Άζια Αρτζέντο: Το θύμα που έγινε θύτης; Οι κατηγορίες για βιασμό του 17χρονου Τζίμι Μπένετ, η σχέση της με τον Άντονι Μπουρντέν και η απόλυτη μοναξιά στα παιδικά της χρόνια

Το όνομα της Άζια Αρτζέντο για ακόμη μία φορά απασχολεί τα ΜΜΕ. Πρώτα σόκαρε με την δήλωσή της ότι είχε βιαστεί από τον παραγωγό Γουάινστιν , ύστερα με την είδηση για την αυτοκτονία του συντρόφου της Άντονι Μπουρντέν και τώρα με τις κατηγορίες για βιασμό του ηθοποιού Τζίμι Μπένετ όταν ήταν 17 χρονών.

Από τις 19 Αυγούστου που έγινε η καταγγελία του νεαρού ηθοποιού έχουν υπάρξει πολλές αλληλοκατηγορίες. Κι ενώ το μπαλάκι πήγαινε από τον έναν στον άλλο την Πέμπτη είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες που τους δείχνουν αγκαλιά στο κρεβάτι…γυμνούς. Πάμε να δούμε όμως όλη την ιστορία που θέλει μία από τις επικεφαλής του κινήματος #MeToo να έχει βιάσει έναν 17χρονο.

Οι κατηγορίες για βιασμό του 17χρονου Τζίμι Μπένετ

Πριν μερικούς μήνες όταν η Άζια Αρτζέντο είχε μιλήσει για όλα όσα αναγκάστηκε να κάνει πριν χρόνια με τον Γουάινστιν προκειμένου να μην χάσει τη δουλειά της ενημερώθηκε για την πρόθεση του Τζίμι Μπένετ να καταθέσει μήνυση εις βάρος της για την «σεξουαλική κακοποίηση» που υπέστη στα 17 του χρόνια.

Στην αρχή η Αρτζέντο τα αρνήθηκε όλα όμως στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι έδωσε 380.000 δολάρια προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή του Μπένετ ύστερα από προτροπή του τότε συντρόφου της Άντονι Μπουρντέν. Βεβαία επέμενε ότι δεν είχαν ποτέ ερωτικές σχέσεις απλά ήθελαν να λύσουν αυτόν τον εκβιασμό με ιδιωτικά χωρίς να πάρει προεκτάσεις.
Η Αρτζέντο είχε πει για τον Μπουρντέν: «Ήταν δική του ιδέα να δώσουμε αυτά τα χρήματα, με την προϋπόθεση ότι δεν θα είχαμε άλλες παρεμβάσεις στην προσωπική μας ζωή».

Την άρνηση της ηθοποιού ότι είχε ερωτική επαφή με τον τότε 17χρονο διαψεύδουν τα μηνύματα και οι φωτογραφίες που έβγαλε στη δημοσιότητα ο ιστότοπος TMZ.

Σε μηνύματα που κατά πάσα πιθανότητα έστελνε στον Άντονι Μπουρντέν παραδέχεται ότι είχαν ερωτική συνεύρεση. Έγραφε σε ένα από αυτά: «Δεν ήταν βιασμός, αλλά ήμουν παγωμένη. Εκείνος ήταν από πάνω μου. Αργότερα μου είπε ότι είχε σεξουαλικές φαντασιώσεις μαζί μου από 12 ετών».

Σε άλλα μηνύματα που αντάλλαξε πρόσφατα με φίλη της αναφέρει:
«Έκανα σεξ μαζί του. Ήταν αλλόκοτο. Δεν ήξερα ότι ήταν ανήλικος τότε, το έμαθα μετά, όταν με εκβίασε» αναφέρει ένα μήνυμα της Αρτζέντο. «Το κοινό δεν ξέρει τίποτα. Μόνο όσα έγραψαν οι New York Times, μια μονόπλευρη ιστορία. Ο μικρός ήταν ξαναμμένος και μου ρίχτηκε» γράφει συνεχίζοντας. Απαντώντας στην ερώτηση της φίλης της για τις ενοχοποιητικές φωτογραφίες, η 42χρονη λέει ότι κατά την άποψή της «δεν έχουν καμία σημασία». «Στη μία φαίνονται απλά τα βυζιά μου και ο ίδιος είναι όρθιος».
Συνεχίζοντας υποστηρίζει ότι εκείνος είχε κατά κάποιο τρόπο εμμονή μαζί και μήνυμά της προς τη φίλη της επισύναψε το παρακάτω σημείωμα που φέρεται να έγραψε ο Μπένετ ύστερα από τη μία και μοναδική συνεύρεσή τους:
«Άζια, σ’ αγαπαώ με όλη μου την καρδιά. Είμαι τόσο ευτυχής που συναντηθήκαμε ξανά. Τζίμι», ενώ στο τέλος περιλαμβάνει χαμογελαστή φατσούλα.

Υποστήριξε δε ότι όλα αυτά τα χρόνια συνέχισε να την ενοχλεί και της έστελνε γυμνές φωτογραφίες του. Όλα σταμάτησαν μόλις δύο εβδομάδες πριν της παραδοθεί η επιστολή του δικηγόρου που την εκβίαζε. Η αλήθεια και οι προθέσεις του καθενός θα φανούν στη συνέχεια αφού όπως όλα δείχνουν δεν θα σταματήσουν εδώ οι αποκαλύψεις. Αξίζει ωστόσο να σημειώσουμε ότι σε ταινία που είχαν παίξει μαζί όταν ο Μπένετ ήταν 7 χρονών η Άζια υποδυόταν την μητέρα του…

Έγινε ηθοποιός για να τραβήξει την προσοχή του πατέρα της

Η Άζια Αρτζέντο δεν είναι απλά μία ηθοποιός. Έχει ασχοληθεί με το τραγούδι, το μόντελινγκ αλλά και τη σκηνοθεσία. Φυσικά είχε για να μοιάσει αφού είναι η κόρη του σκηνοθέτη Ντάριο Αρντζέντο ο οποίος έγραφε επίσης σενάρια και έκανε παραγωγές. Αξιοσημείωτη ήταν η επιρροή του στις σύγχρονες ταινίες θρίλερ. Βέβαια και η μητέρα της Άζια είναι μέσα στον χώρο. Είναι η ηθοποιός Ντάρια Νικολόντι. Τη μουσική φλέβα την πήρα από τον παππού της η Άζια ο οποίος ήταν συνθέτης.

Η Άζια δεν είχε ξέγνοιαστα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια όπως θα φανταζόταν κάποιος. Αντίθετα ήταν ένα μοναχικό και καταθλιπτικό παιδί κυρίως λόγω της δουλειάς των γονιών της. Ο πατέρας της όταν είχε χρόνο της διάβαζε τα σενάρια για τις ταινίες τρόμου για να κοιμηθεί. Η Αρτζέντο δεν θα χαρακτήριζε τη σχέση της με τον πατέρα της ιδιαίτερα στενή. Θυμάται πολύ έντονα την απουσία του στην τρυφερή παιδική ηλικία πράγμα που την εμπόδιζε να είναι χαρούμενη. Ο λόγος που στράφηκε στην υποκριτική ήταν ο πατέρας της όχι όμως επειδή τον είχε σαν πρότυπο.

Όπως είχε εξομολογηθεί:
«Δεν επέλεξα την υποκριτική από φιλοδοξία. Έπαιζα για να τραβήξω την προσοχή του πατέρα μου. Πέρασε πολύς χρόνος μέχρι να με προσέξει. Άρχισα όταν ήμουν 9 και μου έδωσε ρόλο μόνο όταν έφτασα τα 16. Έγινε πατέρας μου μόνο όταν έγινε και σκηνοθέτης μου. Θεωρούσα πάντα ότι ήταν άρρωστο να διαλέγεις μία δουλειά που θα κοιτάς τον εαυτό σου σε μία μεγάλη οθόνη. Πρέπει κάτι να έχει στραβώσει στο μυαλό σου για να θέλεις να αγαπιέσαι από όλους. Είναι σαν να είσαι μία πόρνη που θέλει να μοιράζεται την ίδια οικειότητα με όλον αυτόν τον κόσμο.»

Τα προβλήματα στον ψυχισμό της την ακολούθησαν αφού όπως είχε αποκαλύψει στο περιοδικό Filmmaker όσο έγραφε το σενάριο της ταινίας Scarlet Diva ήταν αγοραφοβική και δεν μπορούσε να βγει από το διαμέρισμά της για μήνες!
Ένα από τα επιτεύγματα της Άζια Αρτζέντο είναι το γεγονός ότι παρά το καταθλιπτικό κλίμα στο οποίο μεγάλωσε κατάφερε να εκδώσει μία ποιητική συλλογή σε ηλικία μόλις 8 ετών! Ένα χρόνο αργότερα έπαιξε τον πρώτο της ρόλο όχι όμως σε ταινία του πατέρα της. Στη συνέχεια ξεκίνησε μία πολυεπίπεδη καριέρα η οποία της απέφερε πολλά βραβεία. Όταν υποστήριξε δημόσια ότι ο Γουάινστιν την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά είχε εξομολογηθεί ότι σε μία σκηνή της ταινίας «Scarlet Diva» η Αρτζέντο γύρισε λεπτό προς το λεπτό τη στιγμή του βιασμού της. Μάλιστα το είχε εκμυστηρευτεί και στον Γουάινσταϊν πως ο ρόλος του βιαστή ήταν βασισμένος σε εκείνον και εκείνος απλά γέλασε.

Η ερωτική ζωή της και η σχέση της με τον σεφ Άντονι Μπουρντέν

Όπως όλα δείχνουν η Άζια Αρτζέντο βιάστηκε να τα κάνει όλα νωρίς όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο. Το πρώτο της παιδί το απέκτησε στα 26 της με τον Ιταλό μουσικό της ροκ Μάρκο Καστόλντι. Η κόρη της ονομάστηκε Άννα Λου. Πήρε το όνομα της αδερφής της Άζια η οποία πέθανε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Στη συνέχεια η Αρτζέντο παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Michele Civetta με τον οποίο απέκτησε τον γιο της Νικολά Τζιοβάννι. Ο έγγαμος βίος κράτησε 5 χρόνια αφού το 2013 ήρθε το διαζύγιο.

Λίγα χρόνια αργότερα το 2017 ακούστηκαν οι πρώτες φήμες ότι η Άζια είχε σχέση με τον σεφ Άντονι Μπουρντέν. Μάλιστα ήταν ζευγάρι μέχρι και την αυτοκτονία του. Ο έρωτάς τους ήταν γεμάτος πάθος γεγονός που δεν δίσταζαν να επικοινωνούν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα είχαν μία σχέση λατρείας που οι σκοτεινές προσωπικότητές τους της έδιναν άλλη υπόσταση.

Η Άζια Αρτζέντο φαίνεται ότι έχει περάσει δύσκολες στιγμές στη ζωή της με αφετηρία τα παιδικά της χρόνια κατά τα οποία βίωσε τη μοναξιά. Η απεγνωσμένη της προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή του πατέρα της, η απώλεια του συντρόφου της ύστερα από την αυτοκτονία και η αντισυμβατική προσωπικότητά της μας δίνουν μία εικόνα για το ποια είναι η Άζια Αρτζέντο. Το ερώτημά που μένει να απαντηθεί είναι αν από θύμα έγινε θύτης ή όλα αυτά είναι μία καλοστημένη πλεκτάνη.

Σχετικά άρθρα