Πανάδες από τον ήλιο: Πώς να μην αποκτήσεις!

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει δυναμικά και ετοιμαζόμαστε για τον πρώτο καύσωνα… Ακόμα και αν δεν έχεις κάνει κανένα μπάνιο, μόνο και μόνο που κυκλοφορείς στην πόλη μέσα στην ημέρα, εκτίθεσαι στον ήλιο και… κινδυνεύεις από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του, ειδικά αν αμελείς να βάζεις καθημερινά αντηλιακό τόσο στο πρόσωπο, όσο και πλέον στο σώμα, ειδικά αν φοράς ρούχα που αφήνουν ακάλυπτα πολλά σημεία του σώματός σου.

Από τι κινδυνεύεις αν δεν τηρείς τους κανόνες σωστής αντηλιακής προστασίας; Ρισκάρεις να αποκτήσεις πανάδες. Πολλοί τις αποκαλούν νέες ρυτίδες και εμφανίζονται λίγο μετά το καλοκαίρι, όταν έχει σταματήσει η μεγάλη έκθεσή σου στον καυτό ήλιο. Οι πανάδες από τον ήλιο, όπως και η κυτταρίτιδα, δεν κάνουν ηλικιακές διακρίσεις…

Πώς εμφανίζονται οι πανάδες;

Οι πανάδες είναι το αποτέλεσμα μακρόχρονης έκθεσης στον ήλιο, χωρίς την κατάλληλη αντηλιακή προστασία. Δεν εμφανίζονται από τη μια μέρα στην άλλη καθώς συσσωρεύονται στις εσωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας και παίρνει πολλά χρόνια για να γίνουν ορατές! Μάλιστα, υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστούν πανάδες στο πρόσωπο από τον ήλιο το καλοκαίρι, να ατονήσουν το χειμώνα και να μην ξαναεμφανιστούν αν υπάρχει η κατάλληλη φροντίδα και προστασία από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες! Ωστόσο, σε περίπτωση που αντηλιακή προστασία που προσφέρουμε στον εαυτό μας είναι συστηματικά ανεπαρκής, τότε είναι πολύ πιθανό να… εγκατασταθούν μόνιμα οι πανάδες στο σώμα μας από κάποια στιγμή κι έπειτα…

Τι να κάνεις για να τις αποφύγεις;

Το μυστικό βρίσκεται στην κατάλληλη και συστηματική και υψηλή αντηλιακή προστασία! Απαγορεύεται για παράδειγμα να χρησιμοποιήσεις την ατάκα “δεν βάζω αντηλιακό γιατί θέλω να μαυρίσω”. Άλλωστε η συγκεκριμένη φράση είναι ένας μύθος! Οι νέας γενιάς αντηλιακές κρέμες προσώπου για πανάδες προσφέρουν και υψηλή προστασία αλλά και ομοιόμορφο μαύρισμα!

Τι προσφέρουν οι νέας γενιάς αντηλιακές κρέμες;

Πέρα από τη… θωράκιση της επιδερμίδας σου από τις ενοχλητικές πανάδες, τα νέας γενιάς αντηλιακά προσφέρουν στην επιδερμίδα σου τα παρακάτω:

Πολύ υψηλή προστασία:

Με SPF 50 και συστήματα φωτοσταθερών φίλτρων ευρέως φάσματος, οι αντηλιακές κρέμες αυτές προστατεύουν αποτελεσματικά από τις UVB, τις – UVA ακόμα και από τις μακρές UVA, τις ακτίνες που ευθύνονται για την κακή ποιότητα της επιδερμίδας.

Ενυδάτωση και αντιγήρανση:

Έχουν ενυδατικά και αντιγηραντικά συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ, που προστατεύουν την ξηρή επιδερμίδα από την αφυδάτωση, «γεμίζουν» τις ρυτίδες και προλαμβάνουν τις πανάδες.

Βελούδινο αποτέλεσμα, χρώμα καλοκαιριού:

Προσφέρουν ομοιόμορφο και βελούδινο αποτέλεσμα, που μοιάζει με εκείνο της BB cream σου. Δίνει στην επιδερμίδα σου μια πινελιά φυσικού, διακριτικού χρώματος που αναδεικνύει το φυσικό μαύρισμα.

Απόλαυση και ασφάλεια:

Ιδανικές ακόμα και για την πιο ευαίσθητη επιδερμίδα, καθώς έχουν υποαλλεργική σύνθεση, καταπραϋντικά συστατικά και δεν έχουν paraben. Προσφέρουν έτσι σε κάθε επιδερμίδα απαλότητα και άνεση.

Σχετικά άρθρα