιδανικό είναι στο γεύμα σου να περιέχονται τροφές τριών «χρωμάτων».

Ξεκίνα τη μέρα σου με νερό

Μόλις ξυπνήσεις το πρωί θα πρέπει να πιείς δύο ποτήρια νερό. Αυτό θα βοηθήσει τα μέγιστα στην καλή λειτουργία του πεπτικού σου συστήματος, που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια για απώλεια κιλών. Μάλιστα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι εάν το πεπτικό σου σύστημα λειτουργεί σωστά, τότε ακολουθεί και το υπόλοιπο σώμα σου.

Κινήσου πριν το φαγητό

Καλό θα είναι πριν το γεύμα σου να κινηθείς για 20 λεπτά, είτε κάνοντας ένα πιο γρήγορο περπάτημα είτε ανεβαίνοντας σκάλες. Με τον τρόπο αυτό ενεργοποιείς τον μεταβολισμό σου, ενώ βοηθάς το λίπος να μετατραπεί σε μυς.

«Άκου» το σώμα σου

Την ώρα του γεύματος είναι καλό να «ακούς» το σώμα σου, λένε οι ειδικοί. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν πρέπει να τρως μηχανικά μέχρι να αδειάσεις το πιάτο σου, αλλά να είσαι «παρούσα» και να αντιληφθείς πότε το σώμα σου στέλνει το δικό του… σήμα ότι είναι χορτάτο.

Μην ζυγίζεσαι πάνω από μια φορά την εβδομάδα

Οι ειδικοί συστήνουν να μην ζυγίζεσαι περισσότερες από μια φορές την εβδομάδα. Ο λόγος είναι ότι εάν το κάνεις σχεδόν καθημερινά η απώλεια βάρους θα σου γίνει εμμονή και είναι πολύ πιθανό να «δαιμονοποιήσεις» την τροφή, με αποτέλεσμα να χαλάσεις τη διατροφική σου ισορροπία και να μην έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις.

Θέσε έναν στόχο

Βάλε έναν στόχο αναφορικά με τα κιλά σου και προσηλώσου στο να τον πετύχεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να μην…. παρεκκλίνεις της πορείας σου και υποκύψεις στους διατροφικούς πειρασμούς που μπορεί να εμφανιστούν μπροστά σου.

Με πληροφορίες από e-sante.fr

Σχετικά άρθρα