Ρίτσαρντ Γκιρ: Ο γκριζομάλλης ηθοποιός που περνάει 33 χρόνια τη μέλλουσα γυναίκα του- Το «Επάγγελμα: Ζιγκολό», η δικαστική διαμάχη με την πρώην του και ο βουδισμός

Τα νέα για τον γάμο του Ρίτσαρντ Γκιρ με την κατά 33 χρόνια μικρότερη του Alejandra Silva κυκλοφόρησαν γρήγορα και σκόρπισαν στεναχώρια στις φανατικές θαυμάστριές του που ήθελαν τον γοητευτικό ηθοποιό ελεύθερο και ωραίο. Για τρίτη φορά ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας ο γκριζομάλλης Ρίτσαρντ Γκιρ παρά τα 68 του χρόνια με την 35χρονη όμορφη ισπανίδα Alejandra.
Η σύντροφός του είναι διαφημίστρια, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επιχειρηματίας ενώ η περιουσία της προέρχεται από τις δραστηριότητές της στην Ισπανία. Πιο συγκεκριμένα ασχολείται με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και μάλιστα διαχειρίζεται μια έπαυλη στο Ποζιτάνο της Ιταλίας. Φυσικά βοηθάει και το γεγονός ότι πατέρας της είναι ο αντιπρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης. Η πανέμορφη Alejandra που όπως φαίνεται έχει πάρει τα μυαλά του Ρίτσαρντ Γκιρ είναι μητέρα ενός αγοριού που έχει αποκτήσει από τον προηγούμενο γάμο της με τον Αμερικανό μεγιστάνα Γκόβιντ Φρίντλαντ. Σίγουρα όσοι έχουν καλή μνήμη θυμούνται και τον δεσμό που είχε με τον Ρομπέρτο Κάρλος.

richard-gere-alejandra-silva
Τα τελευταία 3 χρόνια ο Ρίτσαρντ Γκιρ έχει βρει το λιμάνι του στο πρόσωπο της Alejandra η οποία όχι μόνο μιλάει 5 γλώσσες αλλά ασχολείται και με τη φιλανθρωπία με επίκεντρο τους άστεγους. Σε κοινό τόπο φαίνεται ότι βρίσκεται με τον Ρίτσαρντ Γκιρ αφού κι εκείνος είναι ακτιβιστής. Τον Μάιο του 2017 το ζευγάρι ξεκίνησε ένα πρότζεκτ για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Μαδρίτης Nino Jesus. Οι ανθρωπιστικές δράσεις έφεραν το ζευγάρι κοντά, όπως οι ίδιοι έχουν εξομολογηθεί.

richard-gere-alejandra-silva-2
Όταν είχε ερωτηθεί σε συνέντευξή της στο περιοδικό Hello! η Alejandra τι ερωτεύτηκε στο πρόσωπο του Ρίτσαρντ Γκιρ είπε ότι ο «χαρακτήρας και ο τρόπο ζωής του» ήταν που την γοήτευσαν γιατί δεν είχαν καμία σχέση με το πρότυπο που κυριαρχεί στο Χόλυγουντ.
Σίγουρα όλες έχουμε δει ξανά και ξανά την ταινία με την οποία έχουμε ταυτίσει τον Ρίτσαρντ Γκιρ, το Pretty Woman, ευελπιστώντας να μπορούσαμε να βρεθούμε ως δια μαγείας στη θέση της Τζούλια Ρόμπερτς …
Πάμε να δούμε τη διαδρομή του ηθοποιού τόσο την επαγγελματική όσο και την προσωπική του περιπλάνηση πριν πάρει την απόφαση να ενώσει τη ζωή του με τη νεαρή Alejandra Silva.

Γιος ενός ασφαλιστή και μιας νοικοκυράς

 

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια. Πατέρας του ήταν ο Χόμερ Τζορτζ Γκιρ ο οποίος ήταν ασφαλιστής και μητέρα του η Ντόρις Αν η οποία ασχολούνταν με τα οικιακά. Οι γονείς του ήταν απόγονοι των πρώτων αποίκων που ξεκίνησαν από την Αγγλία. Το 1967 τελείωσε το λύκειο. Εκεί έδειξε τα πρώτα καλλιτεχνικά δείγματα αφού διέπρεψε στη μουσική παίζοντας τρομπέτα αλλά και στη γυμναστική. Μάλιστα πήρε υποτροφία χάρη στη γυμναστική για να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης. Εκεί ξεκίνησε να σπουδάζει φιλοσοφία αλλά δεν αποφοίτησε αφου τα παράτησε μετά από δύο χρόνια.

richard-gere-3

Η ταινία «Επάγγελμα: Ζιγκολό» έδωσε ώθηση στην καριέρα του

 

Η καριέρα του Γκιρ ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 ωστόσο άρχισε να γίνεται γνωστός ύστερα από την ταινία «Επάγγελμα: Ζιγκολό» αλλά και το αισθηματικό δράμα «Ιπτάμενος και Τζέντλεμαν» το οποία είχε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Καμπή στην καριέρα του θα έρθει μετά το 1982 μέχρι που ήρθε το Pretty Woman αλλά και η ταινία «Εσωτερικές Υποθέσεις» που έσωσαν την επαγγελματική του πορεία. Αυτό που ίσως δεν είναι ευρύτερα γνωστό είναι ότι ο ηθοποιός έχει γράψει το μουσικό θέμα του Pretty Woman και μάλιστα ο ίδιος παίζει το κομμάτι στο πιάνο.

 

Ακολούθησαν και άλλες ταινίες ενώ ανανέωσε το ραντεβού του με την Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία «Η νύφη το έσκασε». Για την ερμηνεία του στο Σικάγο κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα α’ ανδρικού ρόλου στην κατηγορία κωμωδία ή μιούζικαλ. Δεν ξεχνάμε τη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία του το 2004 στην αισθηματική κομεντί «Shall We Dance» όπου συναντήθηκε στην μεγάλη οθόνη με την υπέροχη Σούζαν Σάραντον αλλά και την αισθησιακή Τζένιφερ Λόπεζ. Τότε οι εισπράξεις έφτασαν τα 170 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως!

richard-gere-golder-globe
Ο Ρίτσαρντ Γκιρ κερδίζει τη Χρυσή Σφαίρα α’ ανδρικού ρόλου

Φυσικά δεν ξεχνάμε ότι το περιοδικό People το 1999 ονόμασε τον γκριζομάλλη ηθοποιό “Τον Πιο Σέξι Άντρα” χαρακτηρισμό με τον οποίο θα συμφωνούσαν πολλές.

richard-gere-2

Οι γυναίκες που γοήτευσε ο Ρίτσαρντ Γκιρ

Ο πρώτος γάμος του Ρίτσαρντ Γκιρ ήταν με τη Σίντι Κρόφορντ με την οποία έμεινε για τέσσερα χρόνια από το 1991 ως το 1995. Η Σίντι Κρόφορντ είχε μόνη της παραδεχτεί αργότερα ότι ο γάμος δεν μπόρεσε να διαρκέσει λόγω της ανωριμότητάς της. Μην ξεχνάμε ότι εκείνη ήταν μόλις 22 χρονών και ότι η διαφορά της με τον Ρίτσαρντ Γκιρ άγγιζε σχεδόν τα 20 χρόνια. Μπορεί να μην κατάφεραν να συμβιώσουν ωστόσο η ίδια είχα παραδεχτεί ότι είχε μάθει πολλά από εκείνον.

cindy-crawford
Cindy Crawford

Ο γιος του Ρίτσαρντ Γκιρ, Χόμερ Τζέιμς Τζίγκμε Γκιρ, είναι καρπός του δεύτερου γάμου του με την Κάρεϊ Λόουελ. Η Κάρεϊ είναι μοντέλο και ηθοποιός και από ότι φαίνεται προτιμούσε μία ζωή μέσα στα φώτα της δημοσιότητας σε αντίθεση με τον επί 11 χρόνια σύζυγό της ο οποίος είχε ασπαστεί τον βουδισμό και ήθελε να ακολουθήσει έναν πιο μοναχικό τρόπο ζωής.

carey-lowell-richard-gere
Carey Lowell και Richard Gere

Οι κακές γλώσσες έλεγαν τότε ότι ο Ρίτσαρντ Γκιρ ένα χρόνο πριν τον χωρισμό τους είχε πέσει σε πολλές ατασθαλίες φλερτάροντας συνεχώς. Ο χωρισμός τους έφερε την πρώτη διαμάχη που είχε στο επίκεντρο την επιμέλεια του γιου τους. Αργότερα η δικαστική τους διαμάχη αναλώθηκε στο μοίρασμα της περιουσίας του ζευγαριού. Μάλιστα ο Ρίτσαρντ Γκιρ σε συνεδρίαση του δικαστηρίου είχε εμφανιστεί εκνευρισμένος και είχε σπρώξει έναν φωτορεπόρτερ. Το διακύβευμα αφορούσε τη μοιρασιά της περιουσίας τους που ξεπερνούσε τα 100 εκατομμύρια δολάρια! Μόνο το σπίτι τους άξιζε 65 εκατομμύρια…

carey-lowell-richard-gere-2
Carey Lowell και Richard Gere

Πριν τους γάμους του ο Ρίτσαρντ Γκιρ είχε σχέση με την ηθοποιό Penelope Milford, την πρώην γυναίκα του Πρίσλει Priscilla Ann Presley αλλά και με την Kim Basinger. Σίγουρα πολλές παραπάνω είναι οι γυναίκες που σαγήνευσε με την γοητεία του ο Ρίτσαρντ Γκιρ.

kim-basinger

Η πολιτική και ακτιβιστική δράση του Ρίτσαρντ Γκιρ

 

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ δεν είναι απών από την πολιτική πραγματικότητα της χώρας του. Η δράση του είναι γνωστή σε διάφορα πεδία. Έχει ταχθεί υπέρ της ανεξαρτησίας του Θιβέτ. Έχει συμμετάσχει σε καμπάνιες με θέμα την οικολογία αλλά και την ενημέρωση για το AIDS.

Το 2010, ο Gere δήλωσε ότι ο πόλεμος στο Ιράκ είχε την στήριξη του αμερικάνικου λαού και ότι η κυβέρνηση του George W. Bush εξανάγκασε τους πολίτες να συμφωνήσουν με την απόφαση. Αποκάλεσε τον Τζορτζ Μπους πολύ “φτωχό” πρέδρο.

richard-gere-politics

“Λυπάμαι πολύ για το τι έκαναν οι ΗΠΑ στο Ιράκ. Αυτός ο πόλεμος ήταν μια τραγωδία για όλους. Ελπίζω ότι ο λαός του Ιράκ θα μπορέσει να ανοικοδομήσει τη χώρα του”, είχε δήλωσει ο Γκιρ σε συνέντευξη Τύπου που είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Καΐρου.

Λίγα χρόνια αργότερα το 2016 είχε ανοιχτά στηρίξει τη Χίλαρι Κλίντον δωρίζοντας 2.700 δολάρια στην καμπάνια της.

Σχετικά άρθρα