Κώστας Σπυρόπουλος: Μόλις 10 χρονών έπαιξε στην πρώτη του παράσταση- Ο πολυσυζητημένος έρωτας με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η σχέση του με χήρα Πρωθυπουργού και η… «Λάμψη»

Ο Κώστας Σπυρόπουλος έχει μείνει στο μυαλό του περισσότερου κόσμου ως ο τελευταίος σύντροφος της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Τίτλος που είναι δύσκολο κάποιος να αποτινάξει από πάνω του. Η Ελληνίδα ηθοποιός που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη στην χώρα μας θα λέγαμε ότι χάραξε τη ζωή του Κώστα Σπυρόπουλο και με θετικό αλλά και με αρνητικό τρόπο. Η συνεργασία τους σε επαγγελματικό επίπεδο ήταν δίκοπο μαχαίρι όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια.

Πώς ξεκίνησε την πορεία του ο Κώστας Σπυρόπουλος, πώς συνάντησε την Αλίκη και πώς συνέχισε τη ζωή του ύστερα από τον χαμό της;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κώστας Σπυρόπουλος (@kostasspyropoulosreal) στις

Από μικρός ήθελε να δουλέψει

Ως παιδί έτρεχε στα ρέματα και τους χωματόδρομους της Κυψέλης και από το τίποτα σκάρωνε παιχνίδια. «Τα λεφτά δεν τους έτρεχαν από τα μπατζάκια» γι’ αυτό και σε πολύ μικρή ηλικία ο Κώστας Σπυρόπουλος είχε την επιθυμία να δουλέψει και να βοηθήσει. Όλα ξεκίνησαν από τον φούρνο που υπήρχε απέναντι από το σπίτι. Στην αρχή το μεροκάματό του ήταν μία κόκα κόλα λίτρου γυάλινη. Στη συνέχεια προστέθηκε κανένας λουκουμάς, κανένα παγωτό ενώ αργότερα έπαιρνε 10-20 δραχμές. Βέβαια ως παιδί δεν δούλευε τόσο για να έχει λεφτά όσο επειδή ήθελε να έχει έναν ρόλο και να βοηθάει στο σπίτι του.

Από το μικρόβιο της δουλειάς ξεκίνησε και η γνωριμία του με το θέατρο. Η θεία του που τον περνούσε μόλις μία δεκαετία βρίσκει μία αγγελία στην εφημερίδα από ένα γραφείο παιδικών διαφημίσεων που ζητούσε κόσμο. Ήταν μόλις 10 χρονών όταν ξεκίνησε τις διαφημίσεις. Πώς μεταπήδησε στο θέατρο; Ο άνθρωπος που είχε το γραφείο παιδικών διαφημίσεων είχε και παιδικό θέατρο. Η πρώτη απόπειρα έγινε με το έργο Κρητική Ψυχή του Δημήτρη Γιαννουκάκη όπου έκανε έναν «Τούρκο ξανθομπάμπουρα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κώστας Σπυρόπουλος (@kostasspyropoulosreal) στις

Σε συνέντευξή του ο Κώστας Σπυρόπουλος θυμάται εκείνη, την πρώτη του φορά: «Η πρώτη ατάκα που έχω πει στο θέατρο είναι κιοπέχ κιοπέουγλου, σημαίνει παλιόσκυλα. Δεν ακουγόμουν, την κατάπια τη φωνή. Το παιδί ταλέντο φοβερό, μάγκας, αλλά δεν ακούγεται.»
Μία ξαφνική αρρώστια του πρωταγωνιστή 2 ώρες πριν την παράσταση τον ανάγκασε να μάθει τον ρόλο όπως όπως και να τον παίξει μετά από λίγο. Ίσως μπορούμε να πούμε ότι τότε ξεκίνησαν όλα…

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κώστας Σπυρόπουλος (@kostasspyropoulosreal) στις

Ξέγραψε τις σπουδές τους για να γίνει ηθοποιός

Ο Κώστας Σπυρόπουλος παρόλο που μπήκε μέσα στο θέατρο αλλά και τη διαφήμιση από μικρός επέλεξε μόλις τελείωσε το σχολείο να σπουδάσει. Έδωσε εξετάσεις και πέρασε στη Σχολή Ηλεκτρονικών- Φυσικών. Μπορεί το αντικείμενο να του άρεσε ωστόσο 2 χρόνια αργότερα παίρνει τη μεγάλη απόφαση να δώσει εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου όπου μπήκε με υποτροφία. Εκεί διδάχτηκε από σπουδαίους δασκάλους όπως η Μαίρη Αρώνη, ο Τάσος Λιγνάδης και πολλούς άλλους σπουδαίους ανθρώπους του θεάτρου. Κατάφερε να τελειώσει και τις δύο σχολές. Αφού κρέμασε το πτυχίο της Ηλεκτρονικής- Φυσικής στον τοίχο άρχισε την αναζήτηση εργασίας ως ηθοποιός. Το άριστα που είχε εξασφαλίσει στο Εθνικό ίσως να του άνοιγες πολλές πόρτες σε ποιοτικές δουλειές στο θέατρο. Η καλλιτεχνική του πορεία θα λέγαμε ότι πήρε αρχικά την κατεύθυνσή της όταν βρέθηκε σε μία οντισιόν που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη για το έργο «Forty carats» και τον επέλεξε για παρτενέρ της. Τότε ξεκίνησε να γράφεται ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη greekcinemaniac (@greekcinemaniac) στις

Η συνεργασία και η σχέση του με την Αλίκη

Η επαγγελματική συνεργασία δεν άργησε να οδηγήσει στη ανάπτυξη ειδυλλίου ανάμεσα στον Κώστα Σπυρόπουλο και την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Το 1987 ήταν η χρονιά που γνωρίστηκε με την Ελληνίδα σταρ ,όπως την αποκαλούν πολλοί, και μέχρι το 1996 που έφυγε από τη ζωή η Αλίκη Βουγιουκλάκη έμειναν μαζί. Κοινή δεν ήταν μόνο η προσωπική τους ζωή αλλά και η επαγγελματική αφού ο Κώστας Σπυρόπουλος είτε έπαιζε στις παραστάσεις της Αλίκης είτε εξασφάλιζε εκείνη να μπει σε κάποιον θίασο. Ή τουλάχιστον αυτή η ιστορία έχει βγει προς τα έξω.
Είναι γεγονός ότι ο Κώστας Σπυρόπουλος δέχθηκε μεγάλη κριτική για την περίοδο που βρισκόταν στο πλάι της Αλίκης και θεωρήθηκε ότι οι μεγάλες πλάτες ήταν αυτές που τον καθιέρωσαν. Γι’ αυτό άλλωστε η καριέρα του δεν είχε μετά τον θάνατο της Αλίκη την ίδια δυναμική. Αργότερα με τις επιλογές που έκανε ο ίδιος στο θέατρο θέλησε να αντιστρέψει αυτή την ταμπέλα και αναμετρηθεί με τον εαυτό του όπως έχει εξηγήσει σε συνεντεύξεις του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Πάρτυ γενεθλίων της Αλίκης.. #love #couple #lovers #bday #party #alikivougiouklaki #kostasspyropoulos

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη greekcinemaniac (@greekcinemaniac) στις

Η διαφορά ηλικίας όπως έχει εξομολογηθεί δεν ήταν πρόβλημα. Μπορεί η Αλίκη να ήταν 30 χρόνια μεγαλύτερή του ωστόσο πολλές φορές του έλεγε «Αμάν πια, πήρα έναν νέο και βρήκα ένα γέρο» γιατί εκείνος ήταν πιο συντηρητικός και κουμπωμένος. Η σχέση τους είχε προκαλέσει σάλο ωστόσο η Αλίκη δεν έχανε το χιούμορ της και του έλεγε: «Εμείς οι δύο, αγάπη μου, μαζί… θα γεράσουμε». Δεν πρόλαβε όμως… Το τέλος στη σχέση τους ήρθε με τον θάνατο της Αλίκης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Σπάνια εικόνα: Αλίκη Βουγιουκλάκη και Κώστας Σπυρόπουλος ντυμένοι νύφη και γαμπρός σε επίδειξη νυφικών – μάλλον της αγαπημένης Νταίζης Αντωνοπούλου που λάτρευε η Αλίκη @daisylempesi ; Ήταν η εποχή που ο δεσμός της με τον νεαρό συμπρωταγωνιστή της ήταν το talk of the town και η εμφάνιση αυτή ήταν μια πανέξυπνη σκανταλιά χαρακτηριστική του μοναδικού χιούμορ της ηθοποιού. #elenasdiary #alikivougiouklaki #kostasspyropoulos #beautifulpeople #beautifulbride #gorgeousblonde #greekicon #greeklegend #greekmoviestars

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ElenasDiaryBlog (@elenasdiary_blog) στις

Από την ελληνίδα σταρ στην χήρα Πρωθυπουργού

Η πρώτη του σχέση με μεγαλύτερη φυσικά σχολιάστηκε αλλά όταν ήρθε και η δεύτερη… Μην σου βγει το όνομα. Λίγο καιρό μετά τον θάνατο της Αλίκης αποκαλύπτεται ότι είχε σχέση με τη Δήμητρα Λιάνη τη χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου. Οι φωτογραφίες από κοινές τους διακοπές κυκλοφόρησαν ωστόσο εκείνοι δεν θέλησαν ποτέ να δηλώσουν κάτι. Στη συνέχεια μαθεύτηκε ο χωρισμός του χωρίς καμία εξήγηση.

Και ήρθε η ανατροπή. Ο έρωτάς του για τη Μαρίνα Ασλάνογλου, τη συνομήλική του ηθοποιό, οδήγησε στα σκαλιά της εκκλησίας. Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «Σαν τον σκύλο με τη γάτα».
Λίγο πριν τον γάμο του με την ηθοποιό είχε δηλώσει: «Ήταν μια απόφαση ζωής για ένα πλάσμα που αγαπώ πολύ και που σίγουρα θα λάτρευε και ο μπαμπάς μου… Θέλω να κάνω πολλά παιδιά μαζί της!».
Παιδιά μπορεί να μην ήρθαν ωστόσο ήρθε το διαζύγιο το 2011. Σήμερα στη ζωή του είναι η δημοσιογράφος Χριστίνα Πολίτη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christina Politi (@cosmopoliti) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Σαν σήμερα 26 χρόνια πριν, 16 Σεπτεμβρίου 1991, προβλήθηκε στον @ant1tv το πρώτο επεισόδιο της μακροβιότερης καθημερινής σειράς της ελληνικής τηλεόρασης. Η Λάμψη. Το σενάριο γράφτηκε από τον Νίκο Φώσκολο ο οποίος έδωσε στην Κάτια Δανδουλάκη τον ρόλο της Βίρνας Λιώσση Δράκου, εισαγγελέας εφετών, σύζυγος του Γιάγκου Δράκου (Χρήστος Πολίτης) ιδρυτής μιας εκ των μεγαλύτερων πολυεθνικών παγκοσμίως της Giant. Ο Αλέξης Δράκος (Κώστας Σπυρόπουλος) γιος του Γιάγκου Δράκου είναι ψυχίατρος και ερωτευμένος με τη Βίρνα. Η Λάμψη είχε 3.457 επεισόδια και κράτησε 14 χρόνια. Αριστερά στη φωτογραφία βρίσκεται ο Αλέξης Δράκος, δεξιά είναι ο Γιάγκος Δράκος και στη μέση η Βίρνα. __________________ #katiadandoulaki #kostasspyropoulos #xristospolitis #lampsi #virnadrakou #giagkosdrakos #alexisdrakos #nikosfoskolos #ant1 #throwback

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κάτια Δανδουλάκη???? (@katiadandoulaki) στις

Η «Λάμψη» και ο «Αλέξης Δράκος»

Για να θυμούνται οι νεότεροι είπαμε να αναφερθούμε και στα 5 χρόνια που δούλεψε στη «Λάμψη» παίζοντας τον ρόλο του Αλέξη Δράκου. Σε συνέντευξή του είχε απαντήσει στην ερώτηση αν γελούσαν στα γυρίσματα: «Στη «Λάμψη» δεν γινόταν μόνο γέλιο, γινόταν κανιβαλισμός από την άποψη του πώς αντιμετωπίζαμε. Θυμάμαι με τη Σελήνη μία ατάκα. Αυτή έκανε κάτι με τα μάτια της. Ήταν λοιπόν μια ιστορία τότε με το πλουτώνιο και λέει το σενάριο μέσα «Αλέξη τι είναι πλουτώνιος;» και λέω εγώ «Πλουτώνιος Σελήνη είναι ο Κυριακού που μας πληρώνει και μας δίνει λεφτά». Και φεύγει το συνεργείο από πάνω και κάτω.»

Τα λόγια όμως είναι περιττά όταν μπορούμε να δούμε τον ίδιο ως Αλέξη:

Σχετικά άρθρα