Ναγκίμπ Σαουίρις: Ο Αιγύπτιος Κροίσος, ο «άρχοντας» του Χρυσού και των τηλεπικοινωνιών που σχεδιάζει να αγοράσει 10 ελληνικά νησιά!

Ναγκίμπ Σαουίρις: Ποιος είναι ο Αιγύπτιος Κροίσος που εμπλέκεται σε πολλές επενδύσεις στην Ελλάδα ενώ “αναστατώνει” τα κοσμοπολίτικα νησιά με τα… ξέφρενα πάρτι του; Κάθε καλοκαίρι οργώνει με το κότερό του τα ελληνικά και όχι μόνο νησιά ενώ παράλληλα ετοιμάζει επενδύσεις σε όλον τον κόσμο.

Είναι ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος της Αιγύπτου – ο πρώτος είναι ο αδερφός του- ενώ κατέχει την 6η θέση στους δισεκατομμυριούχους της Αφρικής. Παράλληλα είναι στην 25η θέση της λίστας με τους πιο σημαντικούς Άραβες του κόσμου.
Με τι ασχολείται; Έχει δυο βασικές εταιρείες: μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών και μια εταιρεία που ασχολείται με την εξόρυξη χρυσού. Παράλληλα, εμπλέκεται στις οικογενειακές επιχειρήσεις κατασκευών και real estate!

Ένας σύγχρονος… Μίδας

«Ο Χρυσός είναι ένας ασφαλής παράδεισος»

Είναι ο CEO manager της La Mancha Group, που επενδύει σε λατομεία εξόρυξης χρυσού. Μάλιστα, ο ίδιος επενδύει στον Χρυσό σε δυο εταιρείες: μια στην Αφρική και μια στην Αυστραλία.

Σε συνέντευξή του στο CNBC: “Ο χρυσός είναι αυτό που έχει την τάση όλος ο κόσμος να αποκτά σε περίοδο οικονομικής κρίσης”. Με αυτόν τον τρόπο ο ίδιος καταπολεμά την οικονομική κρίση

Επένδυση στις επικοινωνίες στη Βόρεια Κορέα

Πριν από 10 περίπου χρόνια, ο Ναγκίμπ Σαουίρις αποφάσισε να επενδύσει στις Τηλεπικοινωνίες στη Βόρεια Κορέα. Πρόκειται για μια… επίφοβη επένδυση που άργησε να του φέρει κέρδη και μάλιστα δεν του αποφέρει πολλά.

Facebook/@naguib sawiris

Όταν δημοσιογράφος του CNBC σε συνέντευξή του, τον ρωτά αν το έχει μετανιώσει, απαντά ότι επένδυσε στις επικοινωνίες σε αυτό το Κράτος για να μπορέσει να στηρίξει τον λαό που υποφέρει να εκφραστεί ελεύθερα.

Κι όταν κάποτε αποκατασταθεί η δημοκρατία στην περιοχή, τα κέρδη για εκείνον θα είναι τεράστια.
Άλλωστε ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος δεν φοβάται το ρίσκο! Σε συνέντευξή του στο Forbes έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος να χάσει τα πάντα!

Δυναστεία πλούτου

Ο Ναγκίμπ Σαουίρις δεν είναι αυτοδημιούργητος. Σαφώς είναι έξυπνος, πολυμήχανος και ξέρει να ελίσσεται και να ρισκάρει στην παγκόσμια αγορά. Ωστόσο, η καταγωγή του τον έχει βοηθήσει σε αυτό καθώς είναι γόνος πλούσιας οικογένειας. Ο πατέρας του είναι ο ιδρυτής της κατασκευαστικής εταιρείας Orascom στην οποία δραστηριοποιείται και εκείνος αλλά και τα άλλα δυο μικρότερα αδέρφια του. Μάλιστα η εν λόγω εταιρεία είναι εκείνη που αναλαμβάνει τον μεγαλύτερο όγκο των κρατικών έργων. Πάντως, ο Ναγκίμπ Σαουίρις δεν είναι ο πιο πλούσιος άντρας της Αιγύπτου. Ο αδερφός του, ο Νάσεφ είναι πιο πλούσιος από εκείνον καθώς έχει μετοχές σε πλήθος κατασκευαστικών εταιριών ανά τον κόσμο. Και ο τρίτος αδερφός του, ο Σάμι έχει τεράστια περιουσία στην Αίγυπτο!

#elgouna #egypt #lifeasitshouldbe

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Samih Sawiris (@s_sawiris) στις

Μαθήματα… επιχειρηματικότητας από τον πατέρα του

Σε σχετικά νεαρή ηλικία ο Ναγκίμπ Σαουίρις δημιούργησε μια εταιρεία Τηλεπικοινωνιών που είναι η 6η μεγαλύτερη στον κόσμο, την Orascom Telecoms.Μάλιστα εδώ και κάποια χρόνια είναι ο σημαντικότερος επενδυτής της Wind Hellas. Ποιος τον βοήθησε να γίνει επιχειρηματίας και να… χτίσει το προσωπικό του brand; Ο πατέρας του, ο Όνσι Σαουίρις.
Τι του έμαθε ο πατέρας του; Πόσο πρέπει να επιμένει στον χώρο των επιχειρήσεων μέχρι να πετύχει αυτό που θέλει. Και η πιο σημαντική συμβουλή που θα έδινε κι εκείνος στους νέους επιχειρηματίες: Να μην δέχονται ποτέ το «όχι» ως απάντηση.

Ένας κομψός businessman, σύμφωνα με το Forbes

Είναι συλλέκτης έργων τέχνης και αγαπά τα ταξίδια. Με την πρώτη ευκαιρία παίρνει το γιοτ του και… βολτάρει στις κοντινές ή και πιο μακρινές… παραλίες. Κάπως έτσι ο δρόμος του τον φέρνει συχνά σε ελληνικά νησιά, περισσότερο ή λιγότερο κοσμοπολίτικα.

El Gouna Egypt

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Samih Sawiris (@s_sawiris) στις

Είναι από τους επιχειρηματίες που κάνουν πάρτι στο Nammos της Μυκόνου ενώ συχνά βρίσκεται και σε άλλα νησιά. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα διοργάνωσε πάρτι στη Σχοινούσα, όπου τραγούδησε και ο Σάκης Ρουβάς!

https://www.youtube.com/watch?v=GAR1syQw7ws

 

Ο κοσμοπολίτης επαναστάτης… των δρόμων

Μπορεί να είναι πάμπλουτος και να ταξιδεύει με το γιοτ του από τη μια χώρα στην άλλη, αλλά ο Ναγκίμπ Σαουιρίς δεν είναι ένας άνθρωπος που σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και τα πλούτη του. Δεν αντέχει το άδικο και έχει τοποθετηθεί συχνά σε συνεντεύξεις του πάνω σε αυτό.

Σχεδιάζει να αγοράσει ελληνικά νησιά για να στεγάσει Σύρους πρόσφυγες!

Ειδικότερα έχει επιδείξει μεγάλη ευαισθησία στο ζήτημα της Συρίας. Θεωρεί ότι ο κόσμος πρέπει να εναντιώνεται σε έναν ηγέτη που σκοτώνει άμαχο πληθυσμό ψεκάζοντάς τον… Μάλιστα εδώ και κάποια χρόνια, από το 2015, έχει ξεκινήσει μια διαδικασία αγοραπωλησίας 10 ελληνικών νησιών. Τι θέλει να τα κάνει; Θέλει να στεγάσει εκεί Σύρους πρόσφυγες!

naguib sawiris facebook2
Facebook/@naguibsawiris

H γοητευτική σύζυγος, η αφοσιωμένη μητέρα και η  μάχη κατά του αυτισμού

Όμορφη, γοητευτική, καλλίγραμμη, με έντονη φιλανθρωπική δράση, όπως της επιτρέπει η οικονομική της κατάσταση. Η Γκάντα Σαουίρις έχει χαρίσει 4 παιδιά στον άντρα της αλλά παράλληλα ασχολείται με το να κάνει πιο εύκολη τη ζωή άλλων παιδιών που έχουν ανάγκη.

Γνωριστήκανε σε ένα γκαλά. Ο Ναγκίμπ την είδε και την ερωτεύτηκε. Εκείνη στην αρχή ούτε που το είχε σκεφθεί ότι θα μπορούσε να γίνει σύζυγός του. Βρήκε τα στοιχεία του πατέρα της και ζήτησε από εκείνον να βγει ραντεβού με την κόρη του. Αν και δίστασε στην αρχή, τα πράγματα κύλησαν υπέροχα. Έπειτα από 3 μήνες παντρεύτηκαν. Εκείνη ήταν 20 χρόνων και κάτι…

Πώς την κέρδισε; Με το απίστευτο χιούμορ του! Τα υπόλοιπα, όπως έχει πει σε συνέντευξή της, ήταν απλώς πεπρωμένο, μοιραίο…

Αν και παντρεύτηκε επιχειρηματία, συνέχισε για 10 χρόνια ακόμα να εργάζεται ως μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών. Πέρασε δουλεύοντας τις 3 πρώτες εγκυμοσύνες της, μέχρι που ο Ναγκίμπ την έπεισε να δουλέψει για εκείνον. Στη συνέχεια ασχολήθηκε για λίγο και με δικές της επιχειρήσεις, μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στην εκπαίδευση και την ανατροφή των παιδιών της… Μητέρα 4 παιδιών, είχε χρόνο, χρήματα και διάθεση να μεταδώσει στα παιδιά της τα απαραίτητα εφόδια για τη ζωή τους.

Τα τελευταία χρόνια η Γκάντα Σαουίρις έχει αφιερωθεί στη μάχη κατά του αυτισμού συμβάλλοντας ενεργά στις συνθήκες διαβίωσης των αυτιστικών παιδιών της Αιγύπτου.

Σχετικά άρθρα