Beauty tips: Πώς να συνδυάσεις τις σκιές των ματιών σου για το τέλειο χρωματικό αποτέλεσμα;

Όση εμπειρία και να έχεις στο βάψιμο, υπάρχουν πάντα μικρές λεπτομέρειες που μόνο οι ειδικοί ξέρουν και μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά τους! Για παράδειγμα μια κλασική απορία που όλες λίγο-πολύ έχουμε εκφράσει είναι ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος να εφαρμόσουμε τις σκιές στο βλέφαρο και πόσα χρώματα πρέπει να βάλουμε, τι συνδυασμούς πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Έχεις στα χέρια σου μια παλέτα με όμορφα, ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά δροσερά χρώματα, με 5 υ πέροχες αποχρώσεις από ανοιχτές έως σκούρες. Έχεις αγοράσει τη μικρή σου παλέτα, την Petite Palette της L’oréal -επιλέγοντας ανάμεσα σε 4 αποχρώσεις- στους χρωματικούς συνδυασμούς που ταιριάζουν στο στιλ σου  αλλά δεν είσαι σίγουρη πώς είναι ο τέλειος τρόπος για να… διαχειριστείς τα χρώματα της παλέτας σου;

Παρακάτω θα βρεις τα beauty tips από το  Δημήτρη Σταματίου,

Επίσημο Make up Expert L’Oréal Paris

 

  • Χώρισε νοητά το βλέφαρό σου στα τρία. Άσε το εσωτερικό κομμάτι φωτεινό. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ουδέτερο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ίδια σκιά σε πιο ανοιχτό τόνο. Τα εξωτερικά δύο τρίτα πρέπει να είναι το ίδιο χρώμα. Συνέχισε το χρώμα για ένα τρίτο ακόμα, στην εξωτερική γωνία, σε ένα τρίγωνο τύπου cat-eye. Τέλος, σχεδίασε μια γραμμή στα κάτω βλέφαρα και ένωσέ την με αυτό το τρίγωνο. Η μόδα αυτή την άνοιξη θέλει μάτια λαμπερά, φωτεινά, που μόνο ένα άσπρο μολύβι μπορεί να χαρίσει. Τόλμησε μια παχιά γραμμή κατά μήκος των κάτω βλεφαρίδων, βγαίνοντας αρκετά έξω από το περίγραμμα του ματιού και φώτισε το βλέμμα σου.
  • Αν έχεις σκούρα καστανά μάτια δοκίμασε σκιές σε γήινες αποχρώσεις, όπως καφέ και μπρονζέ, αλλά και μαύρες, δαμασκηνί και καφέ σκούρο.Τα καστανά σκούρα μάτια δείχνουν πάντα τέλεια με σκούρο μπλε ή γκρι χρώμα, ενώ το smokyeye τα απογειώνει. Τα μπλε σκούρα μάτια ταιριάζουν επίσης με αποχρώσεις του καφέ, ανοιχτό γκρι και ανοιχτό μωβ. Τα γαλανά ή γκρι μάτια δείχνουν φανταστικά με γκρι ή λιλά και παλ σκιές. Οι μωβ σκιές τα κάνουν να δείχνουν πιο μπλε, ενώ τα ζεστά καφέ χρώματα τονίζουν την πράσινη απόχρωσή τους. Κι αν έχεις καταπράσινα μάτια δοκίμασε γκρι και μωβ, αλλά απόφυγε τα έντονα φωτεινά χρώματα όπως το μπλε. Αν θες να δώσεις βάθος στο βλέμμα σου, ένα καφέ σκούρο ή μαύρο eyeliner θα αναδείξει ιδανικά το χρώμα σου.
  •  Άπλωσε μία βάση σε όλο το κινητό βλέφαρο. Άπλωσε μία midi σκιά σε όλη την επιφάνειά του, από τις βλεφαρίδες μέχρι το κόκκαλο του φρυδιού. Χρησιμοποίησε ένα λεπτό βουρτσάκι για να απλώσεις μία πιο σκούρα σκιά στη βάση των βλεφαρίδων, για να ενισχύσεις το χρώμα. Με ένα αφράτο πινέλο τόνισε με μία πιο ανοιχτή σκιά το σημείο κάτω από το κόκκαλο του φρυδιού.

Σχετικά άρθρα