5 προς 2: Η δίαιτα για να χάσεις σίγουρα κιλά!

Δεν είναι κλάσμα, δεν είναι μαθηματικές πιθανότητες… Η δίαιτα 5 προς 2 είναι η επανάσταση στη δίαιτα, η μέθοδος που θα σε βοηθήσει όχι μόνο να χάσεις κιλά, αλλά και να προστατεύσεις την υγεία σου. Το καλύτερο της όλης υπόθεσης είναι ότι μπορείς να τρως ό, τι θέλεις (φυσικά, πάντα σε λογικές ποσότητες), 5 μέρες την εβδομάδα. Όμως, για 2 μέρες θα τρως μόνο το 25% την κανονικής μερίδας που τρως καθημερινά.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που έγινε πρόσφατα στις ΗΠΑ, οι πιθανότητες η δίαιτα αυτή αποτελεί «ασπίδα» για τον οργανισμό απέναντι στα καρδιαγγειακά νοσήματα, συγκριτικά με εκείνους που επιλέγουν την τακτική-δίαιτα «μετράω θερμίδες».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρακτικά στη δίαιτα 5 προς 2 καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες, επομένως χάνεις και κιλά.

Προσοχή! Τι δύο μέρες που τρως, λιγότερο, δηλαδή το 25% της κανονικής σου μερίδας, δεν σημαίνει ότι δεν τρως καθόλου.

Τι να τρως; Στη δίαιτα 5 προς 2 προτείνεται να τρως κυρίως λαχανικά και μικρές μερίδες από άπαχο κρέας, ψάρι ή αυγά. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι σούπες με χαμηλές θερμίδες που μπορεί να αποτελέσουν τον βασικό παράγοντα για να έχει θετική κατάληξη η προσπάθειά σου να χάσεις κιλά.

Είναι ασφαλής μέθοδος; Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι εφόσον είσαι υγιής μπορείς να την εφαρμόσεις άφοβα. Επίσης, οι δύο μέρες με λιγότερες θερμίδες μπορούν να είναι συνεχόμενες. Προσοχή! Δεν ενδείκνυται για εγκύους και παιδιά, που έχουν ανάγκη από όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά στοιχεία των γευμάτων τους, καθώς και για όσους πηγαίνουν τακτικά στο γυμναστήριο και χρειάζονται συγκεκριμένη διατροφή. Επίσης, ποτέ δεν θα πρέπει να μειώνεις τις θερμίδες περισσότερες από δύο μέρες σερί.

Είναι αποτελεσματική; Αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης δίαιτας, γενικά η διακοπτόμενη πρόσληψη θερμίδων έχει αποδειχθεί, κατά τους ειδικούς, ότι είναι λειτουργική και αποτελεσματική σε μεγάλο βαθμό. Κι αυτό, γιατί ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και βοηθάει στην πιο γρήγορη καύση του λίπους. Ειδικά μεταξύ των ανδρών που την εφαρμόζουν, είναι πιο εύκολη η απώλεια κιλών και λίπους. Μάλιστα, μέσα στις πρώτες 1-3 εβδομάδες τα αποτελέσματα είναι εμφανή, κάτι που ως γνωστό παίζει σημαντικό ρόλο και στην ψυχολογία μας από την στιγμή που μπαίνουμε στη διαδικασία της δίαιτας και θέλουμε να δούμε σχετικά σύντομα κάποια αποτελέσματα.

Το αν θα την κρατήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα ή αν θα το κάνεις για συγκεκριμένες περιόδους είναι ζήτημα του καθενός ξεχωριστά.

Ειδικότερα, η δίαιτα 5 προς 2 είναι η ιδανική για όσους ήδη τρώνε υγιεινά και μπορεί να δυσκολέψει αρκετά όποιον τη δοκιμάσει χωρίς να έχει…ιστορικό υγιεινής διατροφής.

Ποια τα οφέλη για την υγεία μας; Η δίαιτα 5 προς 2 βοηθάει, εκτός από την πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων και στην πρόληψη ενάντια στον καρκίνο, ενώ συμβάλλει και στην καλή κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό.

Φυσικά, πριν την εφαρμόσει κανείς καλό θα είναι να επισκεφθεί τον γιατρό του, ώστε να του δώσει και τις απαραίτητες κατευθύνσεις.

Πηγή: womenshealthmag.com

 

 

Σχετικά άρθρα