Μαρίνα Βερνίκου: Η πανέμορφη κουμπάρα της Χριστίνας Μπόμπα που κατάγεται από οικογένεια εφοπλιστών- Ο υφυπουργός πατέρας της, τα ταξίδια σε 115 χώρες και η φωτογραφία της με τη Νικόλ Κίντμαν

Είναι όμορφη, είναι πετυχημένη, είναι καλλιτέχνης, είναι πλούσια και είναι η κουμπάρα της Χριστίνας Μπόμπα. Όλη η προσοχή μπορεί να έχει πέσει στον γαμπρό Σάκη Τανιμανίδη και τη… γυναίκα του ωστόσο δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η Μαρίνα Βερνίκου, η κουμπάρα του ζευγαριού. Πώς θα μπορούσε άλλωστε… Μία γνωριμία μαζί της θα σας πείσει ότι σίγουρα πρόκειται από εκείνες τις γυναίκες που δεν περνούν απαρατήρητες το αντίθετο!

Μάλιστα η φωτογραφία που ανέβασε την Τετάρτη με την Νικόλ Κίντμαν στα social media μπορούμε να πούμε ότι εντυπωσίασε τους πάντες. Πριν πάμε να συστηθούμε όμως με την Μαρίνα Βερνίκου να δούμε πώς έγινε η συνάντηση με την ηθοποιό του Χόλιγουντ. Τόσο η Μαρίνα Βερνίκου όσο και η Νικόλ Κίντμαν ταξίδεψαν στη Ρωσία για τον ίδιο λόγο, καθώς ήταν καλεσμένες μεγάλης εταιρίας ρολογιών που γιόρταζε την νέα της σειρά. Η συνάντηση με τη διάσημη ηθοποιό έγινε την ώρα που η Μαρίνα Βερνίκου έπινε το τσάι της.

Είναι αλήθεια ότι με μεγάλη περιέργεια ψάξαμε τη ζωή της κουμπάρας της Χριστίνα Μπόμπα, Μαρίνας Βερνίκου, και θα σας την παρουσιάσουμε εν συντομία παρακάτω. Λέμε εν συντομία όχι επειδή δεν υπάρχουν πολλά να πούμε, αλλά αντιθέτως επειδή υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες τόσο για την ίδια όσο και για την οικογένειά της.

When fashion met photography @marinavernicos x @the_fashion_lab @chrismpo

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marina Vernicos (@mvernicos) στις

Η Μαρίνα Βερνίκου είναι η κόρη του Γιώργου Βερνίκου και της Ντέμης Βεζυρούλη. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Νοεμβρίου του 1976. Έχει σπουδάσει επικοινωνία στο Emerson College της Βοστόνης αλλά η αγάπη της για τη φωτογραφία την οδήγησε στο Παρίσι όπου σπούδασε το αντικείμενο. Το 1999 ένα χρόνο μετά από το ταξίδι στο Παρίσι θα επιστρέψει στην Αμερική για να σπουδάσει αυτή τη φορά Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Extension School του Harvard.

Στις αρχές του 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε στη διαφημιστική εταιρεία Lowe Lintas Group Greece για έναν χρόνο. Έπειτα άρχισε τη συνεργασία της με την εταιρεία Vernicos Yachts στην οποία πρόεδρος είναι ο πατέρας της Γιώργος Βερνίκος.

marina-vernikou-christina-boba
Instagram/ mvernicos

Η αγάπη της για τη φωτογραφία

 

Η πρώτη της έκθεση έγινε το Νοέμβριο του 2001 και είχε ιδιαίτερη επιτυχία. Από τότε έχουν ακολουθήσει κι άλλες, όπως είναι φυσικό, αφού η φωτογραφική μηχανή θα λέγαμε ότι είναι προέκταση του χεριού της Μαρίνας Βερνίκου.

Πώς όμως προέκυψε η ενασχόλησή της με τη φωτογραφία; Ο άνθρωπος που την ώθησε προς τα εκεί θα λέγαμε ότι ήταν ο πατέρας της. Άλλωστε είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο στη ζωή της και την επηρέασε πάρα πολύ σε όλα τα επίπεδα. Εκείνος λοιπόν της αγόρασε φωτογραφική μηχανή όταν ακόμα η Μαρίνα ήταν μαθήτρια στο Δημοτικό. Όπως έχει εξομολογηθεί σε συνεντεύξεις της από τότε δεν έχει σταματήσει να φωτογραφίζει. Η ενασχόληση της επαγγελματικά με τη φωτογραφία ίσως ήταν φυσικό επακόλουθο. Το γεγονός όμως που την ώθησε να το σκεφτεί σοβαρά ήταν η πεποίθηση ενός φίλου της μητέρας της που επέμενε ότι πρέπει να κάνει έκθεση.

marina-vernikou-2
Instagram/ mvernicos

«Η φωτογραφία με βοηθάει να μαθαίνω τον κόσμο γύρω μου και είναι ένα διαβατήριο κατανόησης. Φωτογραφίζω τη θάλασσα, προσπαθώντας να αποκαλύψω εκείνες τις ευαισθησίες που συντροφεύουν τις μυστικές μου στιγμές.» έχει εξομολογηθεί στο παρελθόν.

marina-vernikou
Instagram/ mvernicos

Έχει ταξιδέψει σε πάνω από 100 χώρες!

Την αγάπη για τα ταξίδια τής την εντρύφησε ο πατέρας της, ο οποίος την έπαιρνε μαζί του από τότε που ήταν πολύ μικρή. Το ταξίδι από τα παιδικά της χρόνια που της χαράχτηκε έντονα στη μνήμη ήταν η πρώτη φορά που πήγε στην Ινδία. Την αγάπη για τα ταξίδια μοιράζεται και με τον σύζυγό της, Μίλτο Καμπουρίδη, με τον οποίο όποτε βρίσκει την ευκαιρία ταξιδεύει σε νέους προορισμούς. Τόσο η δική τους αγάπη για τα ταξίδια όσο και του φίλου τους, Αχιλλέα Ιωακειμίδη, τους οδήγησε να φτιάξουν όλοι μαζί μία εφαρμογή η οποία μετράει τις χώρες που έχεις επισκεφθεί και σου επιτρέπει να ανεβάζεις φωτογραφίες, να κρατάς σημειώσεις για τα διαφορετικά μέρη και να αλληλεπιδράς με φίλους σου.

marina-vernikou-3
Instagram/ mvernicos

Αγαπημένοι της προορισμοί είναι η Ανταρκτική ,η Ναμίμπια, το Μπουτάν, η Αιθιοπία, η Βιρμανία ενώ αξέχαστο θα της μείνει το ταξίδι της στη Γαλλική Πολυνησία. Από το σύμπλεγμα νησιών ωραιότερο είναι η Μπόρα Μπόρα, κατά τη γνώμη της Μαρίνας Βερνίκου. Τόσο εκείνη όσο και τα παιδιά της δεν μπορούσαν να πιστέψουν την ομορφιά της θάλασσας αλλά και το γεγονός ότι βίωσαν την εμπειρία του να κολυμπάνε δίπλα σε καρχαρίες!

Μπορεί να έχει ταξιδέψει σε πάνω από 100 χώρες ωστόσο για εκείνη το ωραιότερο μέρος στον κόσμο είναι η Σίφνος από την οποία κατάγεται.

marina-vernikou-4
Instagram/ mvernicos

Ο κεραυνοβόλος έρωτάς της με τον επιχειρηματία Μίλτο Καμπουρίδη

Η γνωριμία της με τον σύζυγό της έγινε μέσω κοινών φίλων στα τέλη του 2003. Ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος πράγμα που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν πέρασε πολύς καιρός μέχρι να αποφασίσουν να περάσουν τη ζωή τους μαζί. Στις 18 Ιουνίου του 2005 έγινε ο γάμος της Μαρίνας Βερνίκου με τον Κύπριο επιχειρηματία, Μίλτο Καμπουρίδη.

Πώς άλλωστε θα μπορούσε να αρνηθεί η Μαρίνα την πρόταση γάμου που της έκανε ο αγαπημένος της; Ο Μίλτος Καμπουρίδης επέλεξε να τη ζητήσει σε γάμο ενώ πετούσαν με ελικόπτερο πάνω από το ηφαίστειο της Σαντορίνης. Σήμερα απολαμβάνουν την οικογενειακή ζωή μαζί με τα τρία παιδιά τους. Μπορεί και οι δύο να είναι πολυάσχολοι ωστόσο φροντίζουν να περνάνε χρόνο μαζί τους.

Blessed to be #home #Sifnos

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marina Vernicos (@mvernicos) στις

Ο πατέρας της Γιώργος Βερνίκος

Ο πατέρας της Γιώργος Βερνίκος κατάγεται από εφοπλιστική οικογένεια της Σίφνου. Η ενασχόληση της οικογένειας με τον χώρο της ναυτιλίας έχει τις ρίζες της στην Κωνσταντινούπολη του 19ου αιώνα. Η οικογένειά του μετέφερε την επιχειρηματική της δραστηριότητα στον Πειραιά το 1920. Ο πατέρας του, ήταν εφοπλιστής και βουλευτής της Ένωσης Κέντρου. Από την πλευρά της μητέρας του, Μαρίνας Κανάκη, έχει καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης. Στα μαθητικά του χρόνια πήγε στο Λεόντειο Λύκειο. Οι σπουδές του ξεκίνησαν από το Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου σπούδασε Οικονομικά και αργότερα φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου της Αγγλίας.

Ήταν ο άνθρωπος που έφερε τον θαλάσσιο ελληνικό τουρισμό στην Ελλάδα μέσω της εταιρείας Vernicos Yachts που ιδρύθηκε το 1975 και είναι Πρόεδρος της. Επίσης η εν λόγω επιχείρηση ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που εκμεταλλεύτηκε σκάφη αναψυχής και μπήκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

marina-vernikou-giwrgos-vernikou
Instagram/ mvernicos

Ο Γιώργος Βερνίκος έχει διατελέσει διοικητικό μέλος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (ΟΚΕ) και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Υπήρξε επίσης συνδημιουργός και πρώτος Πρόεδρος της εταιρίας “Attica Group” που με πρωτοποριακές κινήσεις συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό του ελληνικού ακτοπλοϊκού στόλου.

Ο Γιώργος Βερνίκος ήταν συνιδρυτής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace που άνοιξε το 1990, στο οποίο διετέλεσε Πρόεδρος μέχρι τον Ιούνιο του 2012 όταν και παραιτήθηκε για να γίνει υφυπουργός Ναυτιλίας στην τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά.

A big thank you to Sky Lounge magazine ???? ???? cover @gmalek

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marina Vernicos (@mvernicos) στις

Σχετικά άρθρα