Κατακράτηση υγρών: 5 διατροφικά “μυστικά” για να απαλλαγείς οριστικά!

Η κατακράτηση υγρών είναι εάν σοβαρό ζήτημα που απασχολεί σχεδόν την πλειοψηφία των γυναικών. Εάν στο τέλος της ημέρας νιώθεις ότι τα ρούχα σου σε στενεύουν ή τα πόδια σου πρήζονται η αιτία είναι μια: Η κατακράτηση υγρών. Επίσης, το πρήξιμο στην διάρκεια της περιόδου οφείλεται σε αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Παρακάτω θα βρεις 5 διατροφικά μυστικά για να απαλλαγείς μια και καλή από την κατακράτηση υγρών:

Αλάτι με μέτρο

Βασικός υπεύθυνος για την κατακράτηση υγρών είναι (και) το αλάτι, που ως γνωστόν έχει την τάση να κρατάει τα υγρά στα κύτταρα. Για να το αποφύγεις εφάρμοσε τρεις βασικές μεθόδους: Δοκίμασε πριν αλατίσεις το φαγητό, μην αφήνεις την αλατιέρα στο τραπέζι και καλό θα είναι να προτιμήσεις άλλη μέθοδο για το καρύκευμα.

Διουρητικά φρούτα και λαχανικά

Για να απαλλαγείς οριστικά από την κατακράτηση υγρών καλό θα είναι να βάλεις στο διαιτολόγιό σου φρούτα και λαχανικά τα οποία είναι ιδιαίτερα διουρητικά. Τέτοια είναι το πεπόνι, το πράσο, η αγκινάρα, το μάραθο, το αγγούρι, το καρπούζι και γενικά τα κόκκινα φρούτα.

Προσοχή στους ξηρούς καρπούς

Πολλοί είναι οι ξηροί καρποί που περιέχουν αλάτι, όπως τα αράπικα φιστίκια. Καλό θα είναι εφόσον αυτό είναι εφικτό να τους αποφεύγεις. Ακόμα, όμως, κι αν θέλεις να φας καλό θα είναι να τους ξεφλουδίζεις πρώτα, μιας και το περισσότερο αλάτι συνήθως είναι στην φλούδα.

Πιες νερό

Ένα πολύ βασικό λάθος που κάνουν αρκετές γυναίκες είναι ότι δεν πίνουν νερό, φοβούμενες λανθασμένα ότι έτσι θα έχουν ακόμα μεγαλύτερη κατακράτηση υγρών. Λάθος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση του νερού βοηθάει στην διούρηση και την αποβολή των υγρών.

Υγιεινά λιπαρά

Πολύ σημαντικό ρόλο στην απαλλαγή από την κατακράτηση υγρών παίζουν και τα «καλά» λιπαρά. Μιλάμε δηλαδή για τα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά, που μπορείς να βρεις στα ψάρια. Απόφυγε τα κορεσμένα λιπαρά των επεξεργασμένων τροφών.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Σχετικά άρθρα