Πρίγκιπας Αλβέρτος Β΄ του Μονακό: Ο άτακτος γιος της Grace Kelly με τα 2 νόθα παιδιά – Ο γάμος με την πρωταθλήτρια κολύμβησης Σαρλίν και οι φήμες για την ομοφυλοφιλία

Ποιος θα το περίμενε ότι στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, ανάμεσα στους χιλιάδες που παρακολούθησαν τον τελικό μπάσκετ του Champions League θα βρισκόταν και ο… πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό. Φυσικά όσοι ασχολούνται με το άθλημα και γνωρίζουν ότι αντίπαλος της ΑΕΚ ήταν η Monaco δεν θα έπεσαν από τα σύννεφα.

alvertos-tou-monako-2

Ο πρίγκιπας έφτασε νωρίς στο γήπεδο και εκεί τον υποδέχτηκαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος. Πριν την έναρξη του παιχνιδιού ο πρίγκιπας φρόντισε να επισκεφθεί τα αποδυτήρια και να δώσει τις ευχές του στη Μονακό. Βέβαια οι ευχές δεν βοήθησαν την ομάδα αφού ήταν ο χαμένος της χθεσινής αναμέτρησης.

Ο πρίγκιπας μάλλον έχει συνηθίσει να παρακολουθεί τους αγώνες χωρίς η φασαρία να τον αποσπάει. Αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι πριν προλάβουν να περάσουν 2 λεπτά από την έναρξη του παιχνιδιού εκείνος ζήτησε ωτοασπίδες για να μπορέσει να απολαύσει το παιχνίδι. Τρομερή αίσθηση πρέπει να του έκανε ο παλμός που επικρατούσε στο γήπεδο αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που απαθανάτισε με το κινητό του τους οπαδούς της ΑΕΚ επί το έργο.

Πολλές φορές έχει απασχολήσει με την προσωπική του ζωή ο Αλβέρτος του Μονακό κυρίως πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Πάμε να δούμε την ενδιαφέρουσα ιστορία του αλλά και τα σκάνδαλα που τάραξαν τον κύκλο του.

grais-kelli

Μητέρα του είναι η ηθοποιός Γκρέις Κέλι

Ο Αλβέρτος Β΄ γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1958 στο παλάτι του Μονακό. Είναι γιος του Πρίγκιπα Ρενιέ Γ΄ του Μονακό και της Αμερικανίδας ηθοποιού Γκρέις Κέλι γεγονός που τον καθιστά Πρίγκιπα του Μονακό και επικεφαλής του Πριγκιπικού Οίκου των Γκριμάλντι.

Το 1976 αποφοίτησε με τιμητική διάκριση από το Λύκειο Αλβέρτος Α΄ ενώ αργότερα γράφτηκε στο Κολλέγιο Άμερστ της Μασαχουσέτης. Εκεί, χρησιμοποιώντας το όνομα Άλμπερτ Γκριμάλντι, σπούδασε πολιτικές επιστήμες, οικονομικά, μουσική και αγγλική λογοτεχνία. Σήμερα μιλάει Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Ιταλικά. Η ενασχόλησή του με την μουσική είχε ως αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 1979 να περιοδεύσει με την χορωδία του Κολλεγίου Άμερστ στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

alvertos-tou-monako-3

Έντονη ήταν η ενσχόληση του Αλβέρτου με τον αθλητισμό αφού ασχολούνταν με μαραθώνιο, ακοντισμό, χάντμπολ, τζούντο, κολύμβηση, τένις, κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, σκι, σκουός και ξιφασκία. Συμμετείχε πέντε φορές σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο μπόμπσλεϊ.
Ο Αλβέρτος είναι μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής από το 198. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σήμερα είναι προστάτης των ποδοσφαιρικών ομάδων του Μονακό.

Πότε έγινε πρίγκιπας του Μονακό;

Ο πατέρας του Αλβέρτου ,Πρίγκιπας Ρενιέ Γ΄ του Μονακό, αναγκάστηκε να μπει σε νοσοκομείο στις 7 Μαρτίου του 2005. Λίγε μέρες αργότερα και δεδομένου ότι τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο πρίγκιπας στο αναπνευστικό, στα νεφρά και στην καρδιά δεν υποχωρούσαν ανακοινώθηκε ότι ο Αλβέρτος θα αναλάμβανε προσωρινά τα ηνία ως αντιβασιλέας.

alvertos-tou-monako-merkel

Λίγες μέρες αργότερα στις 6 Απριλίου ο πρίγκιπας Ρενιέ απεβίωσε. Εκείνη την εποχή ήταν ο μακροβιότερος Ευρωπαίος μονάρχης και ο τρίτος μακροβιότερος μονάρχης του κόσμου. Όπως ήταν φυσικό τα καθήκοντά του ανέλαβε ο Αλβέρτος, μόνιμα αυτή τη φορά.
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος θέλησε να συνεχίσει στον δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενοι μονάρχες του Μονακό. Στόχος του ήταν η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης. Για το σκοπό αυτό ταξίδεψε στην Σπιτσβέργη του Αρκτικού Ωκεανού τον Ιούλιο του 2005 και έγινε ο πρώτος αρχηγός κράτους που έφθασε στο Βόρειο Πόλο τον Απρίλιου του 2006.

Δεν θα μπορούσε να μείνει αδιάφορος ως προς το φιλανθρωπικό ίδρυμα Πριγκίπισσα Γκρέις που ιδρύθηκε το 1982, μετά το θάνατο της μητέρας του. Σήμερα είναι αντιπρόεδρος του ιδρύματος το οποίο έχει ως σκοπό την υποστήριξη ανερχόμενων καλλιτεχνών του θεάτρου, του χορού και του κινηματογράφου.

alvertos-tou-monako-demi-moore

Ο αιώνιος εργένης βρέθηκε με 2 παιδιά εκτός γάμου

 

Έπρεπε να το σκεφτεί καλά ο Αλβέρτος πριν κάνει το βήμα και ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Δεν ήταν λίγες οι φορές που απασχόλησε τον τύπο τόσο με τις καλλονές που τον περιτριγύριζαν αλλά και με τις υποψίες που υπήρχαν ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Οι θρυλικές βραδινές εξορμήσεις του στο διάσημο κλαμπ «Jimmy’ z» του Μονακό άλλοτε με την Κλόντια Σίφερ και άλλοτε με την Τάσα ντε Βασκονσέλος αποτελούσαν πάντοτε νούμερο ένα θέμα συζήτησης στα κοσμικά πηγαδάκια του Μονακό και όχι μόνο.
Στα νιάτα του πάντα είχε στο πλάι του καλλονές, όπως η Βικτόρια Σίλβστεντ, η Ντάριλ Χάνα και η Κάθριν Οξενμπεργκ. Θα λέγαμε ότι κέρδισε με το σπαθί του τον τίτλο του «Ευρωπαίου γαλαζοαίματου playboy».

alvertos-tou-monako-debra-messing

Πέρα από την εκτίμηση που σίγουρα κέρδισε από τον αντρικό πληθυσμό είχε και άλλα αποκτήματα. Όπως αποδείχτηκε τελικά ο πρίγκιπας Αλβέρτος έχει όχι ένα αλλά δύο παιδιά εκτός γάμου ενώ έχει υποβληθεί σε τρία τεστ πατρότητας.
Μπορεί να άργησε να το παραδεχτεί αλλά ύστερα από μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες και αφού δεν μπορούσε να αμφισβητήσει την ταύτιση του DNA ο πρίγκιπας Αλβέρτος αναγνώρισε τα δύο του παιδιά.

Το πρώτο του νόθο παιδί είναι Γιασμίν Γκρέις Γκριμάλντι η οποία γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1992. Μητέρα της είναι η Ταμάρα Ρότολο η οποία γνωρίστηκε με τον Αλβέρτο κατά τη διάρκεια διακοπών της στο Μονακό το 1991. Μαζί πέρασαν 15 ημέρες και νύχτες που τους ένωσαν για πάντα με ένα παιδί.

Ύστερα από αυτή την περιπέτεια φαίνεται ότι ο Αλβέρτος δεν έβαλε μυαλό αφού περίπου 10 χρόνια αργότερα γεννήθηκε ο γιος του Αλεξάντερ Κοστ ο οποίος είναι καρπός της σχέσης του με την πρώην αεροσυνοδό της Air France από το Τόγκο Νικόλ Κοστ. Αφού αποδείχτηκε ότι είναι όντως δικά του παιδιά ο πρίγκιπας του Μονακό με επίσημη ανακοίνωση τα αναγνώρισε και τα εξασφάλισε οικονομικά, ωστόσο κανένα από τα δύο δεν μπορεί να διεκδικήσει τον θρόνο.

alvertos-kai-sarlin-tou-monako

Όταν βρήκε την πριγκίπισσά του

 

Μπορεί να άργησε να πει το ναι στον γάμο αλλά σημασία έχει ότι το είπε όταν βρήκε την δική του πριγκίπισσα. Ποια είναι αυτή; Η Σαρλίν Λινέτ Γουίτστοκ και σήμερα μετά τον γάμο Σαρλίν του Μονακό. Η Σαρλίν έχει καταγωγή από την Γερμανία και έχει γεννηθεί στο Μπουλαγουέιο της Ροδεσίας της Νότιας Αφρικής. Η Σαρλίν υπήρξε πρωταθλήτρια της κολύμβησης και έχει κερδίσει τρία χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο στους Παναφρικανικούς Αγώνες του 1999 στο Γιοχάνεσμπουργκ. Έχει συμμετάσχει σε παγκόσμιες διοργανώσεις και έχει κερδίσει διάφορους εθνικούς τίτλους.

charlene-tou-monako-2

Μάλιστα η γνωριμία της με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό έγινε σε διεθνή συνάντηση κολύμβησης το 2000. Η σχέση τους λέγεται ότι ξεκίνησε το 2001 παρά το γεγονός ότι η πρώτη δημόσια εμφάνισή τους έγινε το 2006 στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Στις 23 Ιουνίου 2010 το παλάτι ανακοίνωσε τον αρραβώνα της Σαρλίν και του Αλβέρτου. Το δαχτυλίδι των αρραβώνων που της έδωσε ο Αλβέρτος είχε διαμάντι τριών καρατίων στο κέντρο και στρογγυλά διαμαντένια μπριγιάν γύρω από αυτό. Δημιουργός του δαχτυλιδιού θεωρείται ότι ήταν ο Παριζιάνος κοσμηματοπώλης Ρεπόσι.

 

Ο επεισοδιακός τους γάμος και το κλάμα της Σαρλίν

Ο γάμος του ζευγαριού απασχόλησε πολύ καθώς υπήρχαν φήμες ότι η Σαρλίν είχε μετανιώσει τον γάμο γιατί είχε μάθει ότι υπάρχει πιθανότητα ο Αλβέρτος να είναι πατέρας και τρίτου νόθου παιδιού. Το παλάτι διέψευσε τα δημοσιεύματα και ο γάμος έγινε κανονικά. Βέβαια τα σχόλια και οι εικασίες δεν σταμάτησαν εκεί αφού τα δάκρυα της πριγκίπισσας στον γάμο της ερμηνεύτηκαν ως δάκρυα λύπης και όχι χαράς.

Εκείνη σε συνέντευξή της στο περιοδικό Timesweekendmagazine είχε αποκαλύψει:
«Όλα εκείνη την ημέρα ήταν τόσο συγκινητικά και υπήρχαν τόσα ανάμεικτα συναισθήματα, που προφανώς συσσωρεύτηκε η ένταση μέσα μου και ξέσπασα σε κλάματα. Και έπειτα συνέχισα να κλαίω γιατί σκεφτόμουν ότι με έχει δει όλος ο κόσμος να κλαίω».

alvertos-tou-monako-charlene

Στις 10 Δεκεμβρίου 2014 ο Αλβέρτος του Μονακό υποδέχτηκε τα “νόμιμα” αυτή τη φορά παιδιά του αφού μαζί με τη Σαρλίν απέκτησε δίδυμα. Η πριγκίπισσα Γκαμπριέλα Τερέζ Μαρί και ο πρίγκιπας και διαδόχος Ζακ Ονορέ Ρενιέ είναι τα δίδυμα παιδιά του πρίγκιπα Αλβέρτου και της συζύγου του πριγκίπισσας Σαρλίν.

Όπως είχε πει στην πρώτη συνέντευξή της η πριγκίπισσα Σαρλίν μέσα από το νοσοκομείο Princess Grace: «Είναι και τα δύο πολύ εκφραστικά παιδιά και με μεγάλη ενέργεια. Είναι πανέμορφα, απλά υπέροχα και είμαι τρελά ερωτευμένη μαζί τους».

Σχετικά άρθρα