Σίμος Κεδίκογλου-Ελισάβετ Κατσαμάκη: «Happy ending» σε μια ιστορία αγάπης-Μια πρώην οικονομολόγος και νυν φωτογράφος στο πλευρό του βουλευτή

Η ένωση του Σίμου Κεδίκογλου με την κατά 25 χρόνια μικροτερή του, Ελισάβετ Κατσαμάκη, με τα ιερά δεσμά του γάμου ήταν σίγουρα η πιο ευτυχισμένη μέρα στις ζωές και των δύο, καθώς σήμαινε το επισφράγισμα ενός πολύ μεγάλου έρωτα.

Ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας στην Ακρόπολη έβαλε τα… καλά του για να υποδεχτεί ένα ξεχωριστό ζευγάρι, που έκλεψε την παράσταση όχι τόσο γιατί φαίνεται και είναι πολύ ταιριαστό, αλλά γιατί και σαν μονάδες οι δυο τους δείχνουν να είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον.

simos kedikoglou

Από τη Σορβόννη στα έδρανα της Βουλής

Από τα έδρανα της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου ίσως να μην φανταζόταν ποτέ ότι κάποια στιγμή θα ακολουθούσε τα βουλευτικά χνάρια του συγχωρεμένου πατέρα του, Βασίλη, όταν τελείωνε το Πανεπιστήμιο στη Μόσχα και συνέχιζε τις σπουδές του στο Παρίσι. Βλέπετε, η δημοσιογραφία τον είχε κερδίσει και δεν άργησε να πάρει θέση μπροστά από τις κάμερες, παρουσιάζοντας δελτία ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση. Ακόμα κι όταν πολλοί ισχυρίστηκαν ότι ο Σίμος πήρε τη θέση λόγω του πατέρα του, εκείνος απαντούσε μόνο με τη σκληρή δουλειά «κλείνοντας» τα στόματα των επικριτών του που σίγουρα δεν ένιωθαν και πολύ καλά βλέποντάς τον να προοδεύει επαγγελματικά.

Τελικά, μετά από πιέσεις και του πατέρα του, ο οποίος είχε διατελέσει και υπουργός σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε να κατέλθει στον πολιτικό στίβο επιλέγοντας, όμως, την «άλλη πλευρά» δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία. Φήμες θέλουν τον πατέρα του αρχικά να μην είδε με καλό μάτι την απόφαση αυτή του γιού του, όμως στην πορεία κατάλαβα κι αυτός ότι ο Σίμος Κεδίκογλου είχε πάρει για ακόμα μια φορά τη σωστή απόφαση.

Ο πρώτος γάμος και η πανέμορφη οικονομολόγος

Όπως σωστή απόφαση ήταν και ο πρώτος γάμος του με τη Τζίνα Αλιμόνου (μετέπειτα πρώην Βαρδινογιάννη), με την οποία είχαν παντρευτεί το 1999, αν και χώρισαν λίγα χρόνια αργότερα. Ο Σίμος όποτε αναφερόταν στη Τζίνα δεν δίσταζε να μιλήσει με τα θερμότερα λόγια, τονίζοντας ότι θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του.

Πάντως, την Τζίνα Αλιμόνου ήρθε να… εκτοπίσει ελαφρώς ο έρωτάς του για την Ελισάβετ Κατσαμάκη, επίσης πρώην μοντέλο και επαγγελματία φωτογράφο, η οποία στα 30 της χρόνια αποτέλεσε την επιλογή του Σίμου Κεδίκογλου για να περάσει μαζί της την υπόλοιπη ζωή του.

Μια μικρή παρένθεση στα αισθηματικά του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν η οικονομολόγος Μαντώ Κόλλια, η οποία μάλιστα είχε τραβήξει τα βλέμματα ακόμα και των Ρώσων, σε παλιότερο ταξίδι στην χώρα του Πούτιν, που δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν είναι συνηθισμένοι στο να βλέπουν ωραίες γυναίκες.

Το City, το μόντελινγκ και η αγάπη για τη φωτογραφία

Ποια είναι, όμως, η δεύτερη σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ; Η Ελισάβετ Κατσαμάκη, που φάνταζε πραγματικά πανέμορφη μέσα στο λευκό γεμάτο κεντήματα νυφικό που επέλεξε να βάλει στον γάμο τους, ξεκίνησε μερικά χρόνια πίσω να κάνει μόντελινγκ «για πλάκα», όπως έχει δηλώσει η ίδια.

Λίγο πριν, η Ελισάβετ έχοντας σπουδές υψηλότατου επιπέδου στη Σκωτία δούλευε ατελείωτα και κοπιαστικά ωράρια στο City του Λονδίνου, την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των οικονομικών υπολογίζοντας κέρδη, απώλειες και ασχολούμενη με νούμερα και όχι με αυτό που πραγματικά ήθελε: Τον εαυτό της.

Μάλιστα, όπως έχει πει η ίδια ξαφνικά μια μέρα ένα…καμπανάκι χτύπησε και αποφάσισε να κάνει στροφή 180 μοιρών στη ζωή της. Η φωνή αυτή είχε μορφή, τη μορφή ενός νεαρού άνδρα που ήταν ο γιός της τότε νοικάρισσας της, ο οποίος την προέτρεψε να βγει από το σπίτι και να πάνε μια βόλτα για να πιούν ένα ποτό. Το όνομα αυτού; Έντι Ρέντμεϊν. Εάν δεν σας λέει κάτι το όνομά του, ανατρέξτε απλά στην ταινία για τη ζωή του Στίβεν Χόκινγκ τον οποίο υποδύθηκε ο Ρέντμεϊν και μάλιστα κέρδισε και Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του.

Η Ελισάβετ γυρίζει στην Ελλάδα και αρχίζει να «χτυπάει» τις πόρτες των πρακτορείων μοντέλων για να δουλέψει επαγγελματικά στον χώρο. Οι αρνήσεις διαδέχονται η μια την άλλη, όμως η πεισματάρα Ελισάβετ δεν το βάζει κάτω. Στέλνει τις φωτογραφίες της σε πρακτορεία στη Γερμανία και η πρώτη ευκαιρία δεν αργεί να της δοθεί, με τα υπόλοιπα να είναι πλέον ιστορία.

Dior, Prada, Luis Vuitton είναι μερικοί μόνο από τους διεθνείς οίκους που την εμπιστεύονται

Μέσω του μόντελινγκ αναπτύσσει και την άλλη αγάπη της, τη φωτογραφία. Όπου κι να βρεθεί στον κόσμο, στο πλαίσιο των ταξιδιών της, έχει μαζί της μια κάμερα και τραβάει πρόσωπα και καταστάσεις. Μια αγάπη που της την έχει μεταδώσει, όπως λέει η ίδια, ο πατέρας της.

Το ταξίδι της στη Βραζιλία το 2011, σε μια πολύ ταραγμένη περίοδο για την χώρα, είναι όπως ομολογεί η ίδια μια ξεχωριστή εμπειρία στη ζωή της. Μάλιστα, οι φωτογραφίες που είχε τραβήξει εκτέθηκαν σε μια έκθεση με τίτλο «Portraits and figures of light», μέσα στο 2018.

Για το πώς γνωρίστηκαν ο Σίμος με την Ελισάβετ λίγοι γνωρίζουν πολλά πράγματα, απλά κάποιες φήμες θέλουν τους δυο τους να γνωρίστηκαν σε κάποια εξόρμηση του Σίμου Κεδίκογλου στα Νότια Προάστια, καθώς η προέλευση τη Ελισάβετ είναι από τον Άλιμο.

Σχετικά άρθρα