Ποια είναι η 22χρονη που πέταξε το νεογέννητο μωρό της απ’ το μπαλκόνι; Τα “χαλαρά” μηνύματα μετά το περιστατικό, η άγνοια των γονιών της και οι ισχυρισμοί για επιλόχεια κατάθλιψη

Οι λεπτομέρειες από τη συγκλονιστική ιστορία της 22χρονης και του νεκρού νεογέννητου στη Νέα Σμύρνη που έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες ώρες σοκάρουν. Η μαρτυρία της νεαρής κοπέλας αλλά και οι δηλώσεις των οικείων της δίνουν μία ακόμα πιο τραγική διάσταση στο γεγονός.

Την ομολογία της 22χρονης ακολούθησε το ένταλμα σύλληψης για κακούργημα που εκδόθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου σε βάρος της. Η υπόθεση της μητέρας που πέταξε το βρέφος στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας στην Νέα Σμύρνη ανατέθηκε στον ανακριτή ο οποίος και εξέδωσε το ένταλμα για παιδοκτονία με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.

Την Τρίτη η νεαρή κοπέλα είχε προσαχθεί στη ΓΑΔΑ όπου ομολόγησε την πράξη της. Τo τεστ DNA επιβεβαίωσε τα λεγόμενά της αφού ταυτοποιήθηκε ως μητέρα του νεογέννητου. Ύστερα από την εξέτασή της από την αστυνομία κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη. Η απολογία της στον αρμόδιο Εισαγγελέα θα γίνει την Παρασκευή ύστερα από την προθεσμία που ζήτησε ο συνήγορός της.

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες δυστυχώς δεν λείπουν από το αποτρόπαιο συμβάν όπως επίσης και τα ερωτηματικά.

Ποια είναι η 22χρονη μητέρα;

Η 22χρονη είναι ένοικος της πολυκατοικίας στην οποία βρέθηκε το νεκρό βρέφος και μένει με τη μητέρα της. Οι γονείς της είναι χωρισμένοι. Εκείνη σπούδαζε στο ΤΕΙ Καλαμάτας και μετακόμισε στην Αθήνα το καλοκαίρι αφού έμεινε έγκυος. Το παιδί ήταν καρπός μίας εφήμερης σχέσης. Όταν είχε πει στον πατέρα του παιδιού της ότι είναι έγκυος εκείνος εξαφανίστηκε. Αυτή η αντίδραση την ώθησε να πάρει την απόφαση να επιστρέψει στην Αθήνα.
Τα περιττά κιλά που είχε αλλά και τα φαρδιά ρούχα την βοήθησαν να κρύψει την εγκυμοσύνη από τους οικείους της.

22chroni-nea-smirni

Γέννησε στην μπανιέρα του σπιτιού της

Η 22χρονη δεδομένου ότι δεν είχε αποκαλύψει την εγκυμοσύνης της επέλεξε ακόμα και όταν την έπιασαν οι πόνοι να γεννήσει το μωρό χωρίς να το καταλάβει κανείς. Το βρέφος γεννήθηκε στην μπανιέρα του διαμερίσματος που μένει με τη μητέρα της. Όταν το αγοράκι γεννήθηκε έκοψε τον ομφάλιο λώρο του μωρού με ένα ψαλίδι, το τύλιξε σε ένα σεντόνι, το έβαλε σε μία πλαστική σακούλα και το έριξε από το μπαλκόνι. Στη συνέχεια έριξε τον πλακούντα στη λεκάνη. Το βρέφος κατέληξε στον ακάλυπτο σε ένα δίχτυ. Η 22χρονη ομολόγησε ότι πανικοβλήθηκε από το γεγονός ότι θα επέστρεφε η μητέρα της στο σπίτι και θα τα καταλάβαινε όλα.

aima-mpaniera

Το βρέφος δεν πέθανε από την πτώση!

Όπως έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση το βρέφος δεν πέθανε από την πτώση αλλά 12 ώρες μετά τη γέννα. Όπως έδειξαν οι εξετάσεις το μωράκι δεν είχε εξωτερικές κακώσεις. Το πιθανότερο είναι είτε να τοποθετήθηκε πάνω στο δίχτυ- τέντα είτε να αναπήδησε χωρίς να τραυματιστεί. Αυτό που προκύπτει είναι ότι ο θάνατος προκλήθηκε από παθολογικά αίτια. Με άλλα λόγια το κρύο, η έλλειψη φαγητού και φροντίδας οδήγησαν στο μοιραίο. Ο ιατροδικαστής ξεκαθάρισε ότι το βρέφος ήταν απόλυτα υγιές όταν γεννήθηκε και επιφυλάχτηκε να γνωστοποιήσει τα ακριβή αίτια θανάτου αφού πάρει στα χέρια του τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.

Ερωτηματικά πάντως εγείρει το γεγονός ότι παρόλο που το βρέφος βρισκόταν επί 12 ώρες στον ακάλυπτο κανείς ένοικος από την πολυκατοικία δεν το άκουσε.

Τι είπε η 22χρονη στην κατάθεσή της: «Έμεινα μόνη μου. Και έγκυος και μόνη.»

Στην κατάθεσή της η 22χρονη εξιστόρησε πώς βρέθηκε λίγες μέρες πριν στην κατάσταση να πετάξει το νεογέννητο μωρό της στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας που διέμενε, στην Πριγκιποννήσων 5.

«Είχα μείνει έγκυος από έναν συμφοιτητή μου στη Καλαμάτα. Όταν του είπα ότι περίμενα παιδί εκείνος εξαφανίστηκε. Έμεινα μόνη μου. Και έγκυος και μόνη.» είπε η νεαρή φοιτήτρια.

Όπως εξομολογήθηκε επέλεξε να το κρατήσει κρυφό από όλους.
«Δεν είπα τίποτα σε κανέναν από την οικογένειά μου. Η μητέρα μου και ο πατέρας μου είχαν χωρίσει και εγώ διέμενα στο ίδιο σπίτι με τη μητέρα μου. Φρόντισα να φοράω μακριές μπλούζες και γενικά φαρδιά ρούχα ώστε να μην καταλάβει κανένας το παραμικρό. Προσπαθούσα να μην αλλάξω τίποτα από τη συμπεριφορά μου για να μην υποπτευθεί κανένας το παραμικρό. Είχα καταφέρει να το κρύψω από όλους. Και φυσικά, προπαντός από τη μητέρα μου.»

Η 22χρονη περιέγραψε τι έκανε όταν την έπιασαν οι πόνοι:

« Μπήκα στο μπάνιο και όταν γέννησα με έπιασε πανικός να εξαφανίσω το μωρό να μην το βρει η μητέρα μου. Και αυτό έκανα. Εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι άλλο. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όλες αυτές τις ημέρες έβλεπα τι γινόταν αλλά ήλπιζα ότι δεν θα με έβρισκε η αστυνομία, ότι δεν θα έφταναν ποτέ σε μένα.»

Οι γονείς της 22χρονης δεν είχαν καταλάβει ότι ήταν έγκυος

Οι γονείς της νεαρής κοπέλας είναι χωρισμένοι. Ο πατέρας της ενημερώθηκε για το περιστατικό από την πρώην σύζυγό του όταν εκείνη του τηλεφώνησε από τη ΓΑΔΑ.
«Έχω σκάσει που δεν μπορώ να δω το παιδί μου. Δεν ήξερα τίποτα γιατί έχω χωρίσει με την πρώην γυναίκα μου και δεν είχα επικοινωνία. Πήγαινα στο σπίτι για να πληρώσω τη διατροφή και η μικρή δεν κατέβαινε, ήταν πάνω στο σπίτι και εγώ δεν έμπαινα μέσα στο διαμέρισμα» είπε ο πατέρας της 22χρονης λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του περιστατικού. Η επικοινωνία της 22χρονης με τους γονείς της δεν επιτρεπόταν μέχρι την κατάθεση της.

Απίστευτο ακούγεται το γεγονός ότι η μητέρα της δεν είχε αντιληφθεί την εγκυμοσύνη της 22χρονης φοιτήτριας:
«Δεν είχα καταλάβει τίποτα. Η κόρη μου είχε παχύνει λίγο αλλά συνήθιζε να φοράει φαρδιά ρούχα. Την Παρασκευή είχα πάει σε μια δουλειά και η κόρη μου είχε μείνει σπίτι. Όταν γύρισα την βρήκα ξαπλωμένη. Εκείνη τη μέρα είχα διακρίνει κάποιες κηλίδες αίματος στο μπάνιο και την ρώτησα τι είχε συμβεί. Μου απάντησε πως ήταν αδιάθετη. Και την επόμενη μέρα όμως συνέχιζε να έχει έντονη αιμορραγία και πάλι όμως μου έλεγε πως ήταν εξαιτίας της περιόδου.»

Οι υποψίες της μητέρας της 22χρονης ξεκίνησαν όταν αποκαλύφθηκε από τα ΜΜΕ η είδηση για το νεκρό βρέφος στην πολυκατοικία τους.
«Την ρώτησα αν έχει καμία σχέση με αυτό, αν ξέρει ή έχει δει κάτι και αρνήθηκε σε έντονο ύφος. Με έπεισε ότι δεν ήξερε κάτι».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κατάθεση της 22χρονης καθώς είπε στην αστυνομία:
«Πιστεύω ότι η μάνα μου κάτι κατάλαβε όταν άκουσε την είδηση του νεκρού βρέφους στον ακάλυπτο. Ρώτησε αν έχω σχέση αλλά εγώ αρνήθηκα εκνευρισμένα.»

Οι υποψίες της για την αποτρόπαια πράξη της κόρης της είχαν ως αποτέλεσμα να μην ξαφνιαστεί κατά την ενημέρωσή της από την αστυνομία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ήθελε να πιστέψει πως η κόρη της είχε κάνει κάτι τέτοιο.

Ο συνήγορος πάντως της κοπέλας είπε ότι πρόκειται για: «μια καθημερινή ελληνική οικογένεια, για γονείς που υπεραγαπούν το παιδί τους που δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ για να τα βγάλουν πέρα

exartisi facebook simadia
Teerawit Chankowet / Shutterstock.com

Τα μηνύματα στη φίλη της μετά τη γέννα: «Δεν μπορείς να πεις έχω ξεφουσκώσει»

Ερωτηματικά δημιουργεί και η συνομιλία της φίλης της 22χρονης μετά τη γέννα.

Όπως είπε η φίλη της: «όλο αυτό το διάστημα ήταν με εμάς μια χαρά άνετη, σαν να μην είχε τίποτα. Και μου στέλνει μήνυμα δυο μέρες πριν δω στις ειδήσεις λέγοντάς μου πως έχει γεννήσει. Έτσι, στο άκυρο δηλαδή.»

Η φίλη της δήλωσε ότι τους είχε πει ότι είναι έγκυος αλλά δεν την πίστεψαν. Νόμιζαν ότι το έκανε για να τραβήξει την προσοχή. Μάλιστα τους τελευταίους μήνες δεν το ανέφερε. Η 22χρονη είχε χαθεί το τελευταίο διάστημα. Όταν η φίλη της την έπαιρνε τηλέφωνο της έλεγε να περάσει από το σπίτι και δεν έβγαινε ποτέ έξω.
Η 22χρονη φαίνεται ότι αποκάλυψε στην φίλη της ότι γέννησε αλλά της είπε ότι πήγε μόνη της στον γιατρό και ότι άφησε το νεογέννητο εκεί. Το ύφος μάλιστα από τα μηνύματα που αντάλλαξαν είναι ιδιαιτέρως σοκαριστικό..:

«Κοίτα θα το πάρεις ήρεμα όμως. Δεν πήγα σχολή γιατί πόναγα. Πήγα στον γιατρό και ήμουν έγκυος τελικά. Κι επειδή ανησύχησα με κράτησε και γέννησα. Της είπα να το δώσουν γιατί δεν θα μπορούσα να το μεγαλώσω. Η μάνα μου δεν ήξερε τίποτα. Πόσα εγκεφαλικά έπαθες; Μόνο εγώ τα κάνω αυτά μέσα σε μία μέρα. Είσαι η μόνη που το ξέρει. Ζεις;»

Στο ίδιο χαλαρό ύφος ρώτησε την φίλη της πώς της φαινόταν στη φωτογραφία που της έστειλε:

«Ξεφούσκωσα δεν μπορείς να πεις.»

Όταν έγινε γνωστό το περιστατικό για το νεκρό βρέφος και η φίλη της επικοινώνησε μαζί της προσπάθησε να ξεφύγει λέγοντας ψέματα ότι τους έλεγξε η αστυνομία και δεν σχετίζονταν.

Είχε πει και στον πρώην της για την εγκυμοσύνη

Στο ίδιο χαλαρό ύφος είχε κινηθεί και η επικοινωνία της με τον πρώην σύντροφό της. Στο protothema.gr αποκάλυψε ότι είχε επικοινωνήσει πριν αρκετούς μήνες με την 22χρονη:

«Όταν χωρίσαμε κόψαμε επαφές και όταν συνομιλήσαμε μετά από κάποιους μήνες, μου είπε με χαλαρό ύφος ότι είναι έγκυος […]από έναν νεαρό που τον είχε γνωρίσει το καλοκαίρι μέσω facebook. […] Tη ρώτησα ευθέως « ο πατέρας του μωρού γνωρίζει ότι είσαι έγκυος;» και μου είπε: « ναι, το γνωρίζει αλλά εξαφανίστηκε και με παράτησε».

Οι υποψίες ότι είναι εκείνος ο πατέρας δεν έχουν βάση:
«Δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσε να είμαι εγώ ο πατέρας και να μου το έκρυψε. Αν βάλω κάτω τις ημερομηνίες, δεν βγαίνει με τίποτα. . Δεν έχω καμία ανάμειξη σε αυτή την υπόθεση», ξεκαθάρισε.

Συνήγορος: «Έχει μετανιώσει για την πράξη της»

Σε δηλώσεις του στον ANT1 ο συνήγορος της 22χρονης είπε: «Όσο περνούν οι ώρες αντιλαμβάνεται την πράξη της έχοντας ψυχολογικά καταρρεύσει. Μετανιώνει για ό,τι έκανε ενώ και ειδικοί αποδίδουν την συμπεριφορά της σε επιλόχεια κατάθλιψη. Εμείς, ως νομικοί παραστάτες της, θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, για την οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδείξει πως η πράξη της έγινε κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση».

Ο συνήγορος χαρακτήρισε την νεαρή μητέρα ένα «παιδί» που ένιωθε «φόβο και πανικό» και είχε «σταματήσει να λειτουργεί η λογική» του. Ο ίδιος πιστεύει ότι «εάν είχε μιλήσει» δεν θα αντιμετωπίζαμε αυτή την «παράλογη πράξη».

Σχετικά άρθρα